Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vladosik Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 12. 2006, 10:33:28
Zdar. Dostali jsme ted ve skole ukol,tak mi prosim poradte. Mame nadpis a na ten kdyz kliknu mysi, melo by se obarvit pismo (treba na modro) odstavce pod nim? Jak to propojim? Samozrejme pres javascript.
|
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 7. 12. 2006, 10:42:13
www.jakpsatweb.cz/javascript/
www.jakpsatweb.cz/javascript/udalosti.html www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/prebarveni.html - příklad Předpokládám, že si příklad upravíš sám, ať se něco naučíš ;-) |
||
Vladosik Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 12. 2006, 10:49:01
Ja prikazy vicemene znam, ale nevim jak to takhle propojit... Treba ten odkaz na to prebarveni je mi jasnej, ale ja potrebuju, aby se mi to druhy zmenilo az potom,co na to prvni kliknu a to proste nevim (nebo jsem linej si nejak zkusit?)... Jak to udelam?
|
||
Vladosik Profil * |
#4 · Zasláno: 7. 12. 2006, 10:54:07
Kdyz pouziju ten treti navod,tak se mi to obarvi hned, ja chci aby to bylo az po tom kliknuti na nadpis...
|
||
Vladosik Profil * |
#5 · Zasláno: 7. 12. 2006, 11:02:53
Uz jsem to udelal takhle:
<h1 onclick="document.all.text.style.color='red'" onmouseout="document.all.text.style.color='black'" style="text-align: center;">Klikni sem, a změní se barva textu dole.</h1> <p span id="text"> Petr Petr Petr Petr Petr Petr Petr </p> |
||
peta Profil |
#6 · Zasláno: 7. 12. 2006, 11:29:18
document.all - funguje pouze a jen v IE, ktere ma 70% lidi v CZ
function objGet2(d,x) {d=d==0?document:d; return (d.getElementById?d.getElementById(x):d.all?d.all[x]:d.layers?d.layers [x]:null);} objGet(o,"text").style.color pri pouziti ID funguje 95% lidem (ty ostatni nemaji JS aktivni) |
||
Timy Profil |
#7 · Zasláno: 7. 12. 2006, 11:46:18
peta
"document.all - funguje pouze a jen v IE, ktere ma 70% lidi v CZ" Ne. Důkaz místo slibů (zobraz si to v Opeře, FF a IE) |
||
Timy Profil |
#8 · Zasláno: 7. 12. 2006, 11:48:56
Vladosik
Lepší to bude nějak takhle: <h1 id="nadpis">nadpis</h1> <p id="odstavec">Odstavec Odstavec Odstavec Odstavec Odstavec Odstavec Odstavec Odstavec Odstavec Odstavec </p> <script type="text/javascript"> nadpis.onclick=function() { odstavec.style.color="red"; } </script> |
||
Vladosik Profil * |
#9 · Zasláno: 7. 12. 2006, 18:46:22
Timy: Diky moc, presne tohle asi ucitel chtel, protoze s timto postupem jsme si hrali predtim, nez nam ten ukol zadal. Nakonec jsem mu tam dal obe dve varianty.
Jinak co je ten document.all? Ja to pouzil jen ze jsem to zkopiroval z toho prikladu nahore. |
||
Bubák Profil |
#10 · Zasláno: 7. 12. 2006, 19:11:31 · Upravil/a: Bubák
Jinak co je ten document.all?
www.jakpsatweb.cz/clanky/kousek-dom.html Myslím, že bude stačit, když si to zběžně přečteš a budeš vědět, že se to "kdysi" hojně používalo a zejména kvůli starým stránkám (aba fungovaly) to umi skoro všechny dnešní prohlížeče. Ještě tady je něco: www.czilla.cz/podpora/document-all.html |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0