Autor Zpráva
Maťo
Profil *
Zdravím!

Môj zdroják vyzerá zhruba takto:
<html><head>...</head>
<body>
<script>
var ws='Ahoj';
window.status=ws;
</script>

...nejake html...

<a href="niekam" onmouseout="window.status=ws;return true;" onmouseover="window.status='odkaz na niekam';return true;">
niekam
</a>

...nejaké html...

</body>
</html>

a problém mám s tým, že hoci definujem premennú ws hneď na začiatku aj tak pri pohybe myšou ponad odkaz, v čase keď ešte stránka nie je kompletne načítaná, to zobrazuje chyby, že premenná ws nie je definovaná.
Vie mi s tým niekto pls poradiť? Ako to opraviť? Ďakujem!
peta
Profil *
Maťo
Tak to se stranka jeste nacite, co bys chtel vic?
Muzes SCRIPT presunout z BODY do HEAD, maximalne.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Maťo:
Dej sem odkaz na celou stránku, problém bude někde jinde.

Reaguji na petu:
<script> uvnitř <head> se od <script>u uvnitř <body> liší jen tím, že toho v něm funguje méně -- nelze v něm pracovat s <body>. To je jediný rozdíl.
peta
Profil *
Chamurappi
A? Co se tim chtelo rici? Promenna WS muze byt kdekoli a status je soucasti window. Head se nacita jeste pred body, takze by to melo cely problem vyresit, no ne?
Cili jaksi nechapu, co jsi mi chtel napsat?
Maťo
Profil *
Díííki, ani by sa mi to nezdalo, ale presunutie scriptu do head skutočne pomohlo. (Teda aspoň sa tak zdá :)) Vďaka!
Chamurappi
Profil
Reaguji na petu:
Chtělo se tím říci, že při deklaraci proměnné není rozdíl mezi umístěním <script>u do <head> a umístěním <script>u na začátek <body>, což je Maťův případ.

Reaguji na Maťo:
Mně by se to také nezdálo. Hoď sem, prosím, odkaz na celou stránku.
peta
Profil *
Chamurappi
"při deklaraci proměnné není rozdíl mezi umístěním <script>u do <head>"
Aha :) Mozna pri praci s PHP, ale u JS je to neco jineho. Zvlast se to projevi treba u FF (a IE ma taky divne zpracovavani, myslim, ze zpracovava cely JS v dane casti BODY/HEAD naraz nebo dokonce v celem HTML, pac se mi tam nestalo, ze by mi nebral z HEAD odkaz na HTML tag v BODY).
V podstate tady doslo k "nepredpokladane chybe", kdy se nacte HTML tag AHREF jeste pred zpracovanim SCRIPT nad nim a a udalost onmouse je zpracovavana nejak nezavisle na dokumentu. Nejak podobne jsou zpracovavany casovace.
Proste, logicky, ta chyba mozna je. A vznikla proto, ze Maťo ma tu stranku takovou konskou, ze se mu nacita dost dlouho.
Cili spravny dotaz na Mata, ukaz stranku :)
Maťo
Profil *
stránka je www.4ever.sk a konkrétne táto spomínaná je po vstupe do chatu (chat.4ever.sk/chat.php)
Leo
Profil
Hezky, a kde vam to dela KONKRETNE, a pri jake akci? Leo
Maťo
Profil *
A ono to stále robilo chyby, aj keď bol ten
<script>
var ws='Ahoj';
window.status=ws;
</script>
v hlavičke, ale NN, IE pomohlo, keď som to presunul v hlavičke vyššie a FF robí chyby stále, ale už naňho kašlem...
Čiže aj poloha v hlavičke je dôležitá!!!
peta
Profil *
Maťo Dolezita vec. Dobry chat je taky, kde sa netreba registrovat. cili XKO.CZ :))
To iste plati o foru. Napriklad dotaz, preco nechodim na interval.cz ma tu istu odpoved ako ten, preco sa nebudem registrovat na chate u vas. Proste neznasam registracie a nerad si pamatam hesla, na vyzkusanie. Cize sorac, nejdem kukat na script, pravdepodobne sa jedna o nejaky detail, ale.
Preco chodim na toto forum? Jasne, nie? :) Preco chodim dlho, cize nezkusam a este niesom registrovany? Co ja viem, lenivy? :)) Ked mozem pouzivat meno, tak mi to nejako nepride sa registrovat aj s vyhodou editovanie prispevkov.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.