Autor Zpráva
Dodo
Profil
Ahoj....Chtel jsem se zeptat, jak mam udelat odkazy z jednoho urciteho obrazku do vice novych oken s urcitymi rozmery. Vse pres funkci newWindow....Takhle nejak jsem to chtel udelat, ale na konci se mi ukazalo, ze se odkazy hadaji.....PLS poradte jak na to....

<map name="pole">
<script language="javascript">
function newWindow(){
window.open("mail.html", "mail", "width=400,height=400,menubar=no,resizable=no,toolbar=no,location=no,l eft=0,top=0")
}
</script>

<area href="javascript: newWindow()" shape="rect" coords="5, 28, 154, 47">

<area href="http://www.chevrolet.cz" shape="rect" coords="228, 30, 338, 45">
<script language="javascript">
function newWindow(){
window.open("mail1.html", "mail1", "width=400,height=400,menubar=no,resizable=no,toolbar=no,location=no,l eft=0,top=0")
}
</script>
<area href="javascript: newWindow()" shape="rect" coords="419, 31, 590, 45">
<script language="javascript">
function newWindow(){
window.open("index1.html", "jizdy", "width=400,height=400,menubar=no,resizable=no,toolbar=no,location=no,l eft=0,top=0")
}
</script>
<area href="javascript: newWindow()" shape="rect" coords="140, 10, 237, 24">

<area href="http://.......wz.cz/#top" shape="rect" coords="364, 9, 394, 23">
</map>
Pajuc
Profil *
Ahoj,

odkazy se hádají, poněvadž se mapy překrývají. Pokud hádám správně a ty chceš v určité části obrázku otevřít více oken, budeš si muset pro tu část obrázku vytvořit novou mapu a vůbec celé to mapování dost překopat. Domnívám se, že jednodušší bude, když to uděláš tak, jak ti poradil Ačko na Builderu, absolutně pozicované <div>y se překrývat mohou, přičemž toto překrývání řídí CSSvlastnost z-index :).

Také bych chtěl podotknout, že je zbytečné neustále přepisovat funkci newWindow(). Stačí využít proměnných předávaných funkci jako argument. :)

function newWindow(stranka,jmeno){
window.open(stranka,jmeno, "width=400,height=400,menubar=no,resizable=no,toolbar=no,location=no,l eft=0,top=0")
}

<div onclick='newWindow("index1.html","jizdy")'>
Pokud budeš chtít otevřít jedním klikem 2 stránky, budeš muset funkci zavolat 2x, pokaždé s jinými argumenty.

A oprav si to l eft=0
Pajuc
Profil *
Oprava:
tou mapou jsem myslel tag <area>
Dodo
Profil
jj...uz vidim to left......... ja javascript moc neodvladam, tak jsem presne nevedel, jak to udelat, jestli to nejde treba nejak rozlisit.... Mohl bys mi nejak pomoci s tim divem??;-)
Pajuc
Profil *
ja javascript moc neodvladam,
Hlavní tíha spočívá v CSS. Nastuduj si Pozicování

Mohl bys mi nejak pomoci s tim divem?
1. Musíš mít nějaký nadřazený blokový element, dejme tomu odstavec (p), tomu se musí dát position: relative;
2. V onom nadřazeném blokovém elementu musí být vnořen obrázek
3. Pak do něj zanoříš ještě ten div, kterému dáš v CSS potřebné rozměry pomocí width a height a absolutně (position: absolute) jej napozicuješ - tzn. umístíš ho nad obrázek tak, jak potřebuješ, a to pomocí left a top. Doporučuji pro testování ještě obarvit jeho pozadí (background-color), abys viděl, kam jsi ten div přesně umístil.
4. Každý takový div bude představovat jednu oblast obrázku, respektive bude nad určitou částí obrázku a uživatel klikající na obrázek bude vlastně klikat na div.
5. Nezapomeň změnit kurzor nad divem - (cursor: pointer; _cursor: hand)

Snad jsem to nevysvětlil úplně zmateně. Hodně zdaru

Pajuc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0