Autor Zpráva
bRs
Profil *
Chtěl bych se zeptat jak mam udělat to, aby obrázek, když přes něj přejedu kurzorem se změnil (do teto faze jsem to zvladl), ale kdyz s kurzorem od nej odjedu, tak aby se vratil do puvodni podoby.
Napr.:1. obrazek je modry
2. prejedu pres nej kurzorem je cerveny
3. odjedu zpatky a je znovu modry ->s touto fazi potrebuju poradit
Zatim jsem dosel k takovemu kodu, dal uz nevim:

<a href=""onmouseover="document.images['jmeno'].src='tlacitka/home2.gif'" >
<img border="0" src="tlacitka\home.gif" name="jmeno">
</a>

dik za rady..."
Hugo
Profil
<a href="" onmouseover="document.images['jmeno'].src='tlacitka/home2.gif'" onmouseout="document.images['jmeno'].src='tlacitka/home1.gif'">
mat
Profil
možná by stálo za to přečíst si článek o rollover efektu pomocí css na interval.cz - http://interval.cz/clanek.asp?article=1449
bRs
Profil *
To Hugo: dik za pomoc, uz mi to funguje
bRs
Profil *
A jeste bych chtel, kdyz na nej kliknu, tak aby se mu zmenila barva a zustala, nez kliknu zase na nejake jine tlacitko. Nevite nekdo jak nato?
Anonymní
Profil *
to prvni urcite onclickem, ale druha cast nevim:((
bRs
Profil *
nejak mi to pres ten onclick nefunguje...nemohl by to nekdo prosim nekdo blize specifikovat? napr. uvest nejaky priklad...dik
habendorf
Profil
nejak mi to pres ten onclick nefunguje

No úplně stejně jako pro ten onmouseover: onclick="this.src='jinak-barevný-obrázek.gif'"
Leo
Profil
A na onclick na jine "tlacitko" to zase vratite zpatky, Leo
habendorf
Profil
Leo: A na onclick na jine "tlacitko" to zase vratite zpatky, Leo

Tam asi bude potřeba si ještě do nějaké proměnné schovat ID toho posledně změněného. Když tam bude těch "tlačítek" deset - musím si nějakým způsobem pamatovat, které že to mám vrátit do původního stavu. Nebo to lze řešit nějak elegantněji?
Fred
Profil
A co nějak takhle, principielně ?
<input value="test" type="button" onmouseover="this.style.background='blue'" onfocus="this.style.background='yellow';" onblur="this.style.background='blue'" onmouseout="this.style.background='yellow'" />
habendorf
Profil
Fred: To má hned dvě mouchy:

1) bRs nechce buttony ale obrázky. Později tedy psal tlačítka, ale zřejmě myslí obrázky (proto to oba s Leem píšeme v uvozovkách). To by ale zas tak nevadilo - mohly by to být transparentní gify a background by asi fungoval (nikdy jsem nezkoušel background pod img).
2) Hlavní problém je s onblur - ten může nastat i kdekoli jinde, nejen při kliknutí na jiný obrázek/tlačítko. Třeba kliknutím do inputu atd.

Asi bych to viděl na to "zapamatování si" ídéčka v nějaké proměnné.
Fred
Profil
To je pravda, kdyby kliknul někam do body je po efektu :-(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.