Autor Zpráva
david
Profil *
má nekdo pls skript, kterej mi ukazuje, kdo ma ten kterej den svátek ?
mam jen stranky v HTML.

diky
david
SuE
Profil
což zkusit google?
http://www.google.com/search?hl=cs&client=firefox-a&q=javaskript+sv%C3 %A1tky&btnG=Hledat&lr=lang_cs
jinak jsou to spíš php skripty
david
Profil *
dik moc !
Anonymní
Profil *
a niečo pre Slovákov ??
SuE
Profil
Google is the best :-)
ale až napotřetí, zapomněla jsem, že narozeniny jsou meniny: -)
http://www.martinkasman.sk/skripty/meniny/meniny.htm
a myslím, že jeden je tam i pro češtinu
Anonymní
Profil *
medzi meniny_sk.js a meniny_sk2.js
okrem +1 v 3. riadku som nepostrehol ziadny rozdiel
co to znamena ?
aky je rozdiel mezdi tymito scriptamy ?
Anonymní
Profil *
na tom http://www.martinkasman.sk/skripty/meniny/meniny.htm
mi neide diakrityka ! neviete s tym dakdo daco urobit ?? diky
bojars
Profil
na tom http://www.martinkasman.sk/skripty/meniny/meniny.htm
mi neide diakrityka ! neviete s tym dakdo daco urobit ?? diky


Ja som to dnes vložil do stránky, a s diaktrikou nemám problém... máš dobre nastavené kódovanie?
Anonymní
Profil *
windows-1250...
hej, hovoris ze z diakritkou ne je problem !?
ale predpokladam ze si to pozrel len v explorery s nastavenim deufalnym kodovanim..
ale prestav ho na automaticky vyber, aalebo pozri v Opere
Yuhů
Profil
Anonyme, co je to zmíněné windows-1250?

je to kódování skriptu,
nebo kódování zapnuté v prohlížeči,
nebo kódování zmíněné v meta tagu dokumentu?

V jakých písmenkách ti to blbne? ž š ť ľ ? Nebo i v jiných?
bojars
Profil
Napíš si do hlavičky stránky:

<head>
<title>tvoja titulka</title>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250">

... a potom by Ti ten automatický výber v prehliadačoch mohol pochopiť, ako to má čítať...
Anonymní
Profil *
ja som napisal do <SCRIPT src="meniny_sk.js" type=text/javascript></SCRIPT>
charset=windows-1250 takze to vyzeralo takto:
<SCRIPT src="meniny_sk.js" type=text/javascript charset="windows-1250"></SCRIPT>
to by sa asi nemalo //nikde som o tom nepocul// , len tak ma to napadlo
ale potom sa to prebralo
Anonymní
Profil *
to Yuhů: ano, blbne to v ž š ť ľ , v prehliadaci je nastaveny auto. vyber, na stranke je windows-1250 a v skripte neje nic o kodovani..
Yuhů
Profil
Jasně, skript je tedy v ISO a stránka ve windows.

Tak si sežeň nějaký prográmek na překódování a překóduj skript z iso-8859-2 do windows. Pokud prográmek nemáš, zvládne to PSPad a pokud nemáš ani ten, tak projeď 4x najít a nahradit.
llook
Profil
Někdy pokud potřebuju něco překódovat třeba ve škole (tam nemám recode), tak používám www prohlížeč: Text uložím jako .txt, zobrazím v prohlížeči, nastavím kódování, vyberu (Ctrl-A), zkopíruji (Ctrl-C), otevřu editor, vložim (Ctrl-C) a uložim jako...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.