Autor Zpráva
Kvakino
Profil
Potrebuju poradit, chci udelat hlavni (index.htm) a nech se do nej nacte podle rocniho obdobi napriklad (index1.htm) anebo (index2.htm), jak to udelat? Dekuju...
Peca
Profil
JavaScriptem asi ne. Nejjednodušší to bude dělat ručně.
Kvakino
Profil
To by se mi nechtelo, ted delam jednu stranku ve Flash-i a tam chtej aby byli dva profili (leto, zima) a nacitavalo se to podle rocniho obdobi... :o(
DJ Miky
Profil
Kvakino
Ve Flashi jde nebo nejde přistupovat k systémovému datu? Pokud ano, tak by to šlo udělat přes něj...
Mistr
Profil
Proč by to nešlo JavaScriptem? Nebude to možná příliš elegantní, ale...

Zjistil bych si aktuální datum (měsíc a třeba i den) a podle toho bys uroval, která stránka se má načíst (případně bys to mezi nimi přesměrovával). Třeba pro měsíce květen až září bude letní homepage, pro měsíce říjen až duben pak zimní homepage.

Co vy na to?
Kvakino
Profil
Dalo, jenom je to animace a je to jednoduchsi udelat javascriptem, kdyz uz mam stranku udelanou ve fleshi... Nebylo to vplanu a ted uz je a ja to potrebuju vyresit. Neco jako jsem nasel tady http://www.volny.cz/peter.mlich/Pr/efekty/vlocky/vlocky.htm
Kvakino
Profil
Mistr Jo, tak nejak by jsem to potreboval, vym ze se to da, ale na JAVASCRIPT jsem vedle...
Mistr
Profil
DJ Miky
Byl jsi rychlejší... ;-)
Mistr
Profil
Kvakino
Já zas nejsem žádný Flashař, takže nevím, co všechno dokáže. Nešlo by v něm využít to, na co zde upozorňoval DJ Miky?
Kvakino
Profil
Mistr
Flash je dobra vec, podle toho kdo umi ve flashi, ale kdyz uz mam stranku hotovou, tak se snazim nepredelavat celoum animaci, ale resit to v html kode. Flash je jeden celek, jako jeden film a zas ho rozobrat je trochu nanic, neni to jako html kod. Flash kdyz chces nacist do druheho flashu, tak je tady problem s prikazy, musis je prepsat a predelat na _root..
DJ Miky
Profil
Kvakino
To nejde jeden design (letní) dát do jednoho snímku, druhý design (zimní) dát do druhého snímku a podle data skočit na jeden nebo druhý snímek?
Kvakino
Profil
DJ Miky
Muzu to udelat, ale kdyz do jednoho flashu dam dve stranky, tak je objemovo vvelky vygenerovany SWF soubor. Texty ve strance jsou rozdeleny do EN mutaci a SK. Kdyz tam nahodim movie LETO a ZIMA, tak to bude trochu hodne na objem.
Kvakino
Profil
Asi preskocim na FLASH forum a zeptam se na nacitani obrazku do flashu podle rocniho obdoby, to by asi stacilo... (to by pomohlo, jak rozmyslam)
Bubák
Profil
Já mám za to, že ideální je na tohle PHP. Stránka není ve Flashi, V HTML stránce je Flash "pouze" vložený.
Kvakino
Profil
Bubák
To mas pravdu, v HTML je iba flash vlozeny, ale jeste jsem se nikde nedopracoval k zaveru :o(, no nevadi, mozna neco najdu a vyskousim...
zivan
Profil
Hele, zkus se doucit cestinu...kdo to ma cist. Nebo si to nech nejakym nastrojem zkontrolovat na zakladni hrubky.

- v nadpisu jsi asi myslel "období"
- 2. post "profily", ale zase tam mas obdobi spravne :-)
- 3. post "jednoduchsi" ? no ja ti nevim...
- 4. post "bych" ne "by jsem", "vym" ??? uaaa, to asi melo byt "vím"
- 8. post "vyzkouším"

Neresim "drobnosti" jako nespisovne koncovky a preklepy.
peta
Profil *
Kvakino
"Neco jako jsem nasel tady ..."
Tak si to zkopiruj, ne?
A jestli chces teda menit stranky, tak muzes zkusit presmerovani pres location.href (jakpsatweb - javascript - objekt window)
Nebo to vygenerovat v PHP.

Za ty hrubky se take primluovam. Bud to pis vsechno z mekkym nebo spravne. Fakt nesnasim ty lidi, co pochyti nekde na chatu psani presne obracene.
Mistr
Profil
peta
Za ty hrubky se take primluovam. Bud to pis vsechno z mekkym nebo spravne. Fakt nesnasim ty lidi, co pochyti nekde na chatu psani presne obracene.

Ale chlapci, přeci tady nebudeme teď řešit naši mateřštinu. Ačkoliv vaše rozhořčení chápu, pojďme se věnovat vstupnímu tématu a neodvádějme pozornost jinam.
Kvakino
Profil
zivan
Sorac, ale ja niesom az taky cesh ako sa zda, bud po Slovensky alebo trocha po Cesky a napokon som si vsimol, ze som spravil chyby, ktore som uz nezmenil... ale nechcel som diskutovat o chybach v slovech, ale o problemu javascript... ;o)
Joker
Profil
Kvakino
Dvě změny designu webu za rok není problém udělat ručně. U dobře udělaného webu je to otázka pár sekund... ale rozhodně by se to nedělalo změnou index1.htm a index2.htm.
Jinak znám weby, kde se design mění i víc než dvakrát za rok prostě tím, že autorovi se už ten starý zdá okoukaný a tak ho přepíše.

Takže: Jestli chcete takhle měnit design, udělejte si kvalitní návrh webu, aby byl vzhled co nejvíce oddělený od prezentace a pak to nebude problém dělat ručně.
A pokud byste trval na tom, že to bude automaticky, asi bych to dělal přes PHP, velice jednoduchá metoda by byla třeba tato:
$mesic = intval(date("n"));
if(($mesic > 3) && ($mesic < 10)) $styl = "letni.css";
else $styl = "zimni.css";

A máte od začátku dubna do konce září letní styl, zbytek roku zimní styl. Pak už se to jen vypíše, buď přímo:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/styly/<?php echo($styl) ?>" />
ideálně ovšem do šablony, pak záleží na použitém šablonovacím systému, například:
$sablona->assign("{STYL}",$styl);
zivan
Profil
zivan
Sorac, ale ja niesom az taky cesh ako sa zda, bud po Slovensky alebo trocha po Cesky a napokon som si vsimol, ze som spravil chyby, ktore som uz nezmenil... ale nechcel som diskutovat o chybach v slovech, ale o problemu javascript... ;o)


Radeji bych cetl slovenstinu bez hrubek nez cestinu s. Navic tak bude reseni problemu i s pripomenutim velmi podobneho jazyka :-)
Kvakino
Profil
Joker
mmm... to by slo, len to musim dat este dohromady a napokon ked to robim pre rekreacnu oblast, tak pochybujem, ze by mysleli na zmenu rocneho obdobi, oni nevedia si nastavit ani mail a nie este stranku :o). Skusim to cez PHP...

zivan
Tebe dakujem za usmernanie ;o), uz asi budem vediet kde patrim...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.