Autor Zpráva
Vladosik
Profil *
Nazdar. Mam scripty na preload obrazku a chtel bych si je dat do externiho souboru. Jenze mi to nefunguje. Odkaz na ten externi soubor mam takto:

<script type="text/javascript" src="preload.js"></script>

Jak ma vypadat samotny soubor? Nema se necim zacit? Mam tam jen presunute ty skripty v teto podobe (je jich tam vic za sebou):

<script type="text/javascript">
a = new Image();
a.src = "cesta.jpg";
</script>

<script type="text/javascript">
b = new Image();
b.src = "cesta";
</script>


Na netu to jeste nemam, odkaz dat nemohu.
zero0x
Profil
tag <script> patri do html, v .js subore nema co robit.

odstran tagy na zaciatku aj na konci, a pojde to.
Vladosik
Profil *
Fakt jo? Ja to takhle videl, ze to je napsany na jinejch strankach...
Vladosik
Profil *
Pockat, takze to ma vypadat jen takhle??:

<type="text/javascript" src="preload.js">
Vladosik
Profil *
Prosim jak to ma byt???
Alphard
Profil
<script type="text/javascript" src="preload.js"></script>
toto je správně

a v souboru bude:

a = new Image();
a.src = "cesta.jpg";



b = new Image();
b.src = "cesta";
Vladosik
Profil *
Hele vzdyt i na strankach Sparty to maji napsany tak jak to mam ja puvodne v tom <script -------></script>, takze pochybuju ze by to bylo spatne. Tak nechapu proc mi to nejde. Ma se psat jeste neco do toho externiho souboru preload.js ???????
Vladosik
Profil *
Alphard. No tak takhle presne to mam, ale nefunguje to. Tak ja na to asi kaslu a hodim to primo do ty stranky...
Vladosik
Profil *
Jo uz to chapu,v otm souboru uz to nebudu v tom scriptu,diky...:-)))))))))))
Mistr
Profil
Vladosik
Prostě ve stránce máš
<script>

nějaké příkazy JavaScriptu
</script>


Ty vezmeš to, co je mezi <script> a </script> a přesuneš to do souboru, který si nazveš např. pokus.js. V původní stránce Ti teď zbylo <script> a to upravíš na <script type="text/javascript" src="pokus.js">, takže to nakonec v HTML stránce bude vypadat:
<script type="text/javascript" src="pokus.js"></script>
Mistr
Profil
Vladosik
Hele vzdyt i na strankach Sparty to maji napsany
Jako mustr či vzor bych osobně bral spíš stránky například Jak psát web. :-)
alexandr
Profil *
Zdar - prave se potykam se stejnym problemem , pokus s navodem pro takovy b*by ( jako jsem ja ) mi stejne nefunguje . Zkousim na Opere , IE i Firefoxu , zadny firewall apod . Mam ale "bankovni" Javu - nemuze byt v tomto problem ? Diky
Mistr
Profil
alexandr
Zkus sem poslat odkaz na tu chybující stránku nebo sem, prosím, zkopíruj kód té HTML stránky a kód JS souboru.

Mam ale "bankovni" Javu - nemuze byt v tomto problem ?
Neměl by být, protože Java a JavaScript je něco trošičku jiného.
alexandr
Profil *
http://kunupi.wz.cz/java/fotka_Holba.html
kod HTML : </head><body>
<script src="fotka.js"></script>
</body>
</html>

kod "fotka.js" : a = new Image();
a.src = "Holba.jpg";

to je vse , ale za ma tam take jiny script slouzici pro odpocet data : http://kunupi.wz.cz/java/odpocet.html

Dik za rady
alexandr
Profil *
"http://kunupi.wz.cz/java/fotka_Holba.html"
kod HTML : </head><body>
<script src="fotka.js"></script>
</body>
</html>

kod "fotka.js" : a = new Image();
a.src = "Holba.jpg";

to je vse , ale mam tam take jiny script slouzici pro odpocet data : "http://kunupi.wz.cz/java/odpocet.html"

Dik za rady
alexandr
Profil *
Opera mi to nechce poslat , staci jen adresa stranky ?
Mistr
Profil
alexandr
Vždyť ty stránky nemají tu správnou strukturu...
alexandr
Profil *
Dekuji - "se v tom motam" , predpokladal jsem , ze vsechny tagy nepotrebuji zadavat . Diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0