Autor Zpráva
Plašan
Profil *
sem tady zas, hoďte mi někdo slovo :)

Používám na stránce obrázek, kterej v závislosti na odesílaných datech z formulářů pomocí PHP
přemalovávám a posílám oknu zpět. Pokud ale chci, aby se zobrazil aktualizovaný, musím použít
tlačítka aktualizovat co je na liště.

Nejde aktualizace nějak udělat pomocí programu??? To to musím pokaždý udělat ručo fučo???
Oswald
Profil
Něco takového:

function updateImage(imgId) {
var img = document.getElementById(imgId);
img.src = img.src.replace(/\?hash=.*$/, '') + '?hash=' + (new Date()).getTime();
}
Plašan
Profil *
no to je na mě fakt složitý :) ...... když mám ten obrázek uloženej jako obrazek.png, jak ho tam
propašuju ????
taurendilek
Profil
vzdyt je to jasny,
pokud generujes ten obrazek rucne a chces ho jen aktualizovat tak:
nastav tagu img id treba x id='x'
(a=document.getElementById('x')).src=a.src;
kdyz budes mit v src treba obrazek.php, tak to proste pri kazdem pripojeni pro sebe zjisti cas na serveru a premaluj ho na aktualni, mas aspon jistotu spravneho casu protoze ja napriklad mam na kterych pocitacich nastaveno stare datum par let dozadu :D
nejsem si jisty ale podle me ho to proste znovunahraje kvuli 'zmene' src.pokud ne tak ho proste deletni a znovu vytvor.
pokud jsem to spatne pochopil tak vsechno zkonkretizuj :)
Plašan
Profil *
Ten obrázek je při vstupu na stránku hned zobrazenej a v závislosti na vypněných formulářích domalovávanej v PHP a znovu automaticky zasílanej zpět pod stejným jménem prohlížeči. No a jde o to, aby se mi zobrazil v nový formě a né v původním stavu.

On se mi sice zaktualizuje, ale musím použít tlačítka na liště. Já bych rád, aby jsem nic mačkat nemusel.
Ale mám dojem, že to asi nepůjde - měl jsem tady nedávno podobnej dotaz a teď jsem zjistil,
že mi tam Peta odepsal. Vidím to dost skepticky.......

Tomu od Oswalda už nerozumím vůbec - zkoušel jsem to, ale asi jsem tam něco podělal a nefunguje
mi to.
Leo
Profil
Oswald to zbytecne komplikuje. Problem, ktery mate, souvisi s kesovanim. Pokud obrazek generujete v PHP , posilejte hlavicky, ktere kesovani zabrani. Nebo / a to je Oswaldova varianta / pridavejte k nazvu skriptu v JS vzdy aktualni cas (URL je pokazde jine a s kesovanim neni problem). Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.