Autor Zpráva
rena
Profil *
Ahoj.
Chtela bych se zeptat jestli jde nejak udelat ze po nacteni urciteho DIVu se aktivuje nejaky javascriptovy kod? Neco jako je onload, ale to asi funguje jenom u elementu body...

dik.
Lukáš Maixner
Profil
ahoj,

z testovacích důvodů jsem vytvořil tenhle pěkný 390kB soubor. :)
http://icontact.cz/jpw/js-po-nacteni-divu-ne-onload.html

to podstatné z něj: vložit javascript přímo do daného divu, do těla stránky. není to sice moc košer, ale funguje to:

<html>
<head>...hlavicka....</head>
<body>
obsah................

<div>
<script type="text/javascript">
/* <![CDATA[ */
alert('nacten div, stranka jeste neni kompet');
/* ]]> */
</script>
</div>

obsah................
</body>
</html>
vendo
Profil
Ja som skôr postupoval opačne - zapol som javascript, a potom pomocou 1. document.write("text html zdrojáku divu"); / ale toto nie je dobré riešenie, pretože použitie ďalšieho document.write by mohlo prepísať to predchádzajúce,

2. do javascriptu som vnoril function ... {

sem som vložil var premenna = "<html zdroják / tu mám img src na fotku>"
id1.innerHTML=premenna

sem môžeš dať volanie ďalšej funkcie, napr. cez časovač, alebo nič
}

</script>

a teraz do <body>
<DIV id=id1 style=..... a už ideš... štýlom napozicuješ...></div>

.........................

okrem innerHTML sa to dá cez createElement, je tu medzi tvijim dátumom a 19.1.007 určite príklad na to,

ďalej môžem odporučiť vo výpredaji levne knihy - maju pobočku aj v Bratislave, tak to viem - je dostať kniha D. Morkesa - oživování www stránek pomocí skriptu... /pred rokom na jeseň stála dokonca 19 alebo 29 Sk, dlho potom nebola, teraz sa predáva za 49 Sk.../ -pozri str. 60

moje amatérske zlátané príklady sú na vendo.borec.cz/milos/applet1.htm
vendo
Profil
Pokiaľ chceš načítaľ manuálne, nepouži onload, ale tlačítko s onclick=volanie funkcie. Funkcia je na to, aby sa nevykonala ako zdroják automaticky, ale až keď je odlovená /to znamená, že pokiaľ je funkcia volaná automaticky, bude, alebo mala by byť ... - prevedená automaticky.

;/)

;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.