Autor Zpráva
Apostolus
Profil
dobrý večer vše,

potřeboval bych poradit..dělám menu...všechno mám ale bohužel je tam jedna věc co se mi nelíbí a tý se nevím zbavit...

<html
<head>
<style>

.obrazekdefault
{
background-image: url('obrazek.png');
background-repeat: no-repeat;
width: 75px;
height: 7px;
}

.obrazekOver
{
background-image: url('obrazek_over.png');
background-repeat: no-repeat;
width: 75px;
height: 7px;
}

.obrazekOut
{
background-image: url('obrazek.png');
background-repeat: no-repeat;
width: 75px;
height: 7px;
}

.imagedefault
{
background-image: url('image.png');
background-repeat: no-repeat;
width: 75px;
height: 7px;
}

.imageOver
{
background-image: url('image_over.png');
background-repeat: no-repeat;
width: 75px;
height: 7px;
}

.imageOut
{
background-image: url('image.png');
background-repeat: no-repeat;
width: 75px;
height: 7px;
}

</style>

</head>

<body>
<table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0>
<tr>
<td width=7><span class='obrazekdefault' onmouseover="this.className='obrazekOver';" onmouseout="this.className='obrazekOut';"></span></td>
</tr>
<tr>
<td width=7><span class='imagedefault' onmouseover="this.className='imageOver';" onmouseout="this.className='imageOut';"></span></td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
samozřejmě všechno funguje ale problém je v tom že obrázky nejsou hned po sobě...jak ože mezi nima je vždy mezera,..co bych měl udělat aby mezi obrázky nebyla mezera...dá se to vyřešit posicováním ale tomu bych se chtěl vyhnout...předem děkuju
peta
Profil
Hm, demo stranku?
Jinak forum CSS, HTML, problemy v zacatcich!

a take jde CSS napsat:
.obrazekdefault,
.obrazekOver,
.obrazekOut,
.imagedefault,
.imageOver,
.imageOut,
{
background-image: url('obrazek.png');
background-repeat: no-repeat;
width: 75px;
height: 7px;
}

.obrazekOver
{background-image: url('obrazek_over.png');}
.obrazekOut
{background-image: url('obrazek.png');}
.imagedefault
{background-image: url('image.png');}
.imageOver
{background-image: url('image_over.png');}
.imageOut
{background-image: url('image.png');}

a proc je tam mezera je zalezitost CSS a nebo mas chybne obrazky.
Ale rekl bych, ze misto SPAN bys mel rozhodne dat DIV protoze u SPAN je vyska zavisla na velikosti pisma a height se ignoruje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.