Autor Zpráva
Pavel PS
Profil *
Ahoj, mám tento script (odněkud okopírovaný) a když smažu ten onload z <body> tak nejde, proč? Nešlo by to nějak upravit?

<html>
<head>
</head>
<body onload="f();">

<script>
pole=new Array //definice jednotlivých policek animace
pole[0]="A"
pole[1]="B"
pole[2]="C",
pole[3]="D"
pole[4]="E"

a=-1
function f(){
a++
if(a>pole.length-1) a=0;
document.all.animace.innerHTML=pole[a];
window.setTimeout("f();",1000)
}
</script>
<span id="animace"></span>

</body>
</html>
djlj
Profil
Pavel PS
No tu funkci f(); musíš nějak vyvolat. V tomto případě ji vyvoláváš při natahování stránky pomocí onload. V čem ti v tom body tak vadí?
Hugo
Profil
Někde tu funkci zavolat musíš, třeba takto


function f(){
a++
if(a>pole.length-1) a=0;
document.all.animace.innerHTML=pole[a];
window.setTimeout("f();",1000)
}
f();
Pavel PS
Profil *
No ten JS je pro člověka, který HTML skoro neumí, tak mu chci co nejvíc ulehčit práci a nějak mě nenapadlo (je vám jasný, že JS není můj obor, že , tu funkci musím,, nejdřív vyvolat, asi jsem moc přemýšlel a moc to překombinoval, děkuju djlj za vysvětlení,
Jde to udělat i takhle?

<script>
window.onload = f
pole=new Array //definice jednotlivých policek animace
....
</script>
ah01
Profil
lepší je rovnou:

window.onload = function(){
a++;
...
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.