Autor Zpráva
Hird
Profil *
Zdravím, zkouším si napsat vlastní guestbook a mám problém s českými znaky - nezobrazují se mi správně. Zjistil jsem, že se to
vyřeší, pokud přd odesláním formuláře aplikuji javascript funkci escape, ovšem jediný způsob který mě napadá:

var x = ocument.getElementById("textzFormulare").value;
x.value= escape(x.value);

A tuto funkci zavolám událostí onSubmit(). Problém je, že tím pádem se po potvrzení, těsně před odesláním, změní
zadaný text na změť znaků, čím déle pak odesílání trvá, tím déle to návštěvník vidí... Nešlo by to udělat nějak jinak, abych
neděsil návštěvníky tím, že se jejich text po stisknutí tlačítka Odeslat změní na změť znaků, kterou vyplivne funkce escape()?
děkuji předem za každou radu...
tiso
Profil
Vyrieš si kódovanie v súboroch..
Hird
Profil *
Kódování mám v pořádku - chyba byla někde jinde - používám php funkci htmlspecialchars(), a ta mi měnila kódování
na Latin-1. Stačilo zadat správné kódování do parametrů této funkce...
Akorát htmlspecialchars() zdá se nepodporuje windows-1250 ani iso-8859-2, takže jsem musel kódování změnit na UTF-8 a teď je již vše v pořádku.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0