| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 10. 2004, 14:00:07
Zdravim
mam <h1 id="nadpis"></h1> <script> nadpis.setExpression ("innerHTML", "eval(2+2) "); </script> toto funguje potreboval by som, aby fungovalo <h1 id="nadpis"></h1> <script> nadpis.setExpression ("innerHTML", "eval(if(5>2) spravene else nespravne) "); </script> bohuzial toto mi nefunguje Dakujem za radu Vlado |
||
| Yuhů Profil |
#2 · Zasláno: 12. 10. 2004, 21:54:35
napsal bych to takhle:
"eval( (5>2)?spravne:nespravne ) Zápis ? : je ternální operátor. První položka je výraz, druhý výstup při pravdě výrazu, třetí při nepravdě. Měl bych jenom pár připomínek. Jednak neznám metodu setExpression, kde jsi to vzal? Druhá připomínka -- místo nadpis.něco... doporučuju document.getElementById("nadpis").něco... bez toho by to nefungovalo v Mozille. |
||
| Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 10. 2004, 13:05:12
Dakujem za radu.
metoda setExpression nasiel som ju v knihe Javascript profesionalne, HTML a DHTML, hotova reseni. Ten zapis nadpis.něco... je podla knihy. Bohuzial mi to neslo ani s ternarnym operatorom, vypisoval, ze nepozna spravne. Aj tak vdaka za ochotu Vlado |
||
| Yuhů Profil |
#4 · Zasláno: 14. 10. 2004, 14:04:24
Když něco najdeš v knize, tak neznamená, že to bude fungovat v prohlížečích. Skoro bych si dovolil tvrdit, že když se ta knížka jmenuje "něco DHTML", tak fungovat nebude (DHTML většinou znamená Explorer).
S tím ternálním operátorem mě to mrzí, ale když napíšeš, co přesně vypisuje, tak ti můžeme pomoci ("nepozna spravne" je nedostatečná informace). |
||
| Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 10. 2004, 14:26:10
Zdravim, mam WINDOWS XP, SP2, IE 6.0
skusal som toto: <h1 id="nadpis"></h1> <script> nadpis.setExpression ("innerHTML", "eval( (5>2) ? 'spravne':'nespravne' ) "); </script> dostal som chybovu hlasku riadok:1 Znak:1 Chyba: 'spravne' is undefined Kod: 0 Skusal som ten script aj bez apostrofov, aj bez zatvoriek okolo cislic, stale rovnaka chybova hlaska. setExpression je na to dobre, ze akonahle menim hodnotu jedneho inputu type text, v druhom sa mi ukazuje vysledok, ked je tam nejaky vzorec. Vdaka za radu Vlado |
||
| Yuhů Profil |
#6 · Zasláno: 15. 10. 2004, 05:00:33
no jo, to eval to vyhodocuje jako proměnnou. Tak před ten řádek napiš:
var spravne = "spravne"; var nespravne = "nespravne"; |
||
| Anonymní Profil * |
#7 · Zasláno: 15. 10. 2004, 11:19:44
Zdravim,
skusal som <h1 id="nadpis"></h1> <script> var spravne = 'aaa' var nespravne = 'bbb' nadpis.setExpression ("innerHTML", "eval( (5>2) ? spravne: nespravne ) "); </script> hlasi chybu riadok:1 Znak:1 Chyba: 'aaa' is undefined Kod: 0 Spravne vyhodnoti vyraz, ale nevie retazec priradit do innerHTML objektu nadpis. Vlado |
||
| Yuhů Profil |
#8 · Zasláno: 15. 10. 2004, 17:17:23
tak ještě jiný pokus, prosím:
var spravne = '"aaa"'; případně var spravne = "\"aaa\"" |
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| szucs Profil |
#9 · Zasláno: 18. 10. 2004, 15:18:55
Zdravim, skusam
<h1 id="nadpis"></h1> <script> var spravne = "aaa" var nespravne = "\"bbb\"" nadpis.setExpression ("innerHTML", "eval( (5>2) ? spravne: nespravne ) "); </script> stale ta ista chybova hlaska Vlado |
||
| Yuhů Profil |
#10 · Zasláno: 18. 10. 2004, 21:44:49
sakra, co tady blbnem? Prostě zahoď ten setExpression a udělej to normálně.
<h1 id="nadpis"></h1> <script> var spravne = "aaa" ; var nespravne = "bbb" ; document.getElementById("nadpis").innerHTML = (5>2)?spravne:nespravne; </script> netestováno |
||
| szucs Profil |
#11 · Zasláno: 21. 10. 2004, 08:37:03
Vdaka, funguje
|
||
|
Časová prodleva: 21 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0