Autor Zpráva
david
Profil *
chtel bych se zeptat, jesli na strankach hodne vadi java skripty. mam uz jich na svym jednom html asi 5. treba pri nacitani modemem nebo tak neco. proste nakolik to vadi.

dik
d.
habendorf
Profil
Při načítání modemem to IMHO vliv nemá, kód jako kód. Otázkou je svěření klíčových funkcí stránek javascriptu - ne každý ho musí mít zapnutý.
Honza Hučín
Profil
Javascript může docela dost zatěžovat počítač. Pokud je z nějakého důvodu potřeba ho na stránkách mít, doporučuji ho otestovat na slabším stroji.
Webspy
Profil
Přesně, všeho moc škodí... Já moc client-scripting (nebo jak se to nazývá) nemám rád...
Yuhů
Profil
mňo, co se týká načítání, tak je pravda, že kód jako kód. Takže se javascriptu neboj.

Vezměte si Gmail. To je taky hromádka javascriptu, nic jiného.

Výkon počítače? Honzo, copak máš pa plečku? Ty působíš ve vysokém školství, ne? Nekonečný cyklus dejme tomu počítači zavaří, ale jinak je javascript v pohodě.

Jenom bacha na rychlost vykreslování. Taková maličkost:
http://www.jakpsatweb.cz/clanky/na-co-stranka-ceka.html#skripty
mat
Profil
jen bych dodal, že s javascriptem by mohl být problém někde na freehostingu, kde máš omezený traffic - já sám používám javascripty dva (datum se svátkem a pozdrav), oba jsou v externím .js a berou si tak kolem 20% z trafficu - otázkou tedy je, jestli není někdy lepší javasrciptový parádičky vypustit...
Michalek
Profil
2 Yuhů - PC 400 MHz, 64 MB RAM - JavaScripty se (některý) cukají jako blbý, stránky se stávají nepoužitelné. Třeba GMail je v pohodě, ale jiný JS jsou opravdu šílený. Ovšem ještě horší je fixed background - ty okamžitě zavírám.
Yuhů
Profil
Já vím, občas píšou skripty prasata.
Jak ale může 400MHz stroji zavařit sekvence document.write, to ať mi někdo vysvětlí.

To s tím backgroundem je náhodou pravda, připíšu to do stránek (smůla, už to tam je).
Michalek
Profil
Tak zrovna document.write problémy nedělá, teď zrovna nemám nějaký příklad scriptu který dělá problémy.
michal
Profil *
Nesouvisející dotaz byl odstraněn moderátorem. Na nové dotazy prosím zakládejte nová témata.
Peta
Profil *
Honza Hučín:
- Vsiml jsem si, ze dobre napsany JS a stranka moc nezatezuje.
- zajimave je, ze kdyz definujes promenou a pak ji pouzijes, script je rychly. Kdyz nepouzijes var, pak scriptu trva nejaky cas nez promennou zpracuje
Schvalne si stahni treba tento souboru a u nejake funkce zrus radek s definici var a odecti si speed.
www.volny.cz/peter.mlich/sorting.htm

david:
- Se scripty problemy nejsou, ale pamatuj, ze vseho moc skodi. JS je jen pro vylepseni. Jako obrazek treba.
- nekdy neni dobre michat 2 scripty dohromady, pokud pouzivaji podobne globalni funkce
- potom je tu jiz zminene nacitani, ze se JS nacita az mezi poslednimi
atd...

michal: To je JAVA. Potrebujes doinstalovat JAVA apletovy smejd, coz je asi 10-20 MB :) Takto delane menu jsem uz parkrat videl, je to java applet pro hover. Zobraz si zdrojovy kod prislusneho FRAME, jestli ty odkazy chces nutne vedet. (http://www.souslavicin.cz/Menu.htm)
(menu prohlizece, zobrzit zdrojovy kod a pak rucne prepsat adresu v prohlizeci)
Pokud nemas moznost to spravit, ale stranku chces pouzivat, napis si vlastni webku, kde das pouze ty odkazy.
Chyba je na strane autora webky, ze nezajistil provoz bez JAVY treba nahradni odkaz na menu, jako normalni alink
JAVA a JavaScript jsou 2 rozdilne veci. Si myslim, ze jsi v nespravnem foru, jinak. Ale tos mozna nevedel.
DoubleThink
Profil *
já sám používám javascripty dva (datum se svátkem a pozdrav), oba jsou v externím .js a berou si tak kolem 20% z trafficu

Hmmm - předpokládám, že to máš ve všech světových jazycích
Fred
Profil
Kdyby to někoho zajímalo tak tady je výborný článek Optimalizace rychlosti javascriptu a tady nedávný článek 10 dobrých rad při tvorbě javascriptu
Acci
Profil
á sám používám javascripty dva (datum se svátkem a pozdrav), oba jsou v externím .js a berou si tak kolem 20% z trafficu
Jestlo to vadí, tak máš dvě možnosti:
1) Nacachovat to na velmi dlohou dobu
2) JavaScripty vytvářit pomocí PHP a mít v nich jen document.write...
mat
Profil
DoubleThink

ne, předpokládáš špatně, v češtině to stačí, budu rád, když mi vysvětlíš, proč není možné, že by si .js soubory braly 17% z trafficu domény - pozdrav má 22kB a datum 2kB - těch 17% je za duben a představují 1 GB. Doménu snad ani prozrazovat nemusím, že...

Acci

jen malá poznámka - tenhle thread není o mém trafficu a mých .js, já jen reagoval na dotaz v úvodu... mě je docela upřímně jedno, jestli si .js vezmou z trafficu 10% nebo 80% - to je problém poskytovatele hostingu, ne můj...
Fred
Profil
mat No ten svátek máš špatně, to bude asi tím. Každý přístup z gecka vyhodí asi tak 23 hlášek o chybě do konsole a to bude ono. Něco o tom píší na mozille, nebo jsem se tu už kvůli tomu jednou rozčiloval v diskuzi viz http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=8&topic=93 2
mat
Profil
Fred

že by? Hlavně, že jsem na ten článek na mozille sám jednou tady v diskuzi odkazoval... díky za upozornění...
Fred
Profil
http://www.czilla.cz/vyvojari/web/opravy-chyb/js-svatky-data.html
mat
Profil
a ještě jedna poznámka - ono bude asi lepší vypisovat ten svátek v php... nebo ho nevypisovat vůbec...
mat
Profil
teď už by ta konzole neměla vyhazovat nic, ale že by to mělo nějaký vliv na traffic? To jsem zvědavý...
Martin Kuželka
Profil
To na traffic žádný vliv mít nemůže.
mat
Profil
poděkování fredovi, který "moje" svatky.js upravil do přijatelnější podoby a poloviční velikosti... díky
Fred
Profil
Není zač :-)
Fred
Profil
PS: Kdyb se to někomu hodilo http://xy.wz.cz/svatky/
Hynek
Profil *
Ale když už tam chceš mít ty svátky, tak je fakt lepší phpko.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.