Autor Zpráva
zbystr
Profil *
Zdravim,
k drag&drop pouzivam tento js http://kusor.net/traducciones/brainjar.es/drag_demo.es.html /velice povedene/

pokud pouziju neco takoveho: <DIV class=bar onmousedown="dragStart(event, 'boxB')" style="WIDTH: 12em">Arrastrar Box B</DIV> .. non problemo ...

problem nastane, pokud si vytvorim div pomoci document.createElement('') ... treba
var header = document.createElement('div');
....
zde se vsak jiz vyskytne problem
header.onmousedown = dragStart(event, 'win');
jelikoz event zde nezna .... tusim, ze problem mozna bude v definici onmousedown respektive by se melo pouzit asi neco na zpusob header.addEventListener .. ale v tom jsem prozatim offtopic .... (a muze to byt i necim jinym :) )

Muzete mi prosim pomoci??

Moooc Diky

ZbySTr
peta
Profil *
zbystr
jsou 2 zpusoby, jak zapisovat onmousedown:
1. jak to delas ty, ze rucne do kazdeho tagu pises onmousedown
2. ze to pises pres js, takze html zustava ciste. Ted je otazka, podle ceho povolis d&d, jestli podle ID, nazvu tagu nebo podle className, ...

jsou asi tak 2 zpusoby, jak delat Drag & Drop:
1. je ten listener, tu literaturu najdes na netu (melo by to byt spolehlivejsi nez zpusob 2)
2. a ja pouzivam pro mysku ala udalost prohlizece:

var mysX,mysY;
function myska(e)
{
var d,b;
if (!e) {var e=window.event;} //IE mouse event
if (e.pageX || e.pageY) //other
{mysX=e.pageX; mysY=e.pageY;}
else if (e.clientX || e.clientY) //IE
{
d=document; d=d.documentElement?d.documentElement:d.body;
mysX=e.clientX+d.scrollLeft; mysY=e.clientY+d.scrollTop;
}
}
document.onmousemove=myska; //kde toto je tvoje onmousemove, v tomto pripade to pouzivam na cely dokument

-----------
A pro nastaveni onmousemove pouzivam toto:

var isIE=(document.all && !window.opera)?1:0;
function setxEvent(x,xEvent,xFunction)
{
if (isIE) {x[xEvent]=new Function(xFunction);} //IE
else {x.setAttribute(xEvent,xFunction);} //other
}

(kde se par lidem nelibi, ze pouzivam isIE, kdyz preci spolehlive funguje x.onclick=new Function(xFunction) , ale ja s tim mel myslim problemy. Takze vyzkousej, mozna nemusis delat script s IF)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0