Autor Zpráva
vendo
Profil
Pokiaľ máte niekto dôverný vzťah ku konštrukcii FF, poprosím o malú pomoc:

1. na adrese vendo.borec.cz/milos/poznamky.htm

som vyskúšal dva druhy animovaného textu. Titulok funguje bez problémov,
avšak text ktorý sa vypisuje princípom "písací stroj" v IE chodí OK, ale vo FF bliká... V čom je problém???
Tieto záležitosti sú stiahnuté, podľa mňa by to mohlo ísť dokonca aj zjednodušiť. A ešte:
script ku tomuto problematickému fungovaniu je v externom súbore
vendo.borec.cz/milos/animtext1.js - takže stačí stiahnuť iba túto položku.

2. druhý "štrajk" firefoxu sa mi stal dávnejšie:

- vytvoril som DIV, ktorý som centroval oboma parametrami na stránke.
Kvôli možnej zmene rozmerov som do <body> dal

onresize="location.reload();"
----------------------------
Toto funguje v IE, ale nie vo FF, avšak FF nemá problém s inými funkciami v body, a taktiež keď som tento reload(); volal cez tlačítko, FF s tým nemal problémy.
Takže po súčiastkách to funguje, ale dokopy nie.
:-( naštval som sa a dal som tam aj onclick a onkeydown -> toto funguje, ale asi by sa prehliadač alebo užívateľ zbláznil, ak by namiesto kliku na odkaz sa mu stránka refrešla ...
Tadiaľto je to nepoužiteľné.

link na túto stránku: vendo.borec.cz/mozila/a1.htm - tu nájdete aj popis ďalších skopičín (ako krásne sa to vyslovuje v slovenčine), napr. pri DTD 4, atď...

Uvažoval som nahradiť reload funkciou napísanou v HEAD a ktorá by využívala
reload cez meta presmerovanie

-----------------------------

Poprosím, ak viete prečo sa tu tak deje, napíšte. Dík!!!
vendo
Profil
Ešte k problému 1:

pokiaľ sa naozaj pozriete na ten prebratý skript typu "písací stroj" - nie som autor, le som to skúšal - určite vám napadne, že by bolo vhodné tam umiestniť tlačidlo, ktoré by funkciu postupného prepisovania resetlo alebo zrušilo - proste nie každý musí mať trpezlivosť, najmä pri opakovanej návšteve ak hľadá iba niečo kúsok dolu v texte, aby čakal na dobehnutie celého skriptu. Poprosím o nejaký tip. Vďaka.
peta
Profil
1.
this.interval = (typeof interval == "undefined" ? 20 : interval);
prilis maly interval a v celem scriptu jsem neobjevil jedine var.
Co ti vypisuje JS konzola?
2.
Nebude to nejaka ochrana, aby se neotevrelo popup pri onresize? Co treba pouzit google a dat tam body onresize mozilla
Co vypisuje JS konzola?
Jinak, reloadovat celou stranku kvuli takovemu resize mi prijde dost trhlej napad.
Na tlacitko mi stranku reloaduje, to mi prijde take jako pekna ...
vendo
Profil
Ďakujem, pozriem sa na to - ešte som sa ku tomu nedostal...
Inak, tú stránku reloadujem iba kvôli tomu, aby sa obnovilo centrovanie elementov /pozicovanie/ po zmene rozmerov. Alebo je na to iný postup?
A to s tým tlačítkom vôbec nesúvisí so stránkou, to bol len overovací pokus, či to vôbec funguje...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0