Autor Zpráva
MilanJ
Ve formuláři potřebuji zajistit, aby se po kliknutí na link změnila barva pozadí u prvku Radiobutton.
Následující ale kód funguje pouze pod IE, FF nereaguje. Chyba v syntaxi?

<form action="" method="post" name="formular" id="formular">
<input name="type_duration" type="radio" value="radiobutton" id="type_duration">
<a href="#" onClick="document.getElementById('type_duration').style.backgroundColo r = '#FF0000';">change background</a>
</form>
Timy
MilanJ
<input name="type_duration" type="radio" value="radiobutton">

chybí tam ten identifikátor id="type_duration"
habendorf
chybí tam ten identifikátor id="type_duration"
Pročež nevěřím, že by to v IE mohlo fungovat.

BTW: co tam dělá ten konec odstavce?
MilanJ
habendorf
Opravil jsem kód tak, jak by snad měl být, tj. odstranil jsem konec odstavce a přidal ID, přesto je výsledek stejný.
Timy
Firefox patrně nezvládá vykreslit barvu pozadí u radio buttonu, na tohle alespoň nereaguje:

<input type="radio" style="background:red">
habendorf
Timy: no jo, to máš vlastně pravdu :o)
peta
Profil *
MilanJ
to je sice pekne, ale odkaz na stranku nula nic, takze, kdo vi, co a jak jsi opravil :)
MilanJ
peta
Timy má pravdu, FF nevykreslí barvu pozadí, Opera i IE to zvládají.
peta
Profil *
MilanJ
Ok, sak mas pouzivat zapis hexa. O tom, ze color="red" se vi uz z HTML, ze to nektere prohlizece nezkousnou. Ale tak ok
<input type="radio" style="background:#F00">
a mas to vyreseny.
Mas to vyreseny? :) Ja jen, ze jsi to nenapsal :)
MilanJ
peta
Ne, přijal jsem Timyho pravdu, že to nejde, jelikož to nejde ani s barvou v hexa.
peta
Profil *
MilanJ
aha, tak to je smula. S tim se musi pocitat u formularu. Zajimave je, ze ve FF to nejde, ackoliv IE prave taha formulare podle systemoveho nastaveni.
Tak potom je tu jeste dalsi reseni, pouzit GIF obrazky a prepinat mezi nimi, hm?
MilanJ
peta
Taky řešení...i když pro mě momentálně nevhodné. Ale díky za tip.;-)
ah01
Jen poznámka na habendorf: Jedna z chybných implementací DOM v IE je, že getElementById vrací tagy i podle atributu name. Proto to mohlo v IE fungovat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0