Autor Zpráva
DexteR
Profil *
Prosím o radu:
mám JSP stránku s formulářem (ten obsahuje pouze TextAreu) a potřebuji, aby se tento formulář periodicky odesílal, aby servlet mohl zpracovat text z formuláře a zpět do JSP stránky posílat výstup (tzn. upravený text dle vnitřních pravidel definovaných v servletu).
Zkoušel jsem použít JavaScript (document.getElementById('form').submit()), ale to nepomohlo, pže formulář se pomocí toho neodešle.
Můžete mi poradit, jestli existuje jiný způsob (jak odeslat formulář z JSP stránky, aniž bych musel kliknout na tlačítko submit) a jaký, či jestli je tato konstrukce funkční i v JSP a co je kvůli ní potřeba nakonfigurovat u JSP, aby fungovala?
Děkuji
peta
Profil
DexteR
"JSP stránku" ... tak, kdybych vedel, co to je, ze?
"servlet" ... tak, kdybych vedel, co to je, ze?
A tez jsi nedal odkaz na script, takze tezko poradit.
Jen tak placnu do vetru, pac nemam prectavu, jak ten script vypada...
document.getElementById('form').submit()
bez problemu by to melo fungovat. Ledaze bys zapomnel formulari pripsat ID.
Co ti vypisuje JS konzola za chybu? Opet puvodni problem, odkaz na stranku.
Neni odkaz, nemuzu se podivat na chybu a ty jsi ji nenapsal. Tomu se rika hadani s kristalovou kouli a v cirkuse se na tom da vydelat pekne prasule. ty to po nas chces zadara?
FF - nastroje - chybova konzola
IE - vlevo dole zluty vykricnik, detaily /!\
O - nastroje - javascript - konzola

document.formName.submit();
document.forms[formName].submit();
+ setTimeout()
Ajax + setTimeout()
habendorf
Profil
"JSP stránku" ... tak, kdybych vedel, co to je, ze?
"servlet" ... tak, kdybych vedel, co to je, ze?


Tak proč do toho sakra kecáš?

DexteR:
document.getElementById('form').submit() by opravdu chodit mělo. Teď se pustím na tenký led, nejsem si jist ... ale mám dojem, že exploreru dělalo problémy, pokud hodnota id byla stejná jako nějaké klíčové slovo. Takže místo id="form" zkus třeba id="zkratka-neco-jineho".
peta
Profil
habendorf
Ja do toho nekecam? Cizi pojmy vynecham.
A s tim ledem je to docela mozne. Kazdopadne otestovat jeho kod by to vyresilo, vlastni placat asi nechces jako ja :) Ono by se totiz mohlo stat, ze nam by to fungovalo :)
A jeste k ledu, vidim, ze tez tasis kouli, ale ledovou. Kristal je hezci a vic boli.
DexteR
Profil *
peta: [/b]habendorf[/b]:
Dik, podarilo se mi to rozbehnout ... document.getElementById('form').submit() opravdu funguje. Vytvoril sem nou stranku, hodil tam priklad z W3 School a jelo to. Pak sem celou svoji stranku sem postupne prekopiroval do te nove, nekolikrat zkousel a fungovalo to ... a to sem ji (copy-paste) pretahl do te nove uplne celou, tak nevim, kde byla chyba :( Hlavne ze to jede.

peta: JSP stranka je stranka s priponou .jsp (JSP = Java Servlet Page) a umoznuje smichat staticke HTML s dynamicky vytvorenym obsahem ze servletu.
Servlet je odpovedi technologie Java na programovani pomoci CGI (tj. je to program bezici na serveru a pusobi jako 'prostrednik' mezi pozadavkem z prohlizece a DB ci aplikaci na serveru HTTP). Oproti CGI je prenositelny, vykonnejsi ... :)
WanTo
Profil
peta
Řekl bych, že je rozdíl mezi cizím a odborným pojmem.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.