21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
dnx
Profil
Slysel jsem ze se da pres AJAX spojit s databazi.
Muze mi nekdo napsat jak???
habendorf
Profil
To asi těžko. Ale můžeš AJAXem volat nějaký skript na serveru, který s databází pracuje.
los
Profil *
S použitím Ajaxu sa môžeš pripojiť k databáze tak, že na strane servera spravíš skript, ktorý ti bude poskytovať rozhranie k databáze a z klienta budeš posielať požiadavky buď pomocou objektu XMLHttpRequest alebo prostredníctvom iframe (príklady nájdeš cez Google).

Rovnako ako pri ostatných stránkach musíš myslieť na to, že rovnaké rozhranie môže použiť aj potenciálny útočník.
peta
Profil
dnx
Ajax je vseobecny nazev pro asi 1000 ruznych efektu.
Jeden z nich je httprequest, kterym zavolas nejaky soubor na serveru, ktery neco vykona a vrati vysledek.
Funguje to asi podobne jako:
- pridas do stranky iframe
- nastavis mu src="" (bug Opery)
- do toho iframe napises formular s inputy
- formular das odeslat
- a to, co se ti vrati, na to pouzijes nejakou vystupni JS funkci nebo nic.
(mno, a kdyz tomu ramu nastavis display:none, tak je to neviditelne; request jako takovy si toto resi sam, jen mu reknes vystupni funkci a zavolas prikaz posli to a to.)

http://peter-mlich.wz.cz/x/ajax.js
Mike8748
Profil
>> Ajax je vseobecny nazev pro asi 1000 ruznych efektu.

peta: co to zase meles za kraviny? jaky efekty?
peta
Profil
Mike8748
google.com ajax
- ajax drag&drop
- ajax resize
- ajax tabsheet
...
zero0x
Profil
najjednoduchsie bude pre teba najst si prototype [ http://www.prototypejs.org/ ] a vyuzit triedu ajaxupdater. pracuje velmi jednoducho, iba vlozi vysledok do nejakeho elementu.

samozrejme na stranke musis mat php skript, ktory budes volat, a ktory sa pozrie do databazy. ten si uz musis ty pripravit a prisposobit lebo sposobov vracania dat z databazy je naozaj velmi vela.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0