Autor Zpráva
janko123
Profil *
Chcem pomocu javascriptu pridavat formularove polia, ale z tych pridanych mi neodosiela data - vo firefoxe, ani v opere, v exploreri ano. Ked aj pozriem zdrojovy kod, tak mi tam tie pridane polia neukaze, az ked stranku ulozim, tak su tam.
Pomozem mi prosim niekto?


function addItem()
{
var td = document.getElementById("nieco");
var numi = document.getElementById("niecoPocet");
var num = (document.getElementById("niecoPocet").value - 1) + 2;
numi.value = num;
var inputName = "cosi"+num;

var tlac = document.getElementById("tlacitko");

var newP = document.createElement('p');
newP.innerHTML = '<input name="'+inputName+'" type="text" size="44" maxlength="40">';
td.insertBefore(newP, tlac);
}
...
<td id="nieco">
<p><input name="cosi1" type="text" size="44" maxlength="40"></p>
<p id="tlacitko"><a href="javascript:;" onclick="addItem();">Pridať ďalšiu položku</a>
<input name="niecoPocet" type="hidden" value="1" id="niecoPocet"></p>
</td>
peta
Profil
janko123
a cely kod? nikde nevidim formular
http://www.volny.cz/peter.mlich/guestbook.htm
ja tam pridavam a mne to funguje (teda jestli jsem to pridavani uz nezrusil...)
habendorf
Profil
http://www.volny.cz/peter.mlich/guestbook.htm
ja tam pridavam a mne to funguje (teda jestli jsem to pridavani uz nezrusil...)


já se z tebe fakt jednou po*eru :o)
peta
Profil
habendorf
prosim, jen do toho. Jak je libo. U nas se to dela do zachodu, ale jiny kraj, jiny mrav :)
Na tom guestbooku je JS, ktery prida hidden input a funguje mi to, odesila jej.
Co se tobe na tom nezda? Funkcni priklad, neni problem si jej upravit.
Cim novym jsi obohatil tuto diskusi ty? offtopic? genialni :)
habendorf
Profil
Cim novym jsi obohatil tuto diskusi ty?

Ničím, to je pravda :o)
Ale až budeš příště odkazovat na nějaký příklad kde to funguje , tak se prosím tě prvně mrkni, jestli jsi
to pridavani uz nezrusil... :o)
peta
Profil
habendorf
addInput(xForm,'ppcode1','ppcode1');
ze by nezrusil? :)
janko123
Profil *
a cely kod? nikde nevidim formular

ako nevidis formular?
sak je dole napisany!? to ze tam chyba form... to nie je teraz vobec podstatne
ide o to ze z pridanych inputov neodosiela data, tak neviem kde robim chybu, zrejme nieco s javascriptom !?
z prveho a ostatnych prvkov formulara data odosiela, iba z pridanych javascriptom data neodosle
peta
Profil
janko123
function addItem()
{
var td = document.getElementById("nieco");
var numi = document.getElementById("niecoPocet");
var num = (document.getElementById("niecoPocet").value - 1) + 2;
numi.value = num;
var inputName = "cosi"+num;
var tlac = document.getElementById("tlacitko");
var newP = document.createElement('p');
newP.innerHTML = '<input name="'+inputName+'" type="text" size="44" maxlength="40">';
td.insertBefore(newP, tlac);
}

...

<td id="nieco">
<p><input name="cosi1" type="text" size="44" maxlength="40"></p>
<p id="tlacitko"><a href="javascript:;" onclick="addItem();">Pridať ďalšiu položku</a>
<input name="niecoPocet" type="hidden" value="1" id="niecoPocet"></p>
</td>

... hledani: form (nalezeno 0)
Je dost podstatne uvest cely priklad nebo odkaz na stranku s prikladem (coz je lepsi)
kdyz neuvedes, co ti pise JS konzola za chybu?
A nebo si vem ten muj guestbook a porovnej si obe stranky

Podle mne v tomto problem nemas, ale mohl jsem neco prehlidnout
var td = document.getElementById("nieco");
var tlac = document.getElementById("tlacitko");
var newP = document.createElement('p');
newP.innerHTML = '<input name="'+inputName+'" type="text" size="44" maxlength="40">';
td.insertBefore(newP, tlac);
To znamena, ze bude problem nekde jinde. A to jinde ukaze asi JS konzola, kterou sis mel precist nejdrive. A ja tu chybu bez celeho kodu nezjistim. Ale treba pan chytrej s kristalovou kouli, co mi tu kritizoval priklad ti poradi lepe :)
janko123
Profil *
no ono vobec ziadnu chybu nepise.. tie prvky pekne pridava, len z nich neodosle data (vo Firefoxe ani v Opere)(v Exploreri odosle!)
Pytam sa tu preto, ci sa s tym uz niekto nestretol, ci to nie je niekde nejaka vlastnost DOM ... !? fakt neviem
tak nie je problem si tam ten form pridat a pozriet http hlavicky
nepisal som to tu cele, nepredpokladal som, ze by sa tu niekomu chcelo az tak s tym prplat, ze by to sam skusal ...
myslel som ci niekto nevie hned tak z hlavy, hned vidi nezmysel-omyl ...
peta
Profil
janko123
Podivaj sa. Ries si to ako chces, ale na mojom guestbooku to funguje. To znamena, ze to ide a problem je niekde inde.
Pridavanie ti ide, tj ta cast JS, co ma pridat, to prida. Problem je teda v tom, co si neuviedol, alebo este inde. A to uz sa bez tvojho kodu neda.
Ja si tam mozem pridat form, ale potom ti napisem, ze mi to ide. Mozno zliha insert befor, ale to som zas lenivy skusat, lebo ako som pisal. To spravim a mne to pojde a tebe nie.

Este ti mozem poradit
Firefox - rozsireni - development tools - develop tool bar - viwev generated source, ked pridas par inputov.
Je mozne, ze sa ti opakuju rovnake name.
A este moze byt problem s TD TBODY, ale to by pisal v JS konzoli, pravdepodobne

Tu funkciu by som mozno troska upravil.
function addItem()
{
var a,b,c,

var td = document.getElementById("nieco");
var numi = document.getElementById("niecoPocet");
var tlac = document.getElementById("tlacitko");
var num = parseInt(numi.value)++;
numi.value = num;
var inputName = "cosi"+num;
var newP = document.createElement('P');
newP.innerHTML = '<input name="'+inputName+'" type="text" size="44" maxlength="40">';
td.insertBefore(newP, tlac);
document.getElementById("xxx").value=td.innerHTML;
}

<textarea id="xxx" cols=80 rows=20></textarea>

Viac ti zial poradit neviem. pravdepodobne tam mas zle to cislo inputu.
Pravdepodobne sa to da zistit aj PHP print_r($_GET) (post) ? to opat neviem, lebo nemas tam ten form, kde sa definuje akou metodou odosielas.
get ma napr obmedzenie na nejakych 1000 znakov. Cili dalsia teoria, ktoru nemozno bez kodu dokazat, ze vycerpas limit 1000 znakov.
Yrrah
Profil
sak je dole napisany!? to ze tam chyba form... to nie je teraz vobec podstatne

To JE podstatné!
Copak si myslíš, že někdo kvůli tobě bude psát celý kód jen proto, aby to vyzkoušel? Já tedy ne.
Kdybys sem (nebo kamkoli jinam) dal celý kód nebo rovnou odkaz na tu stránku, kde to nefunguje, dá se to velice rychle odzkoušet.

Píšeš, jestli někdo něco neví z hlavy... Hele, to může být čímkoli. Já tě neznám, nevím, jaký děláš chyby. Nevím, zda vůbec zvládáš základy HTML, PHP (nebo v čem ten form pak zpracováváš).
Dej sem kód a je to, ne? Nebo to snad nechceš vyřešit?
peta
Profil
janko123 Mno, tak Yrrah uz to nevydrzel. V zasade jsem jen chtel rici, ze, co jsi dal na forum se mi z hlavy jevi jako dobre a i pri blizsim zkoumani jsem neobjevil, proc by to nemelo odesilat.
Cili problem vyresi ukazka tveho zdrojaku a nikoliv te nahrazky.
Jeste mne napadlo, ze muze byt problem s pojmenovavanim inputu (name=). Jenze v tomto kodu je pojmenovavas spravne, takze tento kod, kdyz si ho prevedes do samostatne stranky, by mel podle mne fungovat.

Tez jsem tam dal odkaz na guestbook a kdyby ses misto hadani do nej podival, tak zjistis, ze to funguje naprosto bezproblemu.

Takze jediny problem je v tom, co nam nechces stale ukazat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.