Autor Zpráva
Red01
Profil *
Ahoj všichni,
asi jste jiz slyseli o lightboxu - home page
je to super vec ale nikde jsem nenasel jak se lightbox nebo nejaka jina verze implementuje do iframe,
a to tak aby se nezobrazoval v tom iframe ale v parent.window - cili top.

mam takovy napad jak by to slo ale nejsem scriptař a tak se obracim zde.
mysli ze je treba zjistit jak se lightbox otevre javascriptovou hlaskou a tuto funkci je treba dat
do top window, tato funkce se potom z pusti z iframe s parametrem zadaneho obrazku.

pokud toto nekdo zvladne, treba i jinak, bude myslim prvni na svete protoze to fakt nikde neni

Diky !!!
peta
Profil
"myslim prvni na svete protoze to fakt nikde neni"
www.google.com lightbox2 ... asi 97 800
myslis, ze to tam neni? :)
Navic, je to script z
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/lightbox2/index.htm

Jinak tvuj dotaz, co bys jak chtel nechapu. Nejaka ukazka nebo neco?
Implementace LB je popsana na te strance. Pokud to udelas jinak, tak to nepojede. Jestli to das do iframe nebo ne, to by melo byt v celku jedno, si myslim. Ale tak nevidim, co ti to dela, co hlasi JS konzola a pod, takze, tezko rici.

If you want to send me a note, response time my vary, my email: lokesh@huddletogether.com
Jemu jsi taky nenapsal, vid? :)

Pravdepodobne chces zobrazovat foto jako window.open() a pravdepodobne na to chces pouzit nejaky efekt z toho LB, jenze hadej ktery? :)
Anonymní
Profil *
Fakto to nikde nie je? Ak som správne pochopil, tak je to hneď na prvom odkaze... http://www.google.com/search?hl=en&btnG=Search&lr=&q=lightbox+iframe+d emo
Red01
Profil *
No, jde o to ze chci otevirat - zobrazovat obrázky tady touhle lightbox - metodou,
ale tim ze je to v iframe se ten lightbox zobrazi pouze v tom okne iframe, pokud je vetsi,
tak se na iframe zobrazi scroll listy.

ja chci aby se lightbox zobrazil v top okne ale aby byl volany z toho iframe
viz http://tornadoshop.cz/ - odkaz prodejny

hledal jsem to fakt 2dny a nikde nic , jedine jak zavřít lightbox co zobrazuje iframe misto jpg ze vnitr
to je jiny pripad.

jo na google je toho opravdu hafo, jestli to tam nekdo najde, tak sem slepy :-)
Red01
Profil *
... tak je to hneď na prvom odkaze...
tohle neni ono otevira to iframe z top okna - to neni ono

kdybych hledal toto tak tady nepisu, dik za pomoc
peta
Profil
jakpsatweb - javascript - objekt window
top.window.funkce(a,b,c);
je proces, ktery spusti JS v top okne (kde mas treba link scr=...), spusti tam funkce s parametry a,b,c

pak je tu ta moznost
window.open - ktera otevre nove okno a tam si pak pres document.write muzes napsat, co chce, treba nalinkovat scripty, vypsat spusteni funkci a pod.
opet stranka:
jakpsatweb - javascript - objekt window

"
ja chci aby se lightbox zobrazil v top okne ale aby byl volany z toho iframe
viz http://tornadoshop.cz/ - odkaz prodejny
"
stale nerozumim. to je iframe? to je nejaka www stranka plna jakych si flash, ktere se mi nastesti nepodarilo zobrazit :) jinak vcelku pekna stranka, kdyby tam neco neblikalo, porad a nejezdil text.
Red01
Profil *
iframe je ten ctverec vedle menu v pravo - do nej se nacita obsah podle toho na co v menu kliknes
a resit to window.open je blbost, protoze to uz nebude lightbox.
light box je zalozeny na neviditelnem divu kdyz je aktivni tak se zviditelni - display: block;
a absolutni pozici se presune nad obsah. javascript pak resi prechody a efekty

no tady z toho to asi neslepim, neznam syntaxi JS

potrebuju z toho iframe zavolat funkci do top okna at se zobrazi light box.
na te strance kdyz si kliknes na prodejny - a na fotky - tak se ten LB aktivuje jen uvnitr toho iframe
a ja chci at se zakryje do pruhlednosti cela stranka - cele okno browseru

uz vis co myslim??
Red01
Profil *
jinak vzhled te zavisi na me jen do jiste miry, ostatni je v rukou zakaznika
Red01
Profil *
>>> vzhled te stranky tornado
peta
Profil
tak je to podobne jako window.open() a ahref

function xxx(xThis)
{
return parent[xThis.target].window.spustXXX(xThis.href);
}
<a href="obrazek.jpg" target="jmenoramu" onclick="return xxx(this)">test</a>

Ale tu funkci sis mel napsat sam, protoze mi za to nedas ani korunu, ty zakazniku. Stacilo ti prostudovat
jakpsatweb - javascript - objekt window - uplne dole
Z toho to musi pochopit i dite, jak se pracuje s JS a ramy.

resp ty to chces jako top, takze misto xTis.target pouzijes top, jak jsi to tam kdesi uz psal.
A take musis mit ty LB nalinkovane v top strance nikoliv v ramu.

A taky bys mohl napsat, co ti pise JS konzola, kdyz nemas demo stranku, kterou ma kazdy ptohlizec v sobe integrovanou.
Takhle to treba vypada, kdyz spustim
http://tornadoshop.cz/
Varování: Neznámá vlastnost '_top'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 18
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 30
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'cursor'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 48
Varování: Neznámá vlastnost 'x_height'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 114
Varování: Neznámá vlastnost 'xoverflow'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 115
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 118
Varování: Neznámá vlastnost '_height'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 119
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 171
Varování: Neznámá vlastnost '_padding'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 178
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 200
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 204
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 321
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 330
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'overflow'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 333
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background-position'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 376
Varování: Neznámá vlastnost '_top'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 18
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 30
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'cursor'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 48
Varování: Neznámá vlastnost 'x_height'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 114
Varování: Neznámá vlastnost 'xoverflow'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 115
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 118
Varování: Neznámá vlastnost '_height'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 119
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 171
Varování: Neznámá vlastnost '_padding'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 178
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 200
Varování: Neznámá vlastnost '_width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 204
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 321
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 330
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'overflow'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 333
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background-position'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/page.css
Řádek: 376
Varování: Neznámá vlastnost 'behavior'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://tornadoshop.cz/aktuality.php
Řádek: 0


Co muzes ocekavat od cloveka, ktery neumi napsat CSS bez kritickych chyb. Vynechme zalezitosti _width a behaviour. Ale treba takove backgoround, hm?
Red01
Profil *
ok peto zkusim to nejak tak jak rikas zda se ze by to mohlo fungovat.
Ale budu na to mit cas az zitra nejdrive, tak potom napisu jak sem pokrocil.
popr. jestli to funguje dik
jinak o tech "chybach v css vim, proste jsem to nevycistil no" resim tam aby se to zobrazovalo stejne v ie i mozille, ff, atd. jestli je to validni nebo ne to me uz moc netlaci hlavne ze to je funkcni :-)
dokonce jsem si odvodil vlastni css hacky ale to uz je jine tema...
Carlos069
Profil *
to RED01: Zdarec, hele podarilo se ti vyresit ten problem s IFRAMEm? Mam ten samy problem,.... kdyztak ICQ:318130253 Dik moc za pripadnej HELP
Apik
Profil *
Myslím, že nejjednodušší řešení řešení najdete zde: http://www.dolem.com/lytebox/index.htm
;-)
Carlos069
Profil *
to Apik: Tak jsem se dival na uvedeny link a nasel jsem tam radu ze je potreba dat do rodicovskeho adresare taky odkazy na js a css soubory. To jsem udelal ale stejne se nic nedeje. :o/ A dalsi problem by byl Flash ktery se zobrazuje uplne nahore takze taky "zavazi" :o/
llook
Profil
Red01
Chápu to správně, že ty chceš, aby se obrázek v lightboxu načetl jak přes rodičovskou stránku, tak přes iframe? Tak to snadno nepůjde, protože iframe nelze překrýt divem. Lze překrýt jedině jiným iframem, ale to by sis ten skript musel asi celý přepsat.

OT: Je to pěkný efekt, ale snad všem lightboxovým skriptům bych vytkl jednu věc: nejdou zavřít, dokud se obrázek nenačte. Vzhledem k tomu, že se to používá pro objemnější verze obrázků, tak je to docela zásadní.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.