Autor Zpráva
doveda
Profil *
zdarec :)

mám stránku, do které je vložen externí soubor funkce.js .... takhle:
<SCRIPT LANGUAGE="javascript" TYPE="text/javascript" src="funkce.js"></script>

Byl bych docela rád, kdyby struktura těl používaných funkcí z tohoto externího souboru zůstala
utajena. Je možné aby si běžný návštěvník mých stránek mohl zdrojový kód mého externího
souboru funkce.js nějak přečíst???? A pokud ano, dá se tomu nějak zabránit???
Hooonza
Profil *
Může, nezabráníš tomu. Řeší se to tu každou chvíli, podívej se do vyhledávání. A co tam máš za takový zázrak, že to chceš schovávat? :-)
Jestli potřebuješ něco schovat, nedávej to na internet...
doveda
Profil *
zkouším si udělat poměrně jednoduchou tahovou hru a některý věci je nutný hráčům ukrýt :)
Timy
Profil
Běžného návštěvníka žádné javascripty nezajímají, ale jinak stačí opsat adresu z atributu src, například.

Mno... Když ten JS dáš až na konec stránky, tak si ho třeba nevšimne :o))
peta
Profil *
doveda
Ne, v JS utajit nic nemuzes. Muzes tuto cestu pouze ztizit.
1. pouzit JS kompresi, coz je pouziti reg. vyrazu za ucelem snizit velikost JS souboru. Kdeto pracuje tak, ze slova treba jako document nahradis pismenem d a pokud to mas 100x, tak nejake 500 znaku usetris. Ale tim padem, jestli tam d uz je, tak je musis nahradit necim jinym.
Nevyhodou je, ze se to mirne zpomaly, zalezi na pocitaci.
Dalsi nevyhodou je, ze program, ktery to dela je vetsinou EXE nebo BIN a nemusi ti jet na kazdem pocitaci. Obvykle s tim ale problemy nejsou.
Dalsi problem ale nastava pravee s programem, protoze vetsinou se jedna o komercni verze a DEMO je omezene na nejakou velikost zdrojaku.
Lze tento zpusob pouzit i na www stranku, kde pouzivas innerHTML metodu, coz je zase omezeno verzema prohlizecu a nemusi se to vzdy zobrazit stejne jako v jinem.
Coz samozrejme obejit a zobrazit si jiz vygenerovany JS neni zadny problem.
2. pouzit ZIP Microsoft kompresi pres ActiveX, cizm lze komprimovat i www stranky za ucelem snizeni datoveho toku na linku.
Nevyhodou je, ze je to MS komprese a pres ActiveX, cili asi 30-40% lidi to nepojede, protoze jednak v linux zadne ActiveX neprovozuje a druhak, zadny Geckovy prohlizec ActiveX neprovozuje, mozna Opera. Cili pouziti tohoto je vyhradne pro specialni ucely.
Coz samozrejme obejit a zobrazit si jiz dekomprimovanou stranku neni zadny problem.
doveda
Profil *
Dalsi nevyhodou je, ze program, ktery to dela je vetsinou EXE nebo BIN a nemusi ti jet na kazdem pocitaci. Obvykle s tim ale problemy nejsou........

takže můžu do stránek vložit soubor .exe, který je už kompilovaný do strojovýho kódu???
Např. vytvořený C++, který by tím pádem byl daleko hůř čitelný uživatelům???
nightfish
Profil
takže můžu do stránek vložit soubor .exe, který je už kompilovaný do strojovýho kódu???
můžeš do svých stránek vložit odkaz na soubor s příponou exe, který si návštěvníci mohou stáhnout a spustit
...ale souvislost se zbytkem tohohle threadu nechápu
doveda
Profil *
nightfish: taky jsem si už všimnil, že jsem napsal hovadinu mimo téma :)
peta
Profil *
doveda
Program, ktery ti vyrobi komprimovany JS je EXE nebo BIN. Cili, kdyby sis chtel upravit svoji stranku jinde ze na svem pocitaci, muzes se ocitnout pred problemem, jak ten JS vyrobim? Super, uz vim, stahnu si ten EXE vytvarec. A ouha, v techto win to zrovinka nejede. Nebo se zmenili win na wista a v nich to treba nepojede. jak budes delat svoji stranku pak?

Samozrejme si muzes vyrobit vlastni generator v C++ . JS ale neni nic jine nez Cckovy kod, takze nejake C++ asi hur citelne nebude, nebo, co jsi to psal za nesmysl :)
doveda
Profil *
peta jsem slabší kus a některý výrazy mi utíkaj
Samozrejme si muzes vyrobit vlastni generator v C++ . JS ale neni nic jine nez Cckovy kod, takze nejake C++ asi hur citelne nebude, nebo, co jsi to psal za nesmysl :)

co znamená vlastní generátor????
Uroboros
Profil *
Můžeš to do stránky vložit takhle :
<script language="javascript" type="text/javascript" src="funkce.js"></script>

Je to to samý jak :
<SCRIPT LANGUAGE="javascript" TYPE="text/javascript" src="funkce.js"></script>

Pochybuju, že by to někdo luštil beztoho aniž by věděl, žeho se můž dopátrat......
peta
Profil *
doveda
generator - program, ktery ti vytvori komprimovany JS
proste to precte tvuj JS a vyrobi z nej jiny JS, kde uz ma urcita slova nahrazena nejakymi jinymi a obali to dekodovacim kodem. Ten je zalozen na regularnich vyrazech.
Asi bych dlouho hledal, jestli nekde mam stranku, kde se to pouziva, zle vypada to asi nejak takto:

var pole1 = "Xfu,Xv,Xf".split(",");
var pole2 = "function ,var ,for (".split(",");
var x = "kodovany retezec";
var reg,i,y;
// nahrad reg vyrazem
for (i in pole1)
{
reg = new Reg(pole1[i],"g");
x = x.replace(reg.pole2[i]);
}
// spust jako JS kod
eval (x);
+- nejaka chyba :)
Anonymní
Profil *
Jak jsi mam udelat svoji stramku????????
Hooonza
Profil *
Anonymní
http://www.jakpsatweb.cz/
Railbot
Profil
Možná se bude hodit následující odkaz.
http://dean.edwards.name/packer/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0