Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vladosik Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 12. 2006, 00:16:04
Ahoj. Mam tenhle script na text, aby mi chodil v liste dole v prohlizeci. Jenze jede hned za sebou. Tedy kdyz mi ta veta co tam mam konci, hned ta veta zas zacina a text je nalepeny na sebe, jak to udelam,aby se ta veta znovu objevila az kdyz mi sama skonci. Jest¨li me tedy chapete:-) Proste aby mi porad nejelo na sebe nalepeny Veta.Veta.Veta.Veta.
<script language="JavaScript"> <!-- ScrollSpeed = 300; ScrollChars = 1; function SetupTicker() { msg = "Tady je ta veta,ktera kdyz konci,tak se mi hned zobrazi,hned za teckou a ja tam chci mezeru,aby se mi zobrazila,az kdyz veta projede cela." RunTicker(); } function RunTicker() { window.setTimeout('RunTicker()',ScrollSpeed); window.status = msg; msg = msg.substring(ScrollChars) + msg.substring(0,ScrollChars); } SetupTicker() <!-- end --> </script> |
||
Miloš Profil |
#2 · Zasláno: 5. 12. 2006, 02:02:07
Selský (neprogramátorský) rozum velí naflákat na konec řetězce n mezer. V závislosti na rozlišení bude sice časování vypadat trochu jinak a vůbec to není elegantní, ale funguje to.
|
||
habendorf Profil |
#3 · Zasláno: 5. 12. 2006, 02:09:51
V závislosti na rozlišení...
Cožpak o to, ale hlavně je to nepoužitelné kvůli neznámé velikosti okna. Nejlepším řešením problému je jeho eliminace. Jinými slovy se na jezdící opičárny ve statusbaru vyprdnout. Stejně to nebude téměř nikde fungovat. |
||
Vladosik Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 12. 2006, 23:49:46
Co jsem zkousel, tak to docela funguje. Udelam to pres ty mezery a uvidim jak to bude vypadat a fungovat. chci to vyzkouset,ale mozna to skutecne radsi ze stranek vyhodim...
|
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 6. 12. 2006, 00:55:08
Hlavně, když se takové opičárny dají vypnout:
Ffrefox: ![]() Opera: ![]() |
||
Vladosik Profil * |
#6 · Zasláno: 7. 12. 2006, 09:57:54
Kdo si to chce vypnout, at si to vypne, kdo to nema, uvidi muj text. Ja ho nikomu nenutim a miliony pres listu taky nerozdavam:-)
|
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
vendo Profil |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2007, 02:32:04
Podobny princip je ako nadpis na mojej stranke pkusov vendo.borec.cz/milos/poznamky.htm - ale pozor, nie text, iba nadpis Poznamky autora. princip je v tom, ze by sa cyklus mal nejako prerusit cez clearInterval, alebo vnorit funkciu ktora bude volana z prvej funkcie ktora spusta animaciu, a na jej konci teda urobi pozastavenie, - alebo vola funkciu pozastavenia. Pokial to pozastavis priamo, dalsi riadok bude setTimeout - tento po uplynuti nejakej doby v milisekundach znovu REKURZNE nastartuje povodnu funkciu rolovania textu v liste.
Na cykly - hlabvne vnorene - sa este necitim, ale toto by som hadam zvladol - pripadne posli majla, poslem zdrojak |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0