| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 12. 2006, 17:02:36
Zdravim
Mám na stránkce při radiobuttony: <input type="radio" name="typ_skoly" id="typ_skoly_vs" value="VS" onClick="return Zobraz_skolu()"><? echo "$text_VS "; ?> <input type="radio" name="typ_skoly" id="typ_skoly_vos" value="VOS" onClick="return Zobraz_skolu()"><? echo "$text_VOS "; ?> <input type="radio" name="typ_skoly" id="typ_skoly_ss" value="SS" onClick="return Zobraz_skolu()"><? echo "$text_SS "; ?> Podle toho, který uživatel zaškrtne buď zobrazím nebo schovám blok textu týkající se pouze VŠ: function Zobraz_skolu(){ if (document.formular.typ_skoly_vs.checked) { document.getElementById('Vysoka_skola').style.display = 'block'; } if (document.formular.typ_skoly_vos.checked) { document.getElementById('Vysoka_skola').style.display = 'none'; } if (document.formular.typ_skoly_ss.checked) { document.getElementById('Vysoka_skola').style.display = 'none'; } } V HTML pak mám: <div id="Vysoka_skola"> hodně věcí... </div> Chyba: document.formular.typ_skoly_vs has no properties V JS se bohužel moc nevyznám, můžete mi prosím poradit? |
||
| Casero Profil |
#2 · Zasláno: 21. 12. 2006, 17:10:43
Anonymní
Co zkusit přistupovat k těm buttonum taky přes getElementByID???...tzn..místo document.formular.typ_skoly_vs.checked dat document.getElementById('typ_skoly_vs').checked |
||
| Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 21. 12. 2006, 17:19:09
funguje díky
nemělo by ale fungovat i to původní? |
||
| peta Profil |
#4 · Zasláno: 21. 12. 2006, 17:21:50
mezi
function Zobraz_skolu(){ if (document.formular.typ_skoly_vs.checked) { das: function Zobraz_skolu(){ var t=''; t+=" existuje1: "+Boolean(document)*1; t+=" existuje2: "+Boolean(document.formular)*1; t+=" existuje3: "+Boolean(document.formular.typ_skoly_vs)*1; t+=" existuje4: "+Boolean(document.formular.typ_skoly_vs.checked)*1; alert(t); // totez muzes zkusit pro alert(document) atd... if (document.formular.typ_skoly_vs.checked) { Pokud to vse vyhlasi 1, tak vsechny prvky existuji a tudiz by to nemelo hlasit zadnou chybu. V opacnem pripade to bude chtit odkaz na stranku, protoze jsi 2/3 duleziteho kodu neuvedl. Treba vysledky PHPcka $text_VS budou asi dost podstatne. Dale v ukazce nevidim nic jako FORM s name="formular" atd... Jinak bych se pro ID a NAME vyhybal podtrzitkum. A k te hlasce, ta konkretne znamena, ze document.formular.typ_skoly_vs nema zadnou vlastnosti. Cili existuje4 vyhlasi 0 (coz muze byt zpusobeno podtrzitky nebo tim, ze takovy element neexistuje nebo take, ze proste nema checked vlastnost zatim definovanou) |
||
| peta Profil |
#5 · Zasláno: 21. 12. 2006, 17:23:04
Anonymní
Ne, puvodni fungovat nemelo, Casero ma pravdu, nevsiml jsem si, ze s tim pracujes jako s name misto id. Mozna v IE by ti to fungovalo. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0