Autor Zpráva
ph@tE
Profil *
Nevypisuju sem celý kód, ale pouze tu důležitou část: mám funkci v externím souboru

var picture_name = "pictures/picture_2d_";
function obrazek(trida_obr,picture_number,trida_back,href_back,trida_next,href_ next){
var obrazek = document.getElementById("obrazek").innerHTML = "<img class=\""+trida_obr+"\" id=\"obr_src\" src=\""+picture_name+picture_number+".jpeg\">";
var back_next = document.getElementById("back_next").innerHTML = "<a href=\""+href_back+"\" id=\"back\" class=\""+trida_back+"\">&lt;&lt;</a>&nbsp;<a id=\"maly_play\"href=\"javascript:prezentace()\">Spustit prezentaci</a>&nbsp;<a id=\"next\" class=\""+trida_next+"\"href=\""+href_next+"\">&gt;&gt;</a>";
}

a potřeboval bych tu var picture_name převést do html dokumentu, udělal jsem to takto ( html ), předtím jsem samozřejmě ze souboru galerie.js ( viz. výše ) smazal onu var picture_name:

<script type="text/javascript" language="javascript" src="galerie.js">
</script>
<script type="text/javascript" language="javascript">
var picture_name = "pictures/picture_2d_";
</script>

To fungovalo v I.E, ale ne v mozille, nevíte jak to samý udělat tak, aby to fungovalo i v mozille? Neptejte se proč to tak potřebuju a nejde to udělat jinak... děkuju
Trey
Profil *
Zkus to takhle ale nevím jestli to něco změní minimálně zjednodušší kód:

<script type="text/javascript" language="javascript" src="galerie.js">
var picture_name = "pictures/picture_2d_";
</script>
Cifro
Profil
Skús tie riadky prehodiť, t.z. že súbor galerie.js sa bude nacitavat az tou premennou.

<script type="text/javascript" language="javascript">
var picture_name = "pictures/picture_2d_";
</script>

<script type="text/javascript" language="javascript" src="galerie.js"> </script>

Nesom istý, ale myslím si že najprv treba inicializovať premennú a až tak ju niekde používať.
Tin
Profil
Nevím jestli to k něčemu bude (spíše ne), ale můžeš to zkusit

<script type="text/javascript" language="javascript">
var picture_name = "pictures/picture_2d_";
</script>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="galerie.js">
</script>

nebo

<script type="text/javascript" language="javascript" src="galerie.js">
var picture_name = "pictures/picture_2d_";
</script>

a nebo
picture_name přidej taky do volání funkce


PS: Nikdy nemůžeš vědět, že jinak to nejde...
habendorf
Profil
Nikdy nemůžeš vědět, že jinak to nejde...

Ba právě naopak.
habendorf
Profil
A volat to s parametrem hrefback a hrefnext je šílenost. Už jsme se tu o tom bavili.
ph@tE
Profil *
bohužel mám tak šílenej script, že tam ten parametr href next atd. bejt asi musí, zkusim ty řádky přehodit, to, že je to v jednom scriptu, taky nejde, jak tu někdo navrhoval
ph@tE
Profil *
Ne, ani přehození řádků nepomohlo.
ph@tE
Profil *
Nedala by se ta proměnná nějak poslat tomu druhýmu scriptu, aby věděl, že má pracovat společně s tím prvním?
ph@tE
Profil *
vkládám sem adresu na stránku, kde to potřebuju ( musíte otevřít ten odkaz ) a tady je adresa na celej script: http://www.phateweb.wz.cz/otevirac.htm
http://www.phateweb.wz.cz/galerie.js
Prosím poraďte....
peta
Profil *
Jako screeshoty z WinAmpu, dobry :) Dost pouzitelny pro pozadi. Videl jsem kdysi lepsi, ale od te doby ten plugin dost zmenili a uz to neni ono.

http://www.phateweb.wz.cz/galerie2.htm

detail...
<script type="text/javascript" language="javascript">
ALE
<script type="text/javascript">
language se pouziva zcela vyjimecne, protoze to dost mate.
<script lang="" language="">

detail2...
validace hlasi na strance
chyby
- typu neni pridan DOCTYPE
- obrazek IMG nema vsechny parametry (src,alt,width,heigth)
- v HEAD schazi tag TITLE

detail3...
JS konzola hlasi na strance chyby v CSS
Chyba: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'font-size'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.phateweb.wz.cz/styly5.css
Řádek: 170
Chyba: Neznámá vlastnost 'pading'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.phateweb.wz.cz/styly5.css
Řádek: 144
Chyba: Neznámá vlastnost 'pading'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.phateweb.wz.cz/styly5.css
Řádek: 132
Chyba: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'float'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.phateweb.wz.cz/styly5.css
Řádek: 120
Chyba: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'float'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.phateweb.wz.cz/styly5.css
Řádek: 111
Chyba: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'float'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.phateweb.wz.cz/styly5.css
Řádek: 102

... Jo, pane, potom ma vam neco fungovat...

detail4...
Cemu bych se vyhnul u js?
var aaa_bbb;
radeji pouzivam
var aaaBbb;
nikdy nevis, jake problemy ti muze podtrzitko nadelat.

Mimochodem, script na galerie je na slayerofice.
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub25

document.getElementById()
co treba si zalozit funkci?
function objGet(x) {d=document; return (d.getElementById?d.getElementById(x):d.all?d.all[x]:d.layers?d.layers [x]:null);}
objGet("posuvnik").style....
... ma to jeste tu vyhodu, ze kdyz to budes prevadet do pascalu nebo neceho jineho, staci prepsat na 1 miste.

document.getElementById("posuvnik").style.left=left-=10;
Ty mas nekde globalni promennou "left"? Protoze mne osobne tento zapis pripada vice nez podivny.
Mimo jine, left je klicove slovo (.style.left=), takze jestli mas tak nazvanou globalni promenou, ocekaval bych neocekavane.
A jo, mas to jako globalni, uz to vidim.
var left=40;
function posun_right_plynula(){
... Navic mam ten pocit, ze se nastavuji u left i pixely, takze ti to nemusi fungovat ve FF



===
A ted konecne k problemu. Psalo se tu o vymene radku. Myslelo se techto radku:
<script type="text/javascript" language="javascript" src="galerie.js">
var picture_name = "pictures/picture_2d_";
</script>
za:
<script type="text/javascript">var picture_name = "pictures/picture_2d_";</script>
<script type="text/javascript" src="galerie.js"> </script>
mam ten neblahy pocit, ze soubor v SRC se nacte daleko drive nez definice ve var.
A i kdyby tomu tak nebylo, tak jsem myslim nekde cetl, ze pri zadani SRC se obsah ve script uz neuvazuje.
Jinymi slovy
<script type="text/javascript" src="galerie.js">alert("aaa") </script>
by nemelo nic udelat.
Zkusim.
Ano, je tomu tak.
Priste si radeji precti neco o javascriptu!
doporucuji pro zacatej jakpsatweb, klika se na:
jakpsatweb.cz - javascript - Začlenění skriptu do stránky
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/zacleneni.html
Uznavam, ze zrovna na teto strance tva divoka kombinace neni uvedena, ale napisi autorovy. To je dost zajimava poznamka, ktera by tam mela byt.
peta
Profil *
Totez vlastne psal Cifro Tin
A koukam, ze ten nesmysl ti asi poradil Trey s tou silenou kombinaci.

Jeste vyzkousim puvodni priklad, jsem pracoval s tim, co mas na strance, takze sory.
me
Profil *
Kód tý galerie ještě budu dolaďovat, ten mi jde především o ten script, funkci založím, script ještě upravím, teď jde o to, aby když těch galerií budu mít víc, tak abych jenom změnil tu hodnotu u picture_name a dělala se mi vlastně ta samá galerie, ale s jinými obrázky. Validátor zatim neřešim, je to ve vývoji.
Autorovi vebu jsem už psal a on mi odpověděl, že by to fungovat mělo, že to tak používá, tak nevim, mám tam asi něco blbě, nebo to fakt nejde a budu si muset udělat 20 prakticky stejnejch scriptů ( až na to picture_name a pár detailů ) na 20 galerií:-(
ph@tE
Profil *
sorry to me sem psal já
peta
Profil *
takze mi to funguje

A mozna dalsi problem je zde:

var obrazek = document.getElementById("obrazek").innerHTML = "<img class=\""+trida_obr+"\" id=\"obr_src\" src=\""+picture_name+picture_number+".jpg\">";

JPEG / JPG :)
chybny nazev souboru, zobrazi se prazdny obrazek. Tak jsme to prepsal a jde to. Zapomen na tu kombinaci od TRAY.

A propo, ty 2 radky, jak jsi je mel puvodne, ty by meli fungovat. Podle mne je chyba u toho obrazku. Copak neumis ve FF kliknout pravym tlacitkem a zobrazit si vlastnosti obrazku? Tam ukazuje nazev souboru a tam bylo JPEG misto JPG a hlasi to obrazek chybi
ph@tE
Profil *
takže mám použít tu svoji první verzi ( bez language ):

<script type="text/javascript" language="javascript">
var picture_name = "pictures/picture_2d_";
</script>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="galerie.js">
</script>

a jenom místo .jpeg dát .jpg? toť vše?
ph@tE
Profil *
ale je zajímavý, že v I.E to fungovalo i s .jpeg ...
ph@tE
Profil *
Díky moc, už to funguje, nebylo to tím .jpeg/.-jpg, ale těma podtržítkama u proměnných ( myslím :-)
peta
Profil *
ph@tE V IE ti to fungovalo s cache, jinak by se na tebe vybodl. Si nastav spravne prohlizec.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.