Autor Zpráva
a
Profil *
ahoj, hledam pricinu, proc mi na nektere html strankce alert(document.body.scrollTop) funguje a jine nikoli...
derhaa
Profil
jde to prinutit jinou cestou....

mame obj, input[text], nad kt. je onmouseover s fci, kt. zapisuje input.value do div(u) - neco jako cojotatka, ale velmi trivialnejsi....

problem:
======
no jo,ale nefunguje vlastnost document.body.scrollTop - abych vzdy vedel o kolik je page posunuta na Y ose..., takze bublina, kt. se pozicuje pomoci: document.body.scrollTop + event.clientY (soucet horniho okraje obsahu s pozici mysi, kt. se pocita od aktualniho okraje 'viditelneho' okna prohlizece), se proste zobrazuje vzdy uplne jinde (prave o rozmer document.body.scrollTop) nez pozaduji....

reseni:
=====
1. vzal jsem rodicovsky objekt, v kt. INPUT visi a zmeril jeho offsetTop, tim sem ziskal absolutni pozici - > tu jsem vzal a .... parentObj.offsetTop - event.clientY a tim ziskal scrollTop, ale bohuzel k rodickovkemu objektu, to by stacilo, kdyby byl DOM div-input.... ale...
2. u me je to trochu zapeklitejsi..... tyto INPUTU generuji dynamicky v tabulce, takze DOM je:
table-tr-7x td a jedno z nich v sobe ma onen INPUT, takze ja krome parentObj.offsetTop(table) - jeste urcuji primeho rodice INPUTU - tedy TD a jeho take zmerim offsetTop v ramci TABLE(jeho primeho rodice), nikoli k ramu okna....
3. toto sectu a dostavam pozici na souracdnici y pro bublinu... funguje to...!

nech se nekdo inspiruje a prijde-li na neco jednodussiho - dejte vedet derhaa@seznam.cz
derhaa
Profil
zapomel sem uvest mereni v ramci rodicovskeho elementu (INPUT -> TD), nikoli k ramu okna:



inputObj.offsetParent.offsetTop


no a merite pouze rozmer mezi rodicem a potomkem...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0