Autor Zpráva
Honzula
Profil *
Ahoj,

chci, aby se mi po stisknuti tlacitka na strance zobrazilo jakoby nové okno (div). Zjistil jsem, ze to jde minimalne dvema zpusoby. Budto pomoci CreateElement nebo InnerHtml. Níže uvádím obě varianty:

1. možnost

var aElement=document.createElement('div');
aElement.style.width="200px";
aElement.style.height="20px";
aElement.style.position="absolute";
aElement.style.top="450px";
aElement.style.left="100px";
aElement.style.background="blue";
ppp.appendChild(aElement);


2. možnost

ppp.innerHTML += '<div style="width:200px;height:25px;position:absolute;top:450px;left:100px; background-color:blue">dfgdfg</div>';

Poznamka: ppp je id elementu body


Chci se zeptat, jaky je v tom rozdil, respetive, co je lepsi pouzivat. Vzhledem k tomu, ze obsah toho divu budu generovat z php, tak přemýšlím spíše o použití druhé varianty. Co myslíte?
peta
Profil
Honzula
Je to v celku jedno, ve starsich prohlizecich nemusi fungovat innerHTML. Asi bych to ale neresil jako +=, protoze, kdo vi, kam to da.
Jinak by to slo jeste pridanim iframu. Pravdepodobne to chces na zobrazovani miniinfo o uzivatelich. Coz je sice pekna vec, ale jinak naprosto zatezujici server
habendorf
Profil
No ono se to většinou dělá trochu jinak. Ten div napíšeš úplně normálně a pomocí JS ho jen odkrýváš/skrýváš.
peta
Profil
habendorf
www.xko.cz - login - vpravo kliknes na tusim druhou obrazkovou ikonku menu (seznam uzivatelu) a kdyz udelas hover nad nicky, tak ze objevi miniinfo. Kdyz je tam tech nicku 50 a ma se pro kazdy nacist obrazek, tak ti nevim :)
Ale na druhou stranu, kdyz je tam tech nicku 5 a po kazdem najeti se ma volat PHP funkce generuj mi iframe, to take neni prijemne :)
vendo
Profil
Myslím, že ak je treba iba generovať div po stlačení tlačidla,

1. zadáme k tlačidlu onClick=volanie nejakej funkcie
2. napíšeme tú funkciu: { do tela funkcie dáme document.write("sem vložíme HTML kód DIVu, ktorý ideme generovať");
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0