21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Meldo
Profil
ako doplnit tento script, aby sa po kliknutí na obrázok zmenila stránka za povedzme 1sekundu.?? Neviem si s tým rady.

<head>
<title>Untitled</title>
<script language="JavaScript">
function on() {
document.zarovka.src="obrazy/foto2.gif"; }

function off() {
document.zarovka.src="obrazy/foto.gif";}
</script>
</head>
<body>
<img src="obrazy/foto.gif" alt="" border="0" onclick="on();" name="zarovka" onmouseout="off();">
</body>


Este druha otazocka pre moderatora. Neviem ci robim chybu ja ale uz asi 2 tyzdne sa mi nejde prihlasit.
Meldo
Profil
Hmmmmmmmmm. Teraz to prihlasenie ide :->>>
habendorf
Profil
Časování JS: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/casovani.html

Počkat, ještě jednou čtu zadání - chápu dobře?: po kliknutí na obrázek se má:

1) změnit obrázek (budeš měnit this.src='xxxx')
2) čekat vteřinu (setTimeout(location.href='URL',1000)
3) natáhnout jiná stránka? (už vyřešeno výše)
Meldo
Profil
Ano chapes dobre.
Neviem to setTimeout vlozit do toho scriptu. Vzdy sa to presmeruje hned. a vypise mi to chybovu hlasku. nemozte mi to tam vlozit niekto z vas?? Skusal som to vlozit do tej funkcie on, vytvaral som novu funkciu a nic.dik
habendorf
Profil
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
<script>
function funkce()
{
location.href="http://www.google.com"
}
</script>
</head>
<body>
<img src="obrazy/foto.gif" onclick="this.src='obrazy/foto2.gif'; setTimeout('funkce()',1000)">
</body>
</html>


Odzkoušeno, chodí. Samozřejmě místo na google to pošli tam, kam potřebuješ.
Meldo
Profil
Díky moc.
Leo
Profil
Ten skript ale neresi jednu drobnost - za tu jednu sekundu se obrazek tezko stihne stahnout ze serveru, Leo
habendorf
Profil
Leo: Počítám, že když Meldo chce dělat efekty se záměnou obrázků, tak už ty obrázky má preloadnuté. A těch pár nanosekund, které bude trvat jejich natažení z cache a vykreslení - to bych asi vážně neřešil.
Leo
Profil
"Počítám, že když Meldo chce dělat efekty se záměnou obrázků, tak už ty obrázky má preloadnuté."

No podle toho dotazu bych to tak nesacoval :-) Leo
Meldo
Profil
Ten obrazok co sa ma zobrazit po kliknuti ma 950 bitov takze si myslim ze sa to stihne nacitat aj pri pomalsom pripojeni.
habendorf
Profil
Meldo: Spíš asi 950 bytů, ne bitů. Je ale opravdu lepší si ho preloadnout, stačí když do toho skriptu dopíšeš (na začátek, před tu funkci) toto:

zarovkaon = new Image();

zarovkaon.src = 'obrazy/foto2.gif';
Meldo
Profil
hehe dik za opravu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0