« 1 2
Autor Zpráva
Radim
Profil *
ex1.htm / j8 jsem si 59kal, jak to, 6e u6 mi to nejede ani v IE, tak jsem tu uvoyovku doplnil.
Radim
Profil *
Peto, cim si to dal zkontroloval, googlem? Udej mi přesně adresu, pokud to bylo přes net... Dík.
Radim
Profil *
Jedu na dovolenou, takže se ozvu později. Mějte se.
peta
Profil *
Radim
"Peto, cim si to dal zkontroloval, googlem? Udej mi přesně adresu, pokud to bylo přes net... Dík."

Firefox
1 - nastroje - JS konzola - vymazat vse
2 - spustit stranku
3 - kliknout na js konzolu

Explorer
1 - otevrit straku
2 - dole zluty vykricnik - podrobnosti
Dalsi...

Opera
podobne jako FF
Chamurappi
Profil
Reaguji na petu:
Treba getelem... je dobre, jenom u TD je treba pouzit trochu jinou syntaxi pri dalsi prace.
Ne.

Ano, v IE (msdn... microsoft.com) a jmenuje se to tusim ale getElementByClassName
Ne.

document.all = jen a pouze IE
Ne.

Nevim, kde jsi sebral funkci: innerText. Na toto ti musi JS konzola preci hlasit chybu!
Ne. Expando ti nic neříká? document.mojeVlastnost = "Tohle chybu také nezahlásí";

Dale, toto je dost podezrely nazev pro id [...] kdyz zadam do google slova: javascript textonleft , mozna mi to najde nejakou JS funkci?
Ne.

Mozna, ze ne, ale davat na to pozor...
Ne. I kdyby taková funkce byla, tak ji vlastní funkcí stejného jména přepíše.

function uprava(format) [...] nepouziva se format pro nejake formatovani textu?
Ne. I kdyby se používal, tak v dotyčné funkci bude format vždy lokální proměnnou.

A vubec, mas firefox, nainstaluj si rozsirevi validator a nech si stranku projet validatorem.
Validátor HTML nenajde chybu v JavaScriptu.

Chyba: unterminated string literal
Cili, presne, co jsem rikal, ze je mi innerText podezrele

K čemu ti všechny ty konzole a validátory jsou, neumíš-li správně interpretovat jejich hlášky? Explorer si stěžuje na chybějící uvozovku a přesně tutéž stížnost ze strany Firefoxu vykládáš jako nepodporu innerText. Na to, v kolika skriptech ses již hrabal, bys mohl umět alespoň základy JavaScriptu.

tady schazi apostrof
Ne. Uvozovka.

Velice ti doporucuji pouzit funkci: function objGet2(d,x) [...] function objGet(x)
Proč máš ty funkce dvě? JavaScriptové funkci je přeci jedno, kolik má argumentů, hlavička slouží jen k jejich implicitnímu přiřazení do lokálních proměnných. Máš-li dvě funkce:
1) function a() { /* vykonání čehosi */ }
2) function b(x, y, z) { /* vykonání čehosi */ }
-- nic ti nebrání volat a(1, 2, 3, 4) nebo b(). V druhém případě jsou nezadané argumenty undefined, což lze snadno otestovat a dosadit za ně něco smysluplného. Stačí tedy jeden objGet.

Nebo je mozne pouzit document.writeln("<div>ahoj</div>"), ale pak je nutne cely script nebo aspon tu cas, co vypisuje, dato do BODY
Ne.

Sečteno podtrženo:
Během necelého týdne jsi našel (skoro náhodou) jednu chybu v podobě chybějící uvozovky a zároveň jsi vyslovil přibližně deset nesouvisejících zavádějících či přímo mylných úvah. Gratuluji.
peta
Profil *
Chamurappi
To ostatni no comment, asi se ozve nekdo jiny, ja na to nema silu :))
Co radek, to perla :)

"function objGet2(d,x) [...] function objGet(x)“
"Proč máš ty funkce dvě?"
Tak, to je z toho duvodu, ze ja pouzivam vzdy jen jednu z nich a on by mohl pouzivat zkracenou verzi, protoze kazdy if je nesmirne zdrzeni. Zvlast u IE bych JS nezatezoval detekci, zda je nejaky argument undefined.
A druhak, na undefined neni spoleh, nektery prohlizec ti vrati "", cili je lepsi se ptat kdyz uz boolean(x) nebo ja tam davam 0 dopredu, abych vedel, ze se jedna o hlavni dokument a ne o ram.

k tem perlam...
„Nebo je mozne pouzit document.writeln("<div>ahoj</div>"), ale pak je nutne cely script nebo aspon tu cas, co vypisuje, dato do BODY“
Ne.
Writeln mimo body ma smysl jedine uvnitr funkce, ale pak to stejne musis volat v body nebo body onload. Cili jednodussi cely script i s funkcemi presunout do body, nemyslis?
Nevim, jaky mas prohlizec ty, ale ten muj ti writeln v head do head nezpracuje.

K tem uvaham, ono nez neco udelas, je dobre popremyslet nad problemy a dusledky. myslim si, ze forum je od toho, aby kazdy vyjadril svuj nazor a chytry clovek si vsechny precte a posoudi. ona uvaha nad problemem z vice pohledu muze vest k uplne jinemu reseni nez mas navrzene.
habendorf
Profil
LOL :o)
Chamurappi
Profil
Reaguji na perlorodku petu:
Co radek, to perla :)
Já se také usmívám.

To ostatni no comment, asi se ozve nekdo jiny
Ne. Drtivá většina těch, kdo zde diskutují, buď JavaScriptu rozumí, nebo ví, že mu nerozumí.

kazdy if je nesmirne zdrzeni
Ne.

Zvlast u IE bych JS nezatezoval detekci, zda je nejaky argument undefined.
A jo. Před sedmi hodinami jsem to zkusil a ještě teď čučím na okénko zobrazující průběh. Je to na 3 %, píše to „Zbývá 47 dní“, to si ještě počkám, než to vyhodnocení dokončí.
Ale teď vážně: Ne. Porovnání zabere zlomek milisekundy ve všech prohlížečích, co znám.

A druhak
Ne. Druhak is undefined. Stejně tak třeťak, čtvrťak, pěťak, šesťak, sedmak a osmak.

na undefined neni spoleh, nektery prohlizec ti vrati ""
Ne. Pokud ano, tak který?

cili je lepsi se ptat kdyz uz boolean(x)
Ne. Když už, tak Boolean(x). Navíc ve výrazech platí, že 0 == "" == undefined == false, takže konverze je zbytečná. Proto poběží if(!argument) argument = něco;

Writeln mimo body ma smysl jedine uvnitr funkce, ale pak to stejne musis volat v body
Ne. Vyzkoušej si třeba document.write("<title>Titulek</title>").

nebo body onload
Tuplem ne. Metoda document.writeln() volaná při události onload přemaže existující dokument.

Nevim, jaky mas prohlizec ty, ale ten muj ti writeln v head do head nezpracuje.
Vážně pochybuji. Výchozí styl pro <head> je display: none, to víš, že?

ono nez neco udelas, je dobre popremyslet nad problemy a dusledky
Jistě. Člověk by si měl ověřit, zda to, co říká, není úplná hovadina. Aby nešířil dezinformace. V opačném případě by měl mlčet.

ona uvaha nad problemem z vice pohledu muze vest k uplne jinemu reseni nez mas navrzene.
Zkrátka ten četník mu ji zabalil a usek.
koudi
Profil
Zkrátka ten četník mu ji zabalil a usek.
Co? Komu?
Chamurappi
Profil
Reaguji na koudiho:
Co? Komu?
Kdybys dával pozor a nepřerušoval, tak bys věděl, o čem je řeč. My tu vedeme intelektuální dualog.
Že jsi to ty, prozradím ti úplný závěr:

<spoiler>
  Reaguji na petu:
  „Cili vemes si me za zenu, ju? :)
  Ne.
</spoiler>
habendorf
Profil
koudi: hint = Pašerák Göč? Zvaný Dešťovka?

Chamurappi: LOL LOL LOL :o)))
peta
Profil *
Chamurappi Dej mi vedet, az se z tebe stane programator a ne clovek ala Pixi :)))
Je videt, ze jsi pulku veci vubec nezkousel a jen jsi cetl nejake teoreticke prirucky.
Plaváček
Profil
peta

Když už cituješ. Není to Pixi, ale Pixy. To jen na okraj.
Chamurappi
Profil
Reaguji na petu:
Dej mi vedet, az se z tebe stane programator
Ne.

Víš, než něco uděláš, je dobré přemýšlet nad problémy a důsledky. Ona totiž úvaha nad řešením z více pohledů může vést k úplně jinému problému, než máš vyřešený :-)

Je videt, ze jsi pulku veci vubec nezkousel
Byl bys tak převelice laskav a zkusil následující:
1) Použít metodu document.getElementByClassName() tak, aby jela v Exploreru (její popis na MSDN nenajdeš).
2) <script id="test"> alert(document.all.test) </script> -- v Opeře a Mozille (v quirku).
3) document.mojeVlastnost = "Zahlásí to chybu? Ne.";
4) document.write = function(a) { alert("Chtěli jste napsat \"" + a + "\", trhněte si nohou!") }
5) if("") alert("Prázdný řetězec není false"); if(0) alert("Nula není false"); -- v různých prohlížečích.
6) function definovanost(a) { return a !== undefined } alert(definovanost()) -- najdi mi prohlížeč, který vrátí true.
7) Vytvoř příklad, kde bude if vyhodnocující definovanost proměnné trvat v Exploreru znatelně déle než jinde.
8) <head><script> document.write("<title>Titulek</title>") </script></head>
9) <body onload="document.writeln('Dokument je fuč!')"> -- dle tebe by měl mít zdejší document.writeln smysl.
10) Vytvoř příklad skriptu, který kvůli podtržítku v Exploreru nefunguje.

Já to vše již zkoušel. Proto jsem se na tebe vrhnul.

A jen tak tě nepustím. Pochybuješ, že mám analytické myšlení? Fajn. Dokaž, že se mýlím. Rozdrť mě. Hezky jako programátor, ne jako za panděro se popadající superman. Já to snesu, dnešek je vynikajícím dnem na umírání.

jen jsi cetl nejake teoreticke prirucky
K čertu s teorií. Ty jsi tady ten, kdo vytýká nevaliditu HTML či CSS, což je typicky teoretické měřítko. Já jsem především praktik.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.