Autor Zpráva
Jacurutu
Profil *
Zdravim lidi,
dodělávám 12KB script na úpravu stránek s DB, ale potřebuju přidat ochranu, právě JavaScriptem, na vypsání alertu, pokud už na síti je soubor se stejným jménem.
Takže: nevíte jak na to nebo jak to obejít???
Ondra

PS: <p style="font-size:200px">Kvalitní Fórum</p>
Acci
Profil
JavaScript nemůže kontrolovat přítomnost souboru. To potom jakýkoliv tvůrce stránek kontrolova, jaké soubory máš na disku. A pokud myslíš, aby kontroloval soubory na serveru, tak to už vůbec ne, protože se javascript asni na server nedastane a pracuje pouze v prohlížeči
Oswald
Profil
Co třeba pomocí XMLHttpRequest?
Leo
Profil
Jak uz psal Acci, cokoliv ma vliv na zabezpeceni stejne musite zkontrolovat na SERVERU, ne JavaScriptem. Leo
Jacurutu
Profil *
Tak jinak: když už to obcházim PHPkovym ukládáním do $_POST , neexistuje způsob, jak opět předat soubor z input="file" do nové vygenerované stránky.Text se dá do hiddenu, ale soubor...??Nejlíp bez meziukládání s unikátním jménem na server.
Leo
Profil
Vubec nechapu co kam chcete docasne ukladat a hlavne proc. JavaScript se soubory pracovat neumi, takze jako uloziste (byt docasne) musi nastoupit server, Leo
Hugo
Profil
A neslo by zkontrolovat existenci souboru pomoci PHP a potom vygenerovat stranku, kde bude JavaScript, ktery vyhodi hlasku, ze bud soubor je nebo neni na serveru.


BTW
Nekde sem cetl o server-side JavaScriptu, ale nikdy jsem to nevidel v realu. Nevite o tom nekdo neco??
Yuhů
Profil
Jestli chápu dobře tu doplňující otázku, tak se ptáš, jestli můžeš pro <input type="file"> nastavit value. Ne, nemůžeš, jedná se o bezpečnostní opatření.

Kdyby to šlo, tak si jako účtočník můžu zadat třeba autoexec.bat a vzápětí formulář javascriptem skrytě submitnout. Proto to nesmí jít přednastavit.

> Nekde sem cetl o server-side JavaScriptu,

to je trochu off-topic, ale server-side JavaScript se měl používat na serverech typu Netscape. Nikdy jsem nic takového neviděl v běhu a vůbec nevím, zda to někdo používá. Myslím, že spíše ne.
Leo
Profil
"Tak jinak: když už to obcházim PHPkovym ukládáním do $_POST , neexistuje způsob, jak opět předat soubor z input="file" do nové vygenerované stránky.Text se dá do hiddenu, ale soubor...??Nejlíp bez meziukládání s unikátním jménem na server."

Pokud posilate na server soubor, tak jednak - jak psal Yuhu - ho tam neposlete JavaScriptem (ale pokud je to text stranky, ktery v JS editujete, tak muze pomoct bezny textarea), jednak - pokud ho na serveru zpracovavate PHPckem tak se stejne musi nekde na serveru ulozit - jinak se pri skonceni behu PHP skriptu automaticky maze. Leo
Jacurutu
Profil *
Tak díky lidi za příspěvky, redakční systém mi dal zabrat, ale mám ho. Ještě jednou díky, Ondra
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0