Autor Zpráva
Alfis
Profil *
Ahoj, at hledam jak hledam.. nejak nemohu prijit na to.. proc mi to hlásí chybu. Funguje to jinak normálně.. jak má ale nějak se to nelíbí prohlížeči. Pomůže někdo ? Jinak jde asi o to, že po kliknutí na odkaz chci vyvolat DIV pred ním a následně se otevře skrýty div pod ním zase :) takovy menu jakoby. Díky A.

-------------------------------------------------------------------
function pop(div_id) {
var id = document.getElementById(div_id);

if (id.style.display == 'none') {
id.style.display = 'block';
}
else {
id.style.display = 'none';
}
--------------------------------------------------------------------



<div id="c1" onclick="pop('divId')" ><a href="#" onClick="pop(divId); return false">Pokus <img border="0" src="img/menu.gif" class="rozmer" alt=''></a></div>
<div id="divId" style="display: none">
<table class="sbmtable">
<tr>
<td class="sbmtd"><a href="odkaz.html"><img class="sbmpic" src="img/punta.gif" alt=''> 01</a></td>
</tr>
<tr>
<td class="sbmtd"><a href="odkaz.html"><img class="sbmpic" src="img/punta.gif" alt=''> 02</a></td>
</tr>
<tr>
<td class="sbmtd"><a href="odkaz.html"><img class="sbmpic" src="img/punta.gif" alt=''> 03</a></td>
</tr>
</table>
</div>
Peca
Profil
onClick="pop(divId); - chybí apostrofy
Alfis
Profil *
Ne né, tady chyba nebude.. :( to je někde jinde..
Dero
Profil
Alfis: Řekl bych, že bude chyba přesně tam, kde Peca uvedl.
Alfis
Profil *
Když to udělám jak říkáte.. tak mi ta nabídka nevyjede vůbec. :(
Když to nechám.. jak to mám zatím.. vyjede to.. a i zavře po kliknutí znovu..
ale dole.. je vykříčník..

a hlásá to chybu :
někde tady

if (id.style.display == 'none') {
Dero
Profil
Alfis: Nedefinuj id jako identifikátor prvku, prohlížeč to může brát jako rezervované slovo. Zkus třeba elementId.
Dero
Profil

<script>
function pop(div_id) {
var elid = document.getElementById(div_id);

if (elid.style.display == 'none') {
elid.style.display = 'block';
}
else {
elid.style.display = 'none';
}
}
</script>

<div id="c1"><a href="#" onclick="pop('divId'); return false">Pokus <img border="0" src="img/menu.gif" class="rozmer" alt=''></a></div>
<div id="divId" style="display: none">
<table class="sbmtable">
<tr>
<td class="sbmtd"><a href="odkaz.html"><img class="sbmpic" src="img/punta.gif" alt=''> 01</a></td>
</tr>
<tr>
<td class="sbmtd"><a href="odkaz.html"><img class="sbmpic" src="img/punta.gif" alt=''> 02</a></td>
</tr>
<tr>
<td class="sbmtd"><a href="odkaz.html"><img class="sbmpic" src="img/punta.gif" alt=''> 03</a></td>
</tr>
</table>
</div>
Alfis
Profil *
Jo, to je možný s tím definovaným id.. to byla asi chyba.. taky
ale i tak. to ale plive chybu.. a pořád tu stejnou. nechápu už.:))
Dero
Profil
Ten kód, který jsem vložil, funguje bez chyb. Odzkoušel jsem ho.
Alfis
Profil *
Jo tak už to jde.. :) zapomněl. sem na uvozovky ...
Děkuji mnohokrát..
Dero
Profil
Alfis: Rádo se stalo. Hezký den.
Alfis
Profil *
ještě jednou díky
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dera:
Nedefinuj id jako identifikátor prvku, prohlížeč to může brát jako rezervované slovo
Určitě?
peta
Profil *
Chamurappi
Neni podminkou, ale muze tomu tak byt. Zrovna i id="id" si myslim, ze ani ne. Ja bych se tomu take vyhnul, radeji.
Dero
Profil
Chamurappi

Byl jsem příliš dramatický, jako rezervované slovo nikoliv. Nicméně v závislosti na kontextu může docházet ke kolizím s obecným názvem atributu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.