Autor Zpráva
wistarie
Profil
Prosím vás o pomoc s kontaktním formulářem na stránkách [url=http://www.katalog.wistarie.net.]
[/url]
Podařilo se mi vytvořit formulář a na stránkách japsatweb jsem i našla zrušení odesílání formuláře javascriptem http://www.jakpsatweb.cz/javascript/formular-zruseni.html?email=wistar ie%40#. Vše funguje v pořádku, jen nevím co přesně zapsat do hodnoty ( zadanaHodnota.indexOf("@") = -1) , aby se to vztahovalo i na ostatní pole a ne jenom na email. Nechci aby mi lidi posílali prázdný formulář.
A nikde jsem nenašla, jak vložit k formuláři ověřovací kód proti spamerům.
Mistr
Profil
Oprava odkazu pro nás, línější: www.katalog.wistarie.net
Mistr
Profil
wistarie
A nikde jsem nenašla, jak vložit k formuláři ověřovací kód proti spamerům
To už se dělá pomocí PHP, pokud se nemýlím.
peta
Profil
wistarie
1. www.htmlvalidator.com/lite - www.w3c.org htmlvalidator - Firefox plugin validator
To je proste prvni vec, kdyz vidim to mnozstvi chyb v HTML kodu. Navic 1 je kriticka a muze zpusobovat nemale problemy s JS a CSS.

2.
"
Prosím vás o pomoc s kontaktním formulářem na stránkách http://www.katalog.wistarie.net
"
Kde? Na zminene strance zadny kontaktni formular nevidim.
Jestli tu nedelas SPAM a reklamu na nejakou stranku? Takze priste prosim primy odkaz. Ja nemam cas hledat v 1000 odkazech, ktery je ten spravny.

3.
Vzhled HTML dokumentu ma vypadat nejak takto a dulezite je usporadani tagu:
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/html/tagy1.htm
(jinak na te strance nic nemam, jenom tuto jednu)
Cili kdyz ty mas TR a potom HTML HEAD tak to nemuze preci fungovat?
Take jsem si vsiml, ze pouzivas HEAD STYLE ... /STYLE coz je v poradku, jenom styly se davaji do externich souboru pres LINK, aby jsi mela jednodussi HTML kod atd.
Totez plati o JS, tag SCRIPT src="..."

4. Kontakt
(prekvapive to mas napsane HTML dobre, takze s tim nic delat nemusis, upravim to podle sebe)
<form action="send.php" method="post" onsubmit="return kontrolaDat(this)">
<table align="center">
<tbody valign="top">
<tr> <td align="right">Jméno*:</td>
<td><input name="jmeno" size="20"></td></tr>
<tr> <td align="right">E-mail*:</td>
<td><input name="mail" size="20"></td></tr>
<tr> <td align="right">Text*:</td>
<td><textarea name="vzkaz" rows="5" cols="30"></textarea></td></tr>
</tbody>
</table>
<p align="center">
<input type=submit class="tlacitko" value="Odeslat"> &nbsp;
<input type="reset" class="tlacitko" value="Vymazat">
</p>
</form>

"aby se to vztahovalo i na ostatní pole"
Ze by to zkopirovat n-krat a misto:
vstup.mail.value
pouzit (name="jmeno")
vstup.jmeno.value
Hm?
Na neco takoveho se ptas? Na zkopirovani a zamenu slov?
Ja pouzivam trosku odlisny system, ktery mi pro kazdy udaj nevypisuje zvlast alert, ale zobrazuji vsechny chyby v jednom:

<script type="text/javascript">
function checkForm(xForm)
{
var b,c,x,p,reg; b=1;c="";

x="from";
p=xForm[x].value;
if (p=="") {b=0;c+="\n"+x+": 0 chars !";}
reg = new RegExp("@");
if (!reg.test(p)) {b=0;c+="\n"+x+": Not @ char !";}
if (p.length>64) {b=0;c+="\n"+x+": >64 chars !";};

x="to";
p=xForm[x].value;
if (p=="") {b=0;c+="\n"+x+": 0 chars !";}
reg = new RegExp("@");
if (!reg.test(p)) {b=0;c+="\n"+x+": Not @ char !";}
if (p.length>64) {b=0;c+="\n"+x+": >64 chars !";};

x="subject";
p=xForm[x].value;
if (p=="") {b=0;c+="\n"+x+": 0 chars !";}
if (p.length>64) {b=0;c+="\n"+x+": >64 chars !";};

x="message";
p=xForm[x].value;
if (p=="") {b=0;c+="\n"+x+": 0 chars !";}

x="code";
p=xForm[x].value;
if (p!="<?=$code0?>") {b=0;c+="\n"+x+": bad code !";}

if (!b) {alert(c);}
return b?true:false;
}
</script>
peta
Profil
wistarie
Jo, overovaci kod muzes udelat i v JS v kombinaci s PHP nebo jen v PHP ($_SESSION).
Zde miliony stranek se scripty:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#main6

Mistr
V JS se to da resit vytvarenim skryteho inputu (ktery v puvodnim source-code neni videt), do nej dam treba kod a pak odeslu.
V PHP mam potom pozadavek na vyplneny input a kdyz mu ho JS nevytvori, tak jej nema :)
Takovy druh antispamu proti botum s vlastnim formularem. Aby to bylo bez JS nepouzitelne. Jestli a jak je to ucinne teprve testuji.
wistarie
Profil
Díky moc za rady, budu se snažit to nějak upravit. A omlouvámse, že jsem tam nedala hned přímý odkaz na ten formulář. To nebyl záměr.
Mistr
Profil
wistarie
A omlouvámse, že jsem tam nedala hned přímý odkaz na ten formulář. To nebyl záměr.
Naprosto nic se neděje, nemusíš se tím jakkoliv trápit a soužit.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.