Autor Zpráva
stanislav kalivoda
Profil *
Zdravim,

Ve formuláři mám na zaškrtnutí několik položek a pak dva submity - Změnit vybrané, Smazat vybrané. Teď bych potřeboval každému submitu přiřadit jinou hodnotu třeba s=1 a s=2 jenže jak? totiž říkal sem si když přiřadim submitu 1 třeba name=h a value=1 tak mi to odešle jenže v url se mi objeví tahle slátanina:

h.x=58&h.y=9

kde h.x je horizontální poloha kliknutí na submit (mám totiž u submitů type=image) a h.y= zase vertikální. Takže jak to udělat? Je mi jedno jestli to pude POSTem nebo GETem a jestli to pude přes HTML nebo Javascript halvně aby to šlo...Díky moc!
tiso
Profil
stanislav kalivoda
Ujasni si pojmy:
HTML - značkovací jazyk popisujúci štrukturovaný text
Javascript - skriptovací jazyk na strane klienta slúžiaci na tvorbu dynamických efektov na internetových stránkach
PHP - skriptovací jazyk na strane servera, slúžiaci na tvorbu dynamických internetových stránok

Potom sa môžeme baviť čo vlastne chceš dosiahnuť a či sa to dá cez Javascript, alebo iba cez PHP.
stanislav kalivoda
Profil *
Já myslel že sem to napsal jasně ne? Jen jsem nevěděl do jaký sekce to mám dát...zkusil jsem sekci javascript... proste mam v jednom formulari 2 submity kde je type=image a ja chci aby po kliknutí na každý z nich se přiřadila jiná hodnota... Poradil by teda někdo? Díky
tiso
Profil
stanislav kalivoda
Ušiel mi jeden detail - čo je u Teba submit typu image?
peta
Profil
tiso
submit typu image
jakpsatweb - HTML - INPUT - type=image spousti akci submit stejne jako INPUT type=submit
http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html#input

stanislav kalivoda
tohle pouzivam ja.
<form name=fff>
<input type=hidden value=1 name=sss>
<input type=button onclick="document.fff.sss.value=2;document.fff.submit()">
<input type=submit>
</form>

PHPMyadmin - zobrazit zdrojovy kod
Ten muj pouziva BUTTONY s value, tusim, na odesilani.
stanislav kalivoda
Profil *
díky... zkusim to.
stanislav kalivoda
Profil *
Jeste jedna věc může do sebe vnořit dva formuláře? Třeba:

<form action="?page=25&id=<?echo $_GET[id];?>" method="get">
<input type="hidden" name="page" value="25">
<input type="checkbox" name="<?echo $Film[id];?>" value="on"><br>
<form name="form1" method="post" action="kontrola_obrazku.php" enctype="multipart/form-data">
Název nebo popisek obrázku: <input name="obrazek_popisek" type="text" id="obrazek_popisek" size="55"
maxlength="255">
<br>
Odeslat soubor: <input name="obrazek_soubor" type="file" id="obrazek_soubor">
<input type="submit" name="odeslat" value="Odeslat">
</form>
</form>
tiso
Profil
stanislav kalivoda
formuláre nie je možné vnárať do seba...
peta
Profil
.
peta
Profil
stanislav kalivoda
V zasade muzes, ale odesilani je nejiste. V hlavnim formulari se ti nemusi odeslat prvky ve vnorenem formulari.
Ale nevim, jestli to povoluji pravidla, ja to nepouzivam. Treba neco najdes na
jakpsatweb - HTML - formulare

Jinak, kdyz nahravas soubory, obrazky, pouziva se take typ souboru, ktery to prijme a maxsize
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub11
# ppgal
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.