Autor Zpráva
W2N
Profil *
S javascriptem teprve začínám a řeším následující problém - při události onMouseOver se snažím zjistit polohu kurzoru vzhledem k oknu prohlížeče. Nic záludného na tom není, "pouze" jsem nepřišel na způsob, jak něco takového zprovoznit ve firefoxu (dnes poměrně dost rozšířený prohlížeč). Začínám se přiklánět k názoru, že s javascriptem jsou pouze problémy, když si jej každý prohlížeč interpretuje jinak (neberte to jako flame). Neexistuje nějaký jiný spolehlivější skriptovací jazyk na straně klienta pro web? Nechci ho totiž využívat na nějaké nesmysly, jako jsou "létající hvězdičky" apod., u kterých nezáleží na tom, jestli budou fungovat všem nebi ne. Jde mi o praktické využití a poměrně dost mi záleží na co největší kompatibilitě s prohlížeči...
Alphard
Profil
IMHO skriptovací jazyk s lepší podporou nenajdeš

http://releaseinfo.net/ri/index.php?jazyk=cz
přejeď kurzorem např. nad:
Everyones Hero DVDRip XviD LMG - [ 7.3. 2007 ]
Everyones Hero TELECINE XViD PUKKA - [ 8.10. 2006 ]
Everyones Hero iNT ReadNFO CAM XviD RPT - [ 26.9. 2006 ]

jde to i ve Firefoxu
Yuhů
Profil
napiš prosím, jak zjišťuješ pozici kurzoru v Exploreru a v Opeře. Potom už to půjde nějak najít. Nebo případně zkusit, jestli to na mém Firefoxu nepůjde.
peta
Profil
W2N
google.com crossbrowser mouse position

http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub8
# www.volny.cz/peter.mlich UL LI tree Drag & Drop (7k)
http://www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub9
# www.volny.cz/peter.mlich kurzor - pismenkovy had (3k) (letter snake)
# www.volny.cz/peter.mlich kurzor - kruh (4k) (circle)
# www.volny.cz/peter.mlich kurzor - pruzinky (6k) (elastic trail)

troji zaludnost je...
- ze mod STRICT / TRANS, v jednom neexistuje v IE body, ale bodyelement
- a pak tam jsou pro kazdy prohlizec zvlast detekovane souradnice, jednou event, podruhe z funkce v (e) a je pouzita jina promenna, kde ta souradnice je ulozena
- a jeste, kdyz jsme u tech STRICT/TRANS, tak je nekde nutne ocesat "px" z promennych
W2N
Profil *
Yuhů: Tady máš zestručněnej příkad. Z těch příkladů, co tu ostatní uvedli jsem se snažil vytáhnout rozdíl v detekci pozice kurzoru, ale stejně mi to nejde...


<head>
<style type="text/css">
#info {color: blue; font-style: italic; display: none; background-color: gray;}
</style>

<script language="JavaScript">
function Udalost()
{
ram=document.getElementById('info').style;
ram.display='block';
ram.position='absolute';
ram.top=event.clientY+'px';
ram.left=event.clientX+'px';
}
</script>
</head>

<body>
<a href="http://www.google.com" onMouseMove="Udalost()">Google</a>
<div id="info">
Informace <br />
Konec
</div>
</body>
peta
Profil
W2N
to je prave ten rozdil, proc jsem odkazoval na google.
onmousemove = myska;
IE
myska()
{window.event.souradnice}
Moz
myska(e)
{e.souradnice}

IE
event.x + body.scrollLeft
event.y + body.scrollTop
IE strict
event.x + documentElement.scrollLeft
event.y + documentElement.scrollTop
FF
e.pageX;
e.pageY;

a pak tam mas jeste problem s PX, pripadne
clientX/clientY

Hold, ale kdyz si ty priklady prohlednout nechces a goggle take nepouzijes, tak ti neni pomoci. To tam vsechno je popsane...
W2N
Profil *
peta
Já si ty příklady od tebe prohlídnul uplně všechny včetně několika odkazů nalezených v googlu (tam už jsem hledal předtím než jsem sem psal). Také jsem je zkoušel, ale po úpravě do podoby pro mé potřeby mi to nefunguje. Ale to tu radši nebudu rozebírat, protože jak tak koukám nejspíš někde dělám podstatnou chybu a půjdu jí hledat...
peta
Profil
W2N
presne tak.
odkaz na soubor?
co ti vypisuje JS konzola?
habendorf
Profil
<head>

<style type="text/css">
#info {color: blue; font-style: italic; display: none; background-color: gray;}
</style>
</head>
<body>
<a href="http://www.google.com" id="link">Google</a>
<div id="info">
Informace <br />
Konec
</div>
<script type="text/javascript">
document.getElementById('link').onmousemove=function(e){
x=(e?e:event).clientX;
y=(e?e:event).clientY;
ram=document.getElementById('info').style;
ram.display='block';
ram.position='absolute';
ram.left=x+'px';
ram.top=y+'px';
}
</script>
</body>


Třeba.
peta
Profil
habendorf
nefunguje ti ve FF, kdyz se zascroluje treba o 2 obrazovvky niz, nepouzitelne.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.