Autor Zpráva
FlashManiac
Profil
Ahoj,
mam momentalne co delat s JS a naraziljsem na mensi problem...(obycejne dela ve flashi ale ted musim jit na JS)
mam nekolik promennych ktere maji nazev prom1,prom2,prom3...
no a jde mi o to zda a jak se da v cyklu k temto pormennym prostupovat aniz bych musel vypisovat napr prom1+prom2+prom3 atd..
ve flasi bych to vyresil takto:
for (var i:Number=1;i<=5,i++){
vysledek=vysledek+_root['prom'+i];
}
v JS ale to takto nefunguje tedy samozrejme jen tam nedaval _root ale nazev toho formulare v kterem jsou umisteny ty promenne ale nejde to..tak pokudmi muze nekdo poradit..diky moc..
peta
Profil
Flash
for (var i:Number=1;i<=5,i++){
vysledek=vysledek+_root['prom'+i];
}

JS
vysledek = 0;
for (var i=1;i<=5,i++){
vysledek+= objekt['prom'+i];
}

"samozrejme jen tam nedaval _root ale nazev toho formulare"
Do prcic, a to nemuzes uvest odkaz na stranku, zrovna? ted to zas mam prepisovat...

JS
vysledek = 0;
for (var i=1;i<=5,i++){
vysledek+= document.formname['prom'+i];
}

a jestli mnenapises, ze ti to nefunguje a nevis, co myslim formname, tak:
jakpsatweb.cz - javascript - priklady
a laskave si to nastuduj sam, takovych prikladu tam mas spoustu.
akorat misto
formname['prom'+i] pouzivaji
formname.prom1
FlashManiac
Profil
hmm no dekuji za prijemnou odpoved..
jako zas takova lama v programovani nejsem abych si neodvodil ze kdyz je ve flashi root tak v JS tam bude neco obdobneho cili jmeno formulare(a pak tedy form['prom'+i]).. jako psal jsem ze jsem to zkousel a neslo to..asi jsem tam mel nekde chybu,,no este se v tom porypam..
ale stejne dik
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.