Autor Zpráva
fool
Profil *
ahoj,

vie mi niekto poradit, ako mozem vytiahnut obsah z <iframe> (cize nejake ten text v bolde napriklad) a nasledne ho vlozit do <spanu> s tym, ze sa mi to
spatne zas vlozi cele do <ifrmae> (teda uz s korenovym elementom <span>). Je to zrejme dost otrepana vec, ale neviem si s tym nejako poradit.

...skusal som nieco na foore, najst ale zatial bez vysledne...

Za pomoc vopred dikk.....
los
Profil *
Neviem, čo myslíš pod pojmom koreňový element, ale pokúsim sa odpovedať. Aby si mohol pracovať s obsahom dokumentu v rámci, musí byť umiestnený na tej istej doméne.

1. Najprv sa dostaneš k dokumentu v rámci, napr. takto:
var iframeDoc = (iframe.contentWindow? iframe.contentWindow.document: iframe.contentDocument);

2. Potom sa dostaneš k elementu, ktorý chceš vymeniť (napr. var el = iframeDoc.getElementById("id-prvku") alebo vybraním niektorého elementu z iframeDoc.getElementsByTagName("b") a pod.).
3. Vytvoríš nový element, ktorým ho chceš nahradiť:
var newEl = iframeDoc.createElement("span");

4. Ak dobre chápem, tak chceš, aby bol jeho obsahom element, ktorý chceš nahradíť. Takže mu ten obsah pridáš nejako takto:
newEl.appendChild(el.cloneNode(true))

5. Nahradíš element el novým elementom newEl:
el.parentNode.replaceChild(newEl, el)


(Kód je z hlavy, takže v ňom môžu byť chyby.)
zero0x
Profil
k tomu prvemu kroku: doteraz som si myslel ze staci meno_iframu.document.body ??
fool
Profil *
...neviem ci sa dobre rozumieme, ja skratka potrebujem vytvorit element <span>, do ktoreho vlozim cely obsah (elementov) z iframe.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0