Autor Zpráva
Radim
Profil *
http://interval.cz/clanky/maxlength-a-progressbar-v-poli-textarea-pomo ci-javascriptu/

zkoušel jsem ten příklad ale v ostatních prohlížečích mi to nejelo - teda v Opeře a v mozile. Na IE ok.

říkám si jestli nemůže být chyba v tom že jsem místo
document.getElementById(fieldObj.id + "_PBar") použil getElementById(fieldObj.name - přístup přes název.
Jde tam o to, že TEXTAREA má id např. text
DIV má id např. text_space

pak ta funkce má vrátit id text_space
já ale id použít nemohu, z určitých důvodů, tak jsem to zkoušel přes name.
ale kdosi mi říkal, že ta metoda getelementbyid je nestandardní a měl bych použít innerhtml nebo co to bylo.
Napadá vás tedy, proč to ty prohlížeče neberou?
wyny
Profil *
Ono ti to pojde iba v IE. Lebo Object "document" nieje v Opere a ani Mozile podporovany......cize ako ti uz niekto poradil, treba hladat ine riesenie.
peta
Profil *
Radim
Ukaz, co mas. Ten priklad z intervalu je jako doplnujici, ale podle toho nikdo nepozna, ceho chces vlastne docilit a o cem je vlastne rec, protoze, co jsi napsal nechapu ani ja a to uz je co rici.

??? "měl bych použít innerhtml"
textarea a innetHTML?
??? "já ale id použít nemohu, z určitých důvodů"
A to jako proc?
??? "jsem to zkoušel přes name"
Pres name to bez problemu funguje.
??? "ale kdosi mi říkal, že ta metoda getelementbyid je nestandardní "
ehm? praveze getElementById() by mel dneska fungovat vsude
Jako, proc myslis, ze to mam na detekci objektu jako prvni a az potom mam IE document.all?
function objGet2(d,x) {d=d==0?document:d; return (d.getElementById?d.getElementById(x):d.all?d.all[x]:d.layers?d.layers [x]:null);}
Radim
Profil *
Dělám to stejně jak oni s 1 rozdílem: místo id name. Ja to tu ted nemam u sebe.
<textarea name=text></textarea>
<div id=text_space class=text_space></div>

To div ma nastavenou vyšku, a barvu, šířku má 0. No a jak píšeš tak se to roztahuje. Ale na opere a Firefox nejede
peta
Profil *
"text_space"
A to jsi kde cetli, ze jsou povolene podtrzitka v JS?

name="text"
ses si zcela jisty, ze text neni klicove slovo jazyka javascript?
element.text="Ahoj";
Hm?

To je jako bys napsal
<textarea name=textarea>
Ale protoze
document.form.textarea je pole vsech textarea, tak k nemu lze pristupovat indexy
document.form.textarea[0] (1,2,3...)
cili takove name se bude ignorovat.
mila
Profil
Ono ti to pojde iba v IE. Lebo Object "document" nieje v Opere a ani Mozile podporovany......
Nejsem exprert na javascript, ale mám pocit, že document je jeden z nejdůležitějších objektů i mozille a opeře. Jen nefunguje document.all
(Což popravdě nechápu, ač to možná není dle nějakých norem, tak bych to být vývojářem zprovoznil.)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0