Autor Zpráva
Majk.V
Profil *
Ahoj,

mam nasledujici problem,
potreboval bych, aby pri najezdu na nejaky objekt (link) mi to zmenilo dva jine a jeste prehralo zvuk (uz by to asi chtelo flash, ale stejnak:))


Prioritni je ten druhy obrazek, aby to zmenilo, kam vsude a jak to vecpat?

onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage
('meneni','','grafika/obrazek-b.png',1)">

+ i do onloadu ?

a jak tam jeste pak vecpat "onmouseover="document.zvuk.play()" onmouseout="document.zvuk.stop()" ?


Uz jsem zoufaly, diky moc ...
peta
Profil
Majk.V
???
tak jako neni kod (treba odkaz na kod) neni rada

"aby pri najezdu na nejaky objekt"
<nejaky_objekt onmouseover="akceStart()" onmouseout="akceStop()">
function akceStart()
{
zmen_obrazek(1,2)
spust_hudbu()
}
function akceStop()
{
zmen_obrazek(2,1)
nastav_zastaveni_hudby(je-li spustena vice jak 2s zastav, mene nez 2s zastav po 2 s)
}
Joker
Profil
Majk.V
Jak radí peta, ale trochu "koncentrovaněji":
Udělejte funkci a v ní můžete mít příkazů kolik chcete
Majk.V
Profil *
uch, to je na me moc slozite, ja jazyk JS skoro neumim .. vyznam se, co je co, ale ze bych delal vlastni, to ne : )

dobre, tady je ten zdrojak, s kterym jsem uz trosku pohl, snad kloudnym smerem:

onmouseover="( (MM_swapImage('meneni1','','grafika/obrazek1-b.png',1)),
(MM_swapImage(meneni2','','grafika/obrazek2-b.png',1)),
(document.zvuk.play())
)"

onmouseout="(
(MM_swapImgRestore()),
(document.zvuk.stop())
)"
>


funguje to, akorat je problem, ze pri vyjeti mysi jinam to vrati do puvodniho stavu
jen ten obrazek2 .. obrazek1 zustava v "b" stavu
Majk.V
Profil *
Joker: a nemohl by jsi mi prosim te tu funkci napsat ?
takhle mam ten zdrojak hroznou snet .. a to jeste neni vse, pac jeste nefacha ten imgrestore na oba :(
Majk.V
Profil *
funkce je popsana (klasicky - vyhodil mi to DreamWeaver) zde:

// soubor preload.js

function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}

function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.01
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}



a pak v samotne strance:

onmouseover="((MM_swapImage('slunce','','grafika/slunce-b.png',1)),(MM _swapImage('snehulak','','grafika/snehulak-b.png',1)),(document.zvuk.p lay()))" onmouseout="((MM_swapImgRestore('snehulak','','grafika/snehulak-a.png' ,1)),(document.zvuk.stop()))">
Majk.V
Profil *
tady je link primo na www

http://letni-tabor.hu.cz/test/

(vidno, ze slunce pri prvnim swapimagi preskoci ale uz se mu nechce zpatky
peta
Profil
Majk.V
"a nemohl by jsi mi prosim te tu funkci napsat ? "
tak to fakt sory. u programovani se pocita s tim, ze z prikladu budes schopen zpracovat vlastni kod. Pokud to neumis, venuj se radeji kresleni obrazku nebo jine cinnosti, kde neni treba nastudavat a zpracovat mnozstvi udaju.
jakpsatweb - javascript - priklady

v podstate jsem ti to uz napsal

<nejaky_objekt onmouseover="akceStart()" onmouseout="akceStop()">
function akceStart()
{
zmen_obrazek(1,2)
spust_hudbu()
}
function akceStop()
{
zmen_obrazek(2,1)
nastav_zastaveni_hudby(je-li spustena vice jak 2s zastav, mene nez 2s zastav po 2 s)
}

jedine, co musis udelat, dosadit si tam vlastni funkce za zmen obraze a za zvuk play. akorat ja pocitam s tim, ze zvuk musi hrat nejaky minimalni cas, protoze dochazi k tomu, ze se nestihne spustit.
Majk.V
Profil *
peta: diky :D
Jan Hetych
Profil *
Něco podobného jsem nedávno řešil. Možná že chceš něco jako moje úvodní strana www.cubemania.profitux.cz
Majk.V
Profil *
to ne, ja naopak potreboval pri najezdu na 1 href, aby mi to preklopilo 2 obrazky .. vyresil jsem to nakonec tak, ze jsem ty obrazky spojil v jeden a dal do pozadi, aby to mezi nima neprekryvalo, co nema : )
viz. www.letni-tabor.hu.cz
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.