Autor Zpráva
matak
Profil
JS skript nemůže nalézt cestu k souboru, kde hledá soubor??

aplikace běží v adresáři
http://localhost/ajaxShoppingBasket/basket.html

ajax je umísten tady:

<script language="javascript" src="libs/ajax/ajax.js" ></script>
<script language="javascript" src="libs/basket/basket.js" ></script>


ve funkci addToBasket() ze souboru basket.js volám funkci sendForm ze souboru ajax.js to je vše v pořádku problém je s parametrem php souboru volaným ajaxem server ho prostě nenajde, kde hledá soubor basket.php???

pokud v souboru ajax.js bude
url = "basket.php";
Ajax.request.open("POST", url, true);


?

Díky za odpověď
Leo
Profil
S localhostem jsou obecne problemy, doporucuju si nastavit virtualniho hostitele. Jinak bych rekl, ze ten php skript hleda v adresari libs/ajax/, Leo
Leo
Profil
S localhostem jsou obecne problemy, doporucuju si nastavit virtualniho hostitele. Jinak bych rekl, ze ten php skript hleda v adresari libs/ajax/, Leo
matak
Profil
no myslim ze ho hleda tam kde je basket.html takze jakoby v rootu a ja ho chtel dat do libs/basket/basket.php ale nejak mi to nechce najit pokud mu dam relativni cestu od basket.html
peta
Profil
aplikace běží v adresáři
http://localhost/ajaxShoppingBasket/basket.html
z toho vyplyva, ze volani
url = "basket.php";
Ajax.request.open("POST", url, true);
otevira soubor
http://localhost/ajaxShoppingBasket/basket.php

Leo zase predpoklada adresar
http://localhost/ajaxShoppingBasket/libs/ajax/basket.php
Zalezi na tom...
jestli
<script language="javascript" src="libs/ajax/ajax.js" ></script>
<script language="javascript" src="libs/basket/basket.js" ></script>
je ci neni takto napsany
http://localhost/ajaxShoppingBasket/basket.html

co mas teda za problem?
v Jakem adresari basket.php vlastne je (mozna jsem slepy, ale nikde jsem se to nedocetl, jen ze mas s ni nejaky problem)?
A tez je otazka, co v teh souborech vlastne mas napsany. zakladem slozitejsi otazky je nahrat na web zdrojaky a pridat odkazy (php->txt js->js ...)
matak
Profil
basket.php je v adresari libs/basket/basket.php, celou dobu mi to neslo pritom to delam porad stejne ale relativni cesta v js respektuje relativni cestu rodice tedy pokud js nacitam v souboru basket.html tak vsechny relativni cesty v basket.js se vztahuji k ceste http://localhost/ajaxShoppingBasket/
matak
Profil
tedy zaver je ze uz to funguje, nepochopitelne pritom porad cestu zadavam stejne, takze diky
peta
Profil
matak
Mozna polozim hloupou otazku, ale jak mas vlastne ty cesty?
Priste vypis celou cestu, kde se kazdy soubor nachazi. Bud uplnou (nejlepe, to se nespletes) nebo relativni od homeDir "./" . A nejlepe si s temi JS.
A uplne nej by vse vyresilo, odkaz na stranku s tim, ze PHP zkopirujes na TXT
matak
Profil
je to snadne nemam s tim problemy poprve, vzdy umistuji tridy at uz js nebo php do adresare http://localhost/projekt/libs/ zde jsou adresare podle modulu ajax, dbsql, string, formular atd atd. proste podle toho co kazdy modul dela napr nakupni kosik jednotlivy modul, snadno se da implementovat do cehokoli ma vzdy stejnou funkci, v adresari http://localhost/projekt/ je pak cela aplikace, problem nekdy nastava, kdyz mam adresar napr http://localhost/projekt/administrace/ a tam potrebuji nacist tridy pro praci s ajaxem, v rootu http://localhost/projekt/ mam soubor globals.php tam nacitam vsechny tridy ktere potrebuji pro praci prace s databazi, ajaxem, kosikem atd atd. no a je jasne ze v adresari http://localhost/projekt/administrace mam soubor index.php no a tam nacitam nento globals.php v rootu a take ajax.js, basket.js apod. takze problem mam s tim ze u php je to v pohode tam si zjistim v jakem adresari jsem a podle toho nacitam tridy, napr. DOCUMENT_ROOT, ale v js muzu pracovat jen s relativni cestou, problem je ze javascript respektuje cestu rodice ne umisteni sama sebe takze kdyz budu v souboru basket.js nacitat ajax.js tak to bude fungovat v souboru index.php v rootu ale ne v index.php v administraci


A teď jsem si naprosto jistej, že už nikdo neví o co mi jde, protože jsem se v tom sám zamotal. Ale určitě někdo tento problém zná a ví o čem mluvím??
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.