Autor Zpráva
ph@tE
Profil *
function pasteHref() {
var adresa;

adresa = document.getElementById('slovo').value;
window.location.href = adresa;
}

Nevíte někdo proč takto samozřejmá věc nefunguje v mozille??

Konkrétně potřebuji do tohoto scriptu:
function pasteHref(co) {
var adresa;

if(co == 'clanky') {
adresa = "?slovo="+document.getElementById('slovo').value+"&seradit="+document. getElementById('seradit').value;
}
else if(co == 'obrazky') {
adresa = "?co=obrazky&slovo="+document.getElementById('slovo').value+"&seradit= "+document.getElementById('seradit').value;
}
else {
adresa = "?co=videa&slovo="+document.getElementById('slovo').value+"&seradit="+ document.getElementById('seradit').value;
}

if(document.getElementById('souhlasit').checked)
adresa = adresa+"&souhlasit=yes";
if(document.getElementById('adresa').checked)
adresa = adresa+"&adresa=yes";

window.location.href = adresa;
}
Anonymní
Profil *
me to ale funguje, bez na w3cschools.com:

<html>
<body>

<input type="hidden" id="slovo" name="neco" value="http://seznam.cz" />

<script type="text/javascript">

function pasteHref() {
var adresa;

adresa = document.getElementById('slovo').value;
window.location.href = adresa;
}

pasteHref();
</script>
</body>
</html>

ph@tE
Profil *
To je divný, na týdle stránce mi to taky jede... fakt nevim
ph@tE
Profil *
Umě to nejde, script se volá jako <a href="javascript:pasteHref('clanky')">Články</a> (zkoušel jsem to i dát na událost onClick a přesto to v mozille nejelo), už fakt nevim co s tím... Jediné řešení neřešení mě napadlo (a taky jsem ho realizoval), že jsem dal podmínku, aby se tydle javascripty nedávaly do odkazu pokud je prohlížečem mozilla (děláno přes php). Jestli nikoho nenapadne nic lepšího, tak to tak asi nechám
Anonymní
Profil *
ja to chapu, problem je asi nekde v predchozim kodu, pouzivej konzoli Firefoxu a uvidis kde mas chybu, nebo jeste lepe stahni naky plugin pro developery, ja pouzivam FireBug
peta
Profil
ph@tE
1.
Zakladni u takovych otazek je odkaz na tvou stranku.
Viz
"To je divný, na týdle stránce mi to taky jede."
"Umě to nejde"
Nelze vyresit neco, co pro nas ostatni neexistuje. Nam to jede.

2.
Dalsi, co je dulezite rici, jestli a jakou chybu ti pise JS konzola. (kdsyz neuverejnis odkaz na kod na vyzkouseni), viz Anonymní "pouzivej konzoli Firefoxu"
FF - Nastroje - Chybova konzola
O - Nastroje - JS konzola
IE - dole se bud zobrazi modre "e" = OK nebo chyba = "/!\" cerny vykricnik ve zlutem trojuhelnicku, to se da kupodivu rozkliknout na Podrobnosti

3.
Je treba mit HTML a JS validni kod, jinak je ti konzola uplne na nic a hledani chyby se o dost zkomplikuje.
Kuprikladu neuzavres nejaky tag a zrovna u nej provadis nejake prepisovani a JS je z toho cely zmateny. Uzavres tag a vsechno jede.
Nebo, casta chyba, tagy, ktere maji stejne ID, coz samozrejme nesmi podle pravidel CSS a JS, stejne mohou mit class.

"onClick a přesto to v mozille nejelo"
Kdo vi, co tam mas? :)
ph@tE
Profil *
1) Pdlaz na mou straku jsem boužel dát nemohl ,rptože mi to jede zatím jenom na localhostu...
2) JS konzolu jsem nevěděl kde najít, jinak já do JS nějak moc nedělám, takže jsem ani nevěděl že něco takového existuje a taky jsem nevěděl že se něco takového má říct, aby jste mi pomohli problém vyřešit
3) Kód validní mám což o to, ale udělal jsem takovou pitomou chbu, že jsem tam zapoměl to id dát (měl jsem u inputů pouze stejnojmenné name). IE a Opera to zřejmě nějak zkously, ale ještě že to mozilla nezkousla, alespoň jsem díky tomu přišel na tuto zcela zbytečnou chybu a taky jsem se naučil, kde je konzola:-) Takže děkuju a přístě to už vyřeším nějak ve spolupráci právě s jmenovanou konzolou.
peta
Profil
ph@tE
2 - rici se to nemusi, ale ta chyba v JS konzole se vypise pri chybnem scriptu. Takze je to podstatne, kdyz si ten script nemuzu pustit a precist si ji sam.
Neznas program, ktery pouzivas. To vas meli naucit ve skole prosmejdit si program.

Mno, Opera a Ie pouzivaji IE jadro, a to pracuje s name. Name muzes mit stejne pro vice prvku. Ale JS to pak nedokaze odlisit, leda jako pole ...inputs[0] nebo mozna ...toname[0]
ph@tE
Profil *
peta
Zatím nás to ve škole nenaučili, máme blbýho profesora:-) A na zkoumání každýho programu, kterej se mi dostane pod ruce bohužel nemám tolik času a tak se pak takhle hloupě ptám ...
habendorf
Profil
peta: Mno, Opera a Ie pouzivaji IE jadro

Ty ty bludy snad šíříš záměrně. Už jsme ti tu párkrát psali, že to není pravda. IE používá jádro Trident, Opera Presto.
Anonymní
Profil *
re habedorf: jj >)))

peta: kdes prosimte prisel na to ze Opera pouziva jadro IE?
peta
Profil
Anonymní
habendorf
Tak jinak. Opera pracuje jako kombinace IE a FF.
Jadro nechme jadrem...
- obsahuje BG sound ala IE
- obsahuje vykreslovani ala FF
- obsahuje (myslim) activeX ala IE
- neobsahuje filtry IE
- neobsahuje fitry FF
- neobsahuje JS ala FF
Kazdopadne se chova jako FF s tim, ze vyuziva i funkce IE jadra. Jake jadro pouziva IE nevim, ale Opera je na ne napojena, to vim zcela jiste podle jejiho chovani.
Kazdopadne Operu jako takovou uznavam za www prohlizec, ikdyz mam vuci ni vyhrady. Nemuzu za to, ze vy ji prodavate.
nightfish
Profil
Jake jadro pouziva IE nevim, ale Opera je na ne napojena, to vim zcela jiste podle jejiho chovani.
takže když si na linuxu nainstaluju operu, tak se mi nainstaluje i jádro internet exploreru (portované na linux)? ...už to prosímtě nehul

Nemuzu za to, ze vy ji prodavate.
další výkřik do tmy
habendorf
Profil
Nemuzu za to, ze vy ji prodavate.

Cože? Koho prodávám? Operu? To se při její ceně 0,00 fakt vyplatí LOL :o))
k
Profil *
peta
:)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.