« 1 2
Autor Zpráva
Peta
Profil *
habendorf: Jaky je rozdil mezi iner a outer? Jinak samozrejme to bylo asi spatne, protoze by to melo prepsat i ten obrazek ve spanu. Je zvlastni, ze jsem to zkusil a neprepsalo, ale IE to nejak podivne ukazoval.

Fred: Zajimavy reseni, ja potrebuji, aby to chodilo i v IE. Zapamatuji si to a mozna nekdy neco vyzkousim. Nebo se zeptam zas :)
Odkazy to prave byli, ale to jsem zrusil, protoze to nemelo kam vest. Proste takova jednoducha galerka. Title a pozicovani P tam nechci, protoze to je neco navic. Ale jeste o tom pouvazuji. Proste JS jsou obvykle zaple a kdo je nema, tak to stejne uvidi jen jako obrazky. Popisek neni treba, firma ma katalog, kde je vice druhu, toto je jen na ukazku.
. Ten odkaz, co jsi udal ma prave ten zakladni nedostatek, ze bez CSS se to zobraziob radek a pri malych obrazcich mi miniaturu, pod ni text a takhle do poctu rekneme 100... Hruza :) Puvodne jsem to mel podobne:
<a href=""><img><u><b>nazevdveri</b>material</u></a>
a,img,b,u {block} a{float:left}

Uz jsem to presunul na stranku...
www.volny.cz/dvereapodlahy/
(kdyz si tuknete na nabizime a neco zvolite, tak tam to je)
habendorf
Profil
Peta: Promiň, spletl jsem si rozdíl mezi innerText / innerHTML s rozdílem mezi innerHTML / outerHTML.

Jinak rozdíl mezi innerHTML a outerHTML je následující: mám třeba <span id="pokus">Ahoj</span>

innerHTML vrací: Ahoj
outerHTML vrací: <span id="pokus">Ahoj</span>

Jak jsem ale řekl, v tom kontextu jak jsem to napsal dříve jsem to napsal špatně, omlouvám se.
mackopu
Profil
Tedy neměl jsem sílu přečíst to celé, ale napadlo mě toto řešení:

Obrázky zadávat jako pozadí buněk tabulky a ten titulek nechat vypsat jako obsah buňky. S tím už si pak můžeš dělat co chceš. Navíc obrázku i prohlížeči je skutečně jedno, jestli se načítá jako objekt nebo jako pozadí. Pokud by obrázky nebyly stejně velké, hrozí nebezpečí, že se jako pozadí budou "opakovat", ale to se dá ošetřit pomocí no-repeat podle http://www.jakpsatweb.cz/css/background-repeat.html
Peta
Profil *
mackopu: To je pravda, tohle by slo tabulkou, jenze...
- Tabulka ma pevny rozmer, cili pri zmene sirky prohlizece se kvuli galerii zobrazi scroll. Coz je neprijemne.
- tabulkou jako background zas ma nevyhodu, ze kdyz se presahne delka textu, pakti to nejak precmara obrazek, ale to by se dalo vstrebat
- Kdyz to udelas CSS jako background, toz to je podobny problem jako s tabulkou. Navic, kdyz CSS vypnes, co se pak stane?

Reseni vytahnout ALT pomoci JS je fajn proto, ze obrazky se bez JS a bez CSS zobrazi tak ci tak, jen nebudou mit popisek. Coz se v mem pripade vstrebat da, ten popisek neni zas tak dulezity. A neni tam 2x stejny alt, title ci text

Navic jiste se da rici, ze dneska vetsina lidi CSS a JS ma, takze vetsina reseni je OK. Proste ja jsem chtel takovou specialitku, no :)
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.