Autor Zpráva
Jakub V
Profil
Ahoj nevíte někdo proč tohle nefunguje v IE? je to z http://java.tatousek.cz

<p align="center">
<APPLET code="imagefader.class" width="468" height="60" codebase="scripts/103">
<PARAM NAME="sleeptime" VALUE="2000">
<PARAM NAME="delay" VALUE="70">
<PARAM NAME="step" VALUE="0.05">
<PARAM NAME="demicron" VALUE="www.demicron.se">
<PARAM NAME="reg" VALUE="A00012">
<PARAM NAME="bitmap0" VALUE="images/banner_jtwds.gif">
<PARAM NAME="bitmap1" VALUE="images/banner_jsl.gif">
<PARAM NAME="bitmap2" VALUE="images/banner_jtwds.gif">
<PARAM NAME="bitmap3" VALUE="images/banner_jsl.gif">
<PARAM NAME="url0" VALUE="http://www.jtwds.cz">
<PARAM NAME="url1" VALUE="http://java.tatousek.cz">
<PARAM NAME="url2" VALUE="http://www.jtwds.cz">
<PARAM NAME="url3" VALUE="http://java.tatousek.cz">
<PARAM NAME="target" VALUE="_top">
</APPLET>
</p>
peta
Profil
Jakub V
code="imagefader.class"
code="http://java.tatousek.cz/imagefader.class"
code="http://jwww.demicron.se/imagefader.class"
code="http://www.jtwds.cz/imagefader.class"
Ze by jsi si nenahral Java applet?
Vis, Java a Javascript jsou 2 dost odlisne veci. Java je program ve kterem muzes vsechno, i 3D animaci. Tento program se neuklada do exe/com (win) bim(rpm,...) (linux) ale do class (java applet program). A tento soubor bys mel mit nahrany v adresari nez to spustis.
Jinak je to teda mimo tema. Javascript je jazyk prohlizece, kdezto na Javu potrebujes 100MB spousteci program, ktery ti to asi na pozadi nainstalovalo do kompu.
Jakub V
Profil
Jo díky. a nevěděl by někdo jestli jde něco takového v javascriptu? aby to bylo bez problému funkční. předem dík
peta
Profil
Jakub V
v JS jde kde co, ale bys musel rici, co to dela pro ty, kteri nemaji nainstalovanou javu? :)
pro mne se tam treba zobrazi
<P>
nic
</P>
Takze to bez problemu napodobim i v HTML
Jakub V
Profil
Chtěl bych aby to šlo úplně mimo javu. prostě javascript, který bude fungovat všem. Jestli máš nějaký nápad budu rád.dík
peta
Profil
Jakub V
Mno, chapej, ale ja javu nemam nainstalovanou (100MB na disku), takze nevim, jaky efekt to dela.

http://java.tatousek.cz/imagefader.class
podle toho muzu hadat, ze se jedna o fader / opacity efekt, tj, ze se nejaky obraze promeni v nic nebo jiny pomoci zpruhlednovani.
google.com fader javascript VYHLEDAT
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub8
- menu efekt
- opacity
roberta
Profil
ze se jedna o fader / opacity efekt
morphing nie je fader / opacity efekt

Jakub V
algoritmus morphingu v javascripte podľa mňa nikto nenapísal. javascript totiž nevie upravovať súbory, tobôž nie obrázkové (jpg,gif,png,...)
Bubák
Profil
Jde o blend efekt (obdoba fade), to, že ho Tatoušek pojmenoval Přeměna - morphing (1) nic neznamená.
http://java.tatousek.cz/script_engine.asp?zobrazit=103
peta
Profil
roberta
mozna sis nevsiml toho drobneho detailu, co jsem psal:
"http://java.tatousek.cz/imagefader.class"
imagefader.class - to je nazev java souboru, ktery se pouziva a protoze se jmenuje imagefader, tak se jedna asize o fader?
Jinak jsem zadal o popis efektu, protoze javu nepodporuji, takze nevim, co to ma delat. Coz je dalsi malickost.

Viz Bubák, ze si to pojmenoval
Jakub V změna obrázku - morphing nebo
To nic neznamena, nevedel, jak to nazvat. V podstate to morfovani je, ale cele plochy v jinou.

Mno, a co se tyce prace s obrazkem, tak OBJECT data=image.src
A je mozne, ze to dokaze JS otevrit jako binarni data, kdyz mu zadas spravne type. Nebo mozna i normalne.
Ale souhlas, proc to tak delat, i kdyby to slo? Mnohem jednodussi je udelat animovany gif.
Jakub V
Profil
Asi máš pravdu gif bude jednodušší :-) Vlastně se mi akorát líbilo, že se obrázky plynule prolínají. Jinak moc dík a sorry za ztrátu času...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.