Autor Zpráva
Icka
Profil *
Prosím poradí mi někdo?
Mám na svých stránkách www.icka.dobris.net v menu chat a v něm tabulku se smajlikama, přičemž ty smajlici jako odkaz nefungují! Znám kamaráda, který Java Script umí, ale s tímto mi poradit nedokázal. Jestli je tu někdo, kdo by uměl poradit, byl bych moc rád...
Kdyžtak na těch stránkách na to mrkněte.
Takto mám současný (nefungující) odkaz, na kterém žádnej problém nevidim....

<a href="#" title="*1*" OnClick="parent.chat_window.parent.formular.form.prispevek.value = '*1* '">1</a>
Tom@sQo
Profil *
myslis, ze ho mas s ramamy, v jednom su smajliky a v druhom je bash(konzola, de pises text?)potom skus:
<a href="#" title="*1*" OnClick="parent.frames["form"].prispevek.value = '*1* '; return false;">1</a>
add: naco pises link na stranky, ked aj tak nic z nich nieje dostupne?
Icka
Profil *
Hm to taky nefunguje... :-/

Na těch stránkách to jde, akorát je potřeba nahoře do inputu napsat aspoň nějakou kravinu...
Za to sory...
Icka
Profil *
No a právě že je to ještě s těma rámama složitější:
Mám hlavní stránku (index.php) v ní je plovoucí rám (chat_window) a v něm je celej chat systém. Tzn. stránka s třemi rámy, přičemž ten s textovim polem se jmenuje "form" a samotné textové pole se jmenuje "prispevek".
Aby toho nebylo málo, tak okno se smajliky je PopUp okno...
No a právě proto jsem dával odkaz na mé stránky, aby jste se na to mohli mrknout, jak mám správně sestavit ten odkaz na ten input....
peta
Profil *
Icka
http://mracek.xhosting.cz/chat/
Mne o funguje naprosto skvele.

<a href="#" title="*1*" OnClick="parent.chat_window.parent.formular.form.prispevek.value = '*1* '">1</a>

1. onclick
2. onclick="funkce(); return false;"
3. onclick se do A nedava. Kdyz uz, dal bych to primo na ten IMG se smajlikem
4. "Pokud chcete pokračovat, je třeba zadat Vaše jméno (v horní části) pro zpřístupnění dalšího obsahu."
Chat s timto hlasenim okamzite opoustim :) Jak neni mozne se prihlasit anonymne, tak mne to nezajima. Vyzkousim, zjistim, ze je to na nic a mam rusit registraci? Vzdyt jsem se chtel jenom podivat. Hm?
.. .tobe to zatim teda anonymne s nickem funguje, ale asi planujes pridat heslo.
5. Firefox - nastroje - konzola JS
Jestli tvuj kamarad neumi otevrit konzolu Javascriptu ve Firefox, Opere, explorer, tak ho to nauc, to je treba uz zacatecnikovi.
A k tomu bych dodal toto:
- kliknu na Smajliky
- kliknu na smajlik a pise:
Chyba: parent.chat_window has no properties
Zdrojový soubor: http://www.icka.dobris.net/chat/sm_table.php
Řádek: 1
Coz znamena, ze nejaky takovy objekt na strance vubec neexistuje.

Asi by to melo byt takto, ale nejsem si tim jist:
parent.window.document.chat_window.document.formular.document.form.pri spevek.value;
Pouzivas slozitou framovou strukturu... zkus pouzit tag FRAMESET misto IFRAME, kdyz si to tak komplikujes. Ja tam pouzivam JS, takze mi nic neblika.
peta
Profil *
Jo, a jeste bod 6.
Nemas stranku validni.
- plugin FF HTML validator Tidy (plugin FF)
- www.htmlvalidator.com/lite/ (program EXE)
- www.w3c.org - html validator (online)
Icka
Profil *
je to opravený dle příspěvku, ale nejede... :-(
peta
Profil *
Jo, a pouzil bych funkci:
<span title="*1*" onclick="pridejSml(this)"><img></span>
<span title="*2*" onclick="pridejSml(this)"><img></span>
<span title="*3*" onclick="pridejSml(this)"><img></span>
<span title="*4*" onclick="pridejSml(this)"><img></span>
<span title="*5*" onclick="pridejSml(this)"><img></span>

<script>
function pridejSml(aaa)
{
parent.window.document.chat_window.document.formular.document.form.pri spevek.value+=aaa.title;
}
</script>

Vis, kolik HTML kodu se tim usetri? A ted tu funkci muzes dat do script.js, externiho souboru a ta stranka bude uplne krasna, bez zbytecnosti :)
Icka
Profil *
Stránka není validní? To znamená co?
peta
Profil *
Icka
Stranka neni validni znamena, ze mas chyby v html. Viz odkazy na ty validatory.
Ku prikladu:
- krizeni tagu radek 32, sloupec 93
FONT B /FONT /B
cili zacnes fotn, zacnes b, ale font ukoncis drive nez b, co muze zpusobovat s pouzitim CSS nebo JS nemale problemy. Zrovna tyto tagy nic vazneho neprovedou, ale validator to presto oznaci.
- radek 83, ukoncene /TD, ktere ale nikde nezacina?
- radek 13 IMG nema vlastnost ALT. IMG ma mit width, height, alt, scr. Vsechno ostatni je navic. Co nema, zpusobuje ruzne chyby, treba jen esteticke ve zvlastnich pripadech. Coz je treba ten ALT. Mam-li zakazane obrazky, prohlizec zobrazi ALT. Pokud ho tam nemas, nezobrazi nic. Coz se povazuje za chybu, nekdy.
atd
peta
Profil *
Jo, tohle jsem chtel vide:
index.php
> iframe name="chat_window" src="chat/index.php"
-> iframe name="top" src="top.php"
--> window.open('sm_table.php', '_blank'
-> iframe name="okno" src="okno.php"
-> iframe name="formular" src="form.php"

window.open
coz je v podstate totez jako absolutne napozicovat IFRAME
Icka
Profil *
Je to na mě moc technické... Takže svoje chyby v html si opravím a tu cestu tedy k těm smajlíkům??
peta
Profil *
Ta cesta k tem smajlikum by mohla byt...
<span title="*5*" onclick="pridejSml(this)"><img></span>

<script>
function pridejSml(aaa)
{
parent.parent.window.document.chat_window.document.formular.document.f orm.pri spevek.value+=aaa.title;
}
</script>

Ale fakt tohle se tezko resi, protoze takhle slozite jsem iframy a framy jeste nepouzival :) zkus udelat nejaky jednoduchy priklad s iframy, aby se clovek nemusel prihlasovat.

Nebo to prepis, jak jsme se bavili, aby vsechny iframy byli v 1 dokumente jako CSS display:none; treba. Pak se ti to totiz vsechno nacte uz pri spusteni a nemusi se posilat stranka zvlast pro formular, zvlast pro smajliky a tak.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0