Autor Zpráva
Jisp
Profil *
K dynamickému grafu tvořenému JavaScriptem bych potřeboval rovněž dynamicky vytvářenou svislou osu. Jedním z řešení je postup:

for(var i=10;i<200;i++){
if(i%10==0) document.write('<img src="red.gif" width="10px" height="1px"><br>');
else document.write('<img src="red.gif" width="1px" height="1px"><br>');}

který však funguje jen v IE (ve Firefoxu se rozpadne na řádky).
Existuje nějaká vhodnější metoda? Dík za tip.
Leo
Profil
Treba absolutni pozice? Leo
Jisp
Profil *
Začínám se domnívat, že CSS může být v těchto souvislostech cestou do blázince. Pročpak se asi následující kód:

<div style="position: absolute; left: 10px; top: 10px; width: 10px; height: 10px; background: blue"></div>

zobrazí ve Firefoxu jako čtvereček (správně), ale v IE6 nikoliv? Samzřejme se striktním DOCTYPE.
Leo
Profil
Protoze hraje roli i velikost pisma, podle me. Zkuste overflow: hidden, Leo
habendorf
Profil
<div style="position: absolute; left: 10px; top: 10px; width: 10px; height: 10px; background: blue; font-size:0px;line-height:0px;">&nbsp;</div>
habendorf
Profil
Jinými slovy, ze zkušenosti vím, že prázdný element může v IE zlobit. Proto dávám divu vždy nějaký obsah, byť třeba jen &nbsp;
peta
Profil *
Jisp ted je otazka, jestli je to chyba nebo ne, ze IE tam dava minimalni vysku na line-height :)
Ono totiz W3C take rika, ze tag by mel mit nejaky obsah uvnitr. Viz habendorf a &nbsp; Cili logicky lze predpokladat, ze i DIV a tim padem nejmensi jeho obsah muze byt znak (podle mne to zrychli vykreslovani). Otazkou samozrejme take je, proc se nemyslelo na 1x1 pixelove obrazky? A proc by melo? HTML je prave na text, obrazky jsou jen pro dokrasneni a kdo by daval na stranku neco tak maleho?
Jisp
Profil *
Pro habendorfa: děkuji za doporučení, tohle mě zatím nenapadlo, ale je to ono.

Pro petu: Na stránku dávám "něco tak malého", abych mohl dynamicky vytvářet grafy. Rád bych zmínil, že můj výchozí dotaz byl právě o tom. Nevím sice, co říká W3C, ale irituje mne, kyž to nepochopili tvůrci "velkých" prohlížečů. Firefox to zobrazuje jinak než IE.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0