Autor Zpráva
E_T
Profil
Dobré odpoledne, máme problém když uživatel zadá do formuláře apostrof - oracle se zhrouti:( než se to vyřeší zkouším to ošetřit alespoň funkcí

function apostrof() {
if (value=="'") alert("zadali jste nepovolený znak - apostrof použijte prosím zástupný znak: ´");
return false;
}

+ u formularoveho pole
<input type="text" name="cOdesilatel_jmeno" size="60" onChange="apostrof" />

nevíte někdo v čem je chyba - uznávám že JS není moje parketa:(

Díky
Peta
Profil *
1. znak musis dat do programatorskych, jednoduchych apostrofu:
' " ' (ty mezery jsou jen pro ukazku, takze jinak '"')
onChange="apostrof();"
alert('z...zástupný znak: ´+''')
priklad: http://www.jakpsatweb.cz/priklady/alert.html

nebo tez:
http://www.jakpsatweb.cz/interpunkce.html#apostrof
http://www.jakpsatweb.cz/html/entity-vsechny.html
kdyby nefungoval zapis, tak potom jenom apostrof zapisem pres entitu: & # 8 2 1 7 (mezery jen pro ukazku)


2. Proc otravovat uzivatele s hlaskami? Tak tam pridej nekde text povolene a nepovolene znaky a filtruj to skriptem
viz
priklad: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/email-regular.html

nechce se mi cely tvuj priklad prepisovat, hledam neco jineho...
Wan-To
Profil *
Znak se může dávat v JavaScriptu buď do ' nebo do ". Je to jedno, protože znak je stejně řetězec. Do apostrofů ' se znaky dávají v Javě, kde je znak samostatný typ.
Peta
Profil *
Wan-To: Ja myslim, ze to tak zcela jedno neni. Zvlast kdyz se pise:
s = '';
s = '''; podle mne ale bude fungovat s = "’";
nezkousel jsem, ani nevim, co je to za divoke cislo 8217, kdyz zavinac ma 64. Sem to jenom nahodou tady zahlizl
Wan-To
Profil *
Ono je to myslím v JS tak, že pokud je řetězec ohraničený apostrofy ' , tak se uvozovky uvnitř nemusí psát escape sekvencí \" ale stačí ". To samé platí pro řetězec ohraničený ", apostrof nemusí být v escape.
Hynek
Profil *
IMHO je to jedno, do čeho se to dá - jestli do apostrofů ('ahoj') nebo do uvozovek ("ahoj")
Peta
Profil *
Hynek: Vazne? Ja mam pocit, ze jsem mel problem u funkce getelementbyID a ze mi to ve firefoxu nejelo s dvojitymi uvozovkami. Ale nemuzu ted rict jiste... Tak jestli se pletu, tak sory.

Kazdopadne tohle mu nepojede, ne?
onChange="apostrof"
Leo
Profil
Hlavne se osetreni vstupu pred dotazem do databaze MUSI udelat na serveru, v JavaScriptu to MUZE byt navic jen pro pohodli uzivatele. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0