Autor Zpráva
zero0x
Profil
takze mam nieco taketo:

 <div id="status"><a href="#" onclick="loaddoc('menu.php')">natiahni si menu</a> | <div id="login_status"><?php include "user_status.php" ?></div> | je piatok 22.1.2546 | meniny ma vojtech </div>


tam kde je phpcko a include user_status chcem aby sa to robilo ajaxom. nastavil som si aby sa to urobilo po natiahnuti stranky, ale je tam problem.
ten div ma nastaveny display na inline. phpckove include to respektuje, ale ked to dam cez ajax, akoby sa meni na block. viem ze sa naozaj nemeni, ten vystup z ajaxu je asi nejak zdeformovany.

neviete co by sa s tym dalo robit? pripadne ten vystup nejak pozmenit. :] dik
Leo
Profil
Bez kodu - jako vzdy - tezka rada. L
peta
Profil
zero0x
odkaz na kod? ber to tak, ze kdyz si to nemuzem zkusit, co ti to dela, jak mame asi prijit na chybu?
Ono pravdepodobne ajaxem tam prepisujes cely obsah neceho a pri tom prepises i ten div, ale bez ID a tim padem pak ma vlastnosti divu a nikoliv podle tve ID.
Jinak by take nebylo od veci zkusit vice prohlizecu, a napsat, ktere ti to delaji.
zero0x
Profil
nie nie je to tak, mam to overene.. oki, tu mate stranku, na ktorej to blbne. najdite si funkciu start() a tam to je. http://zerox.co.nr/dp
peta
Profil
frameset s jednim frame? :)

http://ihrisko.org/~zero0x/inside/dp/

start() - pozor na IE, on pouziva play() stop() mozna i start() pro prehravani medii, videa a zvuku !!!
text - je JS dom metoda, take bych se tomu slovy vyhybal
aaa.innerHTM="neco"
aaa.text="neco"

Jinak:
ti to hlasi chyby ve validaci.
x="</div>" se pise x="<\/div>" protoze x=/neco/ je zapis regularniho vyrazu se nektere prohlizece se mohou zacyklit pri hledani ukoncovaciho lomitka. Hold rozdil od PHP.
"a s Internet Explorerom (ktorý pravdepodobne používate) sa nezobrazuje dobre" :)))
Zvlast s timto je to :))))))
document.all["window"] - .all je metoda prave IE a jinde nez v IE nebo s podporou IE jadra nikdy nepojede (opera, mozilla, netscape; ale treba mozilla firefox uz ji nepodporuje, ani safari).

(pro zajimavost pridam tyto 2 vypisy, treba si neumis zobrazit generated source)
Toto je vygenerovany kod JS po kliku na tlacitko "NATIAHNI SI MENU" (Firefox - rozsireni Web developer - view generated source)
================
<body onload="start();">

<div id="container">
<div id="header">
</div>
<div id="body">
<div style="display: block;" id="window"><div id="windowh"><img id="window_close" src="images/window_02.png" onclick="zavriokno()"></div><div id="windowt">depress main menu:<br>
<ul>
<li><a href="./">uvod / info</a></li>
<li>&gt;</li>
</ul>
</div></div>

<div id="status"><a href="#" onclick="loaddoc('menu.php')">natiahni si menu</a> | <div id="login_status">nesi prihlaseny. prihlas sa</div> | je piatok 22.1.2546 | meniny ma vojtech </div>
<!--(mainpage)-->
<!--(default_page)-->

</div>
<div id="footer">
</div>

original:
================
<div id="container">
<div id="body">
<div id="status">
<div id="login_status">nesi prihlaseny. prihlas sa</div> | je piatok 22.1.2546 | meniny ma vojtech </div>
</div>
</div>
</div>

Tak, a ted popis, co mame videt, co to ma delat?
Krok 1. Kliknete na "natiahni si menu"
Krok 2. Ted se zobrazi nejaky ramecek, ktery je vycentrovany...
A co chces docilit, aby to jak vypadalo?
Mozna je to telepatie, ale ty chces docilit toho, aby ty vsechny udaje byli na 1 dlouhem radku a ne ted na 3?
Jestli to treba neni id="login_status" s podtrzitkem?
Ktere mozilla zcela suverenne povazuje za chybny znak a ignoruje definici stylu.
Overis to snadno. das podtrzitko pryc a pouzijes treba velke pismeno:
#loginStatus {}
id = "loginStatus"
Nebo tam nechas PHPckem vratit <div style="inline"> ...
A jeste muzes zkusit:
div#login_status {}
Anonymní
Profil *
jeste je jedna moznost, proc to dela, kdyz menite javascriptem dokument, a prohlizec ho predelava, tak se obcas chova jinak nez kdyz tvori dokument odznova (pri nacteni stranky), nenapada me ted zadny funkcni priklad, tak dam aspon takovy co asi nefunguje, mame div, ve kterem je dlouhy text, mame u nej float left a dalsi div, kterej se namackne vedle nej, protoze ma taky float left, kdyz javascriptem zmenime text v prvnim divu na delsi, tak se jeho sirka nezmeni, takze text bud pretece vespod pres okraj, nebo se natahne i div, ale opet upozornuju, ze tohle je nevyzkouseny priklad, ale uz sem na rozdilne chovani pri nahrani stranek a pri zmene javascriptem narazil
los
Profil *
Pridávaš blokový element div do elementu naštýlovaného ako inline. Pretože to je blbosť, tak sa zmení štýl elementu na blokový. Potom ten pridaný div element síce prepíšeš textom, ale nadradený div už zostane naštýlovaný ako blokový. Na Tvojom mieste by som začal s HTML a CSS, nie s JavaScriptom.

start() - pozor na IE, on pouziva play() stop() mozna i start() pro prehravani medii, videa a zvuku !!!
text - je JS dom metoda, take bych se tomu slovy vyhybal

Názvy premenných start a text sú v poriadku (aj v IE).

x="</div>" se pise x="<\/div>" protoze x=/neco/ je zapis regularniho vyrazu
Nie.
Anonymní
Profil *
x="</div>" se pise x="<\/div>" protoze x=/neco/ je zapis regularniho vyrazu
Nie.


castecne jo, protoze v javascript 1.5 se opravdu /regexp/ zapisuje regularni vyraz
zero0x
Profil
dakujem vsetkym. tento riadok to sposobil:

writeinto(ciel,"<div align=\"center\">loading...</div>");



neviem preco, ale mohol som si domysliet, ze ked to budem takto kombinovat neskonci to dobre. to centrovanie tam nie je potrebne, a ked uz tak takto:
writeinto(ciel,"<div align=\"center\">loading...</div>");


takze som ho dal prec, a uz to funguje.


este raz vsetkym dakujem

ps tie rozsirenia pre FF su fakt super
los
Profil *
writeinto(ciel,"<div align=\"center\">loading...</div>");
To je ten blokový element, ktorý si zapisoval do elementu naštýlovaného ako inline.

castecne jo, protoze v javascript 1.5 se opravdu /regexp/ zapisuje regularni vyraz
Na tvrdenie "1<0 pretože 1=1" by som nedokázal odpovedať, že to je čiastočne pravda, aj keď 1 sa naozaj rovná 1.
zero0x
Profil
Na Tvojom mieste by som začal s HTML a CSS, nie s JavaScriptom.
nemysli si o mne, ze som nejaky chlapec co prvy krat robi stranku :)
v tomto pripade som uplne zabudol na ten text loading, co sa tam vklada.



x="</div>" se pise x="<\/div>" protoze x=/neco/ je zapis regularniho vyrazu
Nie.

mne to nerobi problemy
los
Profil *
nemysli si o mne, ze som nejaky chlapec co prvy krat robi stranku :)
To som nikde a nikdy netvrdil. Verím tomu, že ten príklad je napísaný tak ako je práve kvôli tomu, že je to len príklad.

mne to nerobi problemy
To ani nemusí, ale nevidím dôvod, prečo mrviť správne zapísaný reťazec. Prehliadač by síce mal spätné lomítko pred znakom, pred ktorým byť nemá, ignorovať, ale takýto zápis je zavrhnutý a je dobré sa mu vyhýbať.
zero0x
Profil
erím tomu, že ten príklad je napísaný tak ako je práve kvôli tomu, že je to len príklad.
nie som si isty, ale ty pises aby som sa nepustal do JS. kedze JS velmi dobre neovladam, povedz mi, co je na nom zle? (problem ktory som sposobil nepozornostou som vyriesil. )
los
Profil *
Tým, že by som na Tvojom mieste začal s HTML a CSS som myslel to, že by som najprv spravil stránku len v HTML tak, aby sa dala používať (čiže by som použil aj iné tagy ako div, nedával by som tam element a, kde href="#" a podobne). Potom by som pridal CSS, pričom by som nepoužil display:inline, pretože by tam nebol div (ak by som to teda chcel mať inline), tým pádom by som na takýto problém ani nenarazil. JavaScriptom by som skrátka nezačínal, ale možno končil (keby bol čas, chuť...).

Nemyslel som tým, že sa nemáš ani púšťať do JS. Na tom JS nie je nič zlé, kvôli čomu by som nemohol spať. I keď osobne by som sa vyhol document.all a document.images, ale to môže byť vec názoru.

Tým, že "verím tomu, že ten príklad je napísaný tak ako je práve kvôli tomu, že je to len príklad" som myslel to, že na stránke, kde to používaš, máš určite štýly a JavaScript v externom súbore, ale aby sa nám v ňom ľahšie orientovalo, tak si to dal do jedného súboru - týmto si však nie som celkom istý :o).
zero0x
Profil
nj, toto je vlastne moja prva ajaxova stranka, tak som sa pustal hned do toho.

ja mam rad ked je vsetko v jednom subore, teda aspon kym na tom pracujem, ked je to na webe, tak to rozdelim... peace.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0