Autor Zpráva
Obraz
Profil *
Mám takový problém - dělám web a jeho menu je založené na vyskakovacích pop-up oknech (java script) - každý odkaz v menu = nové okno s vlastními parametry (velikost...). V situaci, kdy si návštěvník otevře jeden odkaz, minimalizuje ho na lištu a otevře si druhý, se ten druhý načte do toho minimalizovaného ale nevyskočí nahoru takže si toho návštěvník nemusí všimnout a může být zmatený.. Navíc chci aby měl každý odkaz jinou velikost toho svého okna, a když se jen změní ten minimalizovaný tak velikost zůstane stejná a formátování pak může vypadat škaredě..

Pro lepší pochopení se prosím podívejte na ten můj rozpracovaný web:
www.bgate.cz
a otevřete třeba hned první odkaz Novinky, pak ho minimalizujte a klikněte na odkaz Diskuse..

Chtěl bych, aby se to chovalo jako vyskakovací okna na této adrese:
www.vltava2000.cz
-jsou tam 3 vyskakovací okna (obrázky autíček) a po každém kliknutí se přizpůsobí velikost a přesune nahoru..

Jsem v Java scriptu téměř úplný amatér, proto moc prosím polopatické vysvětlení, případně zkopírování části mého js sem a doplnění kódu, který by tohle ošetřil.. Děkuji.
BaTeCzKo
Obraz
Už jen při představě webu založeného na milovaných popup oknech mi běhá mráz po zádech. Určitě bych to takhle nedělal. (X-X)
koudi
a může být zmatený
To bude na sto procent, pokud to uděláš takhle. Za to bych ti pracky utrhal.
djlj
Obraz
Proč se nepodíváš na zdroják?

po každém kliknutí se přizpůsobí velikost a přesune nahoru..
<script type="text/javascript">
window.resizeTo(586,334);
</script>

<script type="text/javascript">
function openimage(image) {
nahled = window.open('image.php?im='+image,'detail','toolbar=no,location=no, menubar=no, scrollbares=no, width=640, height=480, resizable=no, top=no, left=no');
nahled.focus();
}
</script>

Každopádně souhlasím s BaTeCzKo a koudi - s takové stránky, co mi otevírá nová okna, bych hnedka vypadnul, i kdyby tam byly sebezajímavější věci...
Obraz
Profil *
djlj

Jo, ja vim ze obecne uz flash ve webu sam o sobe je dost nenavideny, a vyskakovaci okna na tom nejsou o nic lip, ale ja se tvorbou webu zabyvam minimalne a tohle bylo pro me nejschudnejsi reseni, ze sem tu animaci vyresil flashem, a abych pak mohl co nejjednodusim zpusobem aktualizovavat zbytek, dilci odkazy sem udelal v html.. Ale uz dost dlouho na tom delam (jsem opravdu amater a hodne veci sem zjistoval dlouho, jenom to blbe okno aby z flashe vubec vyskocilo) a nechce se mi to ted nechat a zacit od znova, takze pockam a kdyz na to budou spatne ohlasy udelam uplne jinou verzi.. casem..
Ale to je muj problem, vas chci jenom poprosit o radu v tomhle detailu, aby to bylo aspon "o neco min na ho*no".. ;)

Tenhle skript je odkud? Na tech strankach vltavy jsem tohle nenasel.. A k cemu jsou ty skripty 2? Pochopil jsem spravne ze prvni bude v oteviranem novem okne a ten druhy umistim do te hlavni stranky "menu.html"?
Vlozenim toho prvniho do noveho okna jsem sice uz docilil toho aby kazde okno melo nastalo svou velikost, ale aby vyskocilo do popredi se mi porad nepodarilo..

Tenhle script mam v te hlavni strance, co mam zmenit?

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Begin
function openWindow(URL, winname, xtoolbar, xlocation, xdirectories, xstatus, xmenubar, xscrollbars, xresizable, xwidth, xheight, xleft, xtop) {
newWindow = window.open(URL,winname,"toolbar="+xtoolbar+",location="+xlocation+",d irectories="+xdirectories+",status="+xstatus+",menubar="+xmenubar+",sc rollbars="+xscrollbars+",resizable="+xresizable+",width="+xwidth+",hei ght="+xheight+",left="+xleft+",top="+xtop)
}
function closeWindow() {
newWindow.close()
}
// End -->
</script>

Je mi jasne ze nade mnou musite kroutit hlavou (jestli jste teda vubec docetli az sem) ale me by to fakt moc pomohlo, protoze jinak mi bude trvat veky nez na to sam nejak prijdu.. Dekuji..
Obraz
Profil *
Neco co by mi mohlo pomoct jsem nasel tady http://interval.cz

bohuzel nevim v jake podobe mam tento kod umistit do kodu stranky tak aby byl funkcni
onload="window.focus();"
peta
Profil *
Obraz
"Tenhle script mam v te hlavni strance, co mam zmenit? "
Vyzkousej a uvidis :)
Jinak, jestli delas web ala damokles.cz , kde je to take pres miniokenka, tak se tam registruj a zeptej uzivatelu, jak se jima takova prace libi. A ty na tom chces zalozit menu... To uz by bylo lepsi pouzit FRAME/IFRAME tag.
Co se tyka, kazda velikost jinak, tak to je uplne to nejhorsi, cos mohl rici :)
Co se tyce samo otevreni, tak by mohlo fungovat:

var x = window.open(...);
x.focus();

Coz udela to, ze po otevreni okna presune focus do nej, ze jej da do popredi.

"Jsem v Java scriptu téměř úplný amatér"
tak proc tam chces davat takove veci? Pochopim, ze dostanes priklad a s nim si uz poradis. Ale nechapu, kdyz mas priklad velice podobny tomu, co bys rad, zdrojovy kod a chces, aby ti to nekdo upravil na miru. A ty pak za to zkasnes 10-20 tisic, vid? Bud se posnazis sam nebo budes mit stesni na nekoho ochotneho a jeste v tomto teple :)
Obraz
Profil *
peta

Za ten web nezkasnu nic, je to web ktery ma za ukol reprezentovat me a par mych pratel v oblasti elektronicke hudby.
Kazdy jsme dobry v necem, vy umite programovat, ja umim rozjizdet party.. Az budete nekde potrebovat zahrat, zavolejte si me a ukazu vam v cem jsem dobry ja. Web bych nejradeji prenechal profesionalum ale nemuzu si to financne dovolit tak to spatlavam dohromady sam. Asi tak.
Ale dekuju.
Obraz
Profil *
Tak uz se mi podarilo zprovoznit i to znovunacteni okna nahoru, i to obnoveni velikosti a mnohokrat vam za to dekuju!!!

Jenom bych se chtel jeste neco zeptat k te velikosti - v hlavni strane mam u odkazu na ty vyskakovaci okna nastavenou sirku 450 a vysku 500 pixelu a kdyz jsem pak do kodu toho noveho okna vlozil

window.resizeTo(450,500);

tak se to nove okno otevre v te velikosti co chci ale hned problikne a trosku se zmensi, a to hlavne vyska okna.. Nevite prosim cim by to mohlo byt? Nesla by v prikazu resizeTo misto konkretnich hodnot nastavit promenna ktera by si brala informaci o velikosti z te hlavni strany?
Pavel Řebíček
Profil *
Ahoj lidi, náhodou jsem se dostal na tohle fórum...

Ten shop s autodráha je náhodou můj....

Problém toho mého řešení je ten, že poskytovatel toho shopu neumožnuje použití vlastní php ani asp. Proto pomocí iframe tahám phpko z jiného serveru, kde mám php povoleno. Vím že to není ideální řešení, ale je to dle mého názoru jediné řešení jak dosáhnout výsledku, který vidíte....

Tuto práci jsem zadal jednomu programátorovi, přižemž pro mne bylo důležité, abych pouze nahrál obrázky na FTPko a stránky sami poznaly, co mají udělat.

Funguje to asi takto... používáme katalogové číslo, které je ve tvaru car-60805 (kde car je zkratka carrera a to číslo je oficiální číslo výrobku carrery).

Obrázky ukládám ve tvaru:
car-60805-o0.jpg (gif) - o0 znamená, že je to velký obrázek první v pořadí
car-60805-n0.jpg (gif) - n0 znamená, že je to náhledový obrázek první v pořadí

car-60805-o1.jpg (gif) o2 atd. další velké obrázky v pořadí
car-60805-n1.jpg (gif) n2 atd. další náhledové obrázky v pořadí

skripty si prostě šáhnou na ftpko, podívají se, zda se v určitém adrešáři nacházejí obrázky co jsou pojmenované jako katalogové číslo a vyplivnou případné obrázky na stránku...
pokud nic nenajdou, načte se obrázek, který dává najevo, že bohužel výrobek nemá žádný obrázek.

ještě je to ošetřeno tak, že když mám náhledový obrázek, ale nemám velký obrázek, tak nelze otevřít do nového okna.

co se týče skriptů vevnitř, nejsem programátor... ale kdyby se to dalo vylepšit, klidně vám poskytnu zdrojáky...

mé ICQ: 178-856-806
djlj
Problém toho mého řešení je ten, že poskytovatel toho shopu neumožnuje použití vlastní php ani asp.
Vždyť je ten shop psaný v asp. Sám tu píšete o tom, že skripty zjistí, zda existuje obrázek. Když by tam nebylo asp, tak by asi skripty těžko něco zjistily :).
Pave Řebíček
Profil *
Ano, běhá to na ASP. Ale problém je v tom, že do skriptů shopu Vás poskytovatel prostě nepustí!!! Můžete si zeditovat šablony (XSL a CSS), ale své vlastní skripty v ASP si prostě nepřidáte, protože se nedostanete do správných adresářů. Takže jediné řešení je iframe s odkazem na server, kde jsou skripty povolený...
quinux
Pave Řebíček
Nedivte se, vltava2000 je takový "shop hosting". Je to už hotová aplikace a vy tam můžete změnit jen v podstatě minimum. Pokud to myslíte s e-shopem vážně tak si pořiďte kvalitní řešení.
Pavel Řebíček
Profil *
Me je naprosto jasne, jak to s vltavou chodi.... jsem na ni uz vice jak tri roky. A za tu dobu jsem si uz na ni zvyknul a par veci si do ni nechal dodelat externe... sice to neni nijak profesionalni reseni, ale funguje to celkem dobre.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0