Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zbystr Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 9. 2006, 16:44:29
Zdravim,
hned z kraje se omlouvam za ten nazev tematu, ale nejak mi nic nenapadlo :) ale co potrebuji. Resim jedno dilema. Mam formular, kde vyplnuji urcite udaje a plus si uzivatel zaskrkne lokality, kterych se to tyka, to znamena obce, pomoci checkboxu. Narazil jsem vsak na jednu vec, kterou nevim jak idealne resit. Seznam obci taham z DB, je jich tusim kolem 6300 + plus jsou rozdeleny podle okresu. Problem je, ze se mi nezda vhodne je nacist najednou. Vytvoril jsem si JS tree komponentu, ktera pres AJAX po rozevreni okresu nacte obce /daneho okresu/, a vytvori "sub vetev". To by bylo vse ok. Ale co kdyz bude vypnuty JS? jak pak na to? odesilat get nebo post po kazdem rozevreni se mi nezda zrovna optimalni a jeste k tomu vzdy zpetne zaskrknout ty checkboxy, co uz zaskrkl pred rozevrenim, to by asi nebylo idealni. Nemate nekdo nejaky napad jak to resit? Diky ZbySTr |
||
Casero Profil |
#2 · Zasláno: 1. 9. 2006, 17:21:32
zbystr
javaskript nepoužíva asi 1% lidí, takže bych jen předtím napsal, že bez zapnutý jS to nepude, adál bych to neřešil |
||
llook Profil |
#3 · Zasláno: 1. 9. 2006, 18:41:12
Vidím dvě řešení: Buďto se na nejavascripťáře vykašlat (tolik jich zas neni), nebo to udělat tak, jak píšeš že to udělat nechceš. Bez javascriptu beztak neuděláš tree komponentu a načíst jim seznam 6300 položek ať si to tam najdou, to je ještě horší.
|
||
FlashEntity Profil |
#4 · Zasláno: 1. 9. 2006, 19:52:32
Na ty "paranoidní magory" co vypínají Javascript se můžeš vykašlat... Neznám žádný pořádný web bez Javascriptu... To by byl krok do pravěku.
Takže buď v klidu! Je bez cukru... ;) |
||
koudi Profil |
#5 · Zasláno: 1. 9. 2006, 20:05:24
Na ty "paranoidní magory" co vypínají Javascript se můžeš vykašlat...
Takže třeba lidi, co používá starší prohlížeč, prohlížeč na mobilu, postižení lidé používající hlasové čtečky apod. jsou paranoidní magoři? Neznám žádný pořádný web bez Javascriptu... Ukaž mi "pořadný web", kde by se nedalo bez JS obejít. |
||
peta Profil * |
#6 · Zasláno: 2. 9. 2006, 08:29:12
zbystr
Mno, napad... 1. K cemu ty potrebujes, aby se na strance zobrazovalo 6300 obci? 6300 x 15 (prumer pismen nazvu) = 100k Souhlasim s tebou, ze toto neni dobre nacist najednou. Nicmene, jestli je to nutne, pak bych to nacetl cele najednou nez ajaxem po kouskach. 2. Druha moznost je nacist to zvlast po odeslani formulare jako jeho druhou cast. Neco jak ma idos.cz , ze pri vyhledavani zadas treba odkud-kam "desna", a po odeslani se ti tam objevi select, kde jsou vyjmenovane 4 obce, kazda jinde po republice. Zpracovani toho formulare muzes mit tim ajaxem, aspon to nebude tak blikat jako idos... 3. Viz Casero Tech % bez JS bude vic, ale take bych to neresil. Proste maji smulu. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0