Autor Zpráva
dedjohn
Profil *
Zdravim, potrebuji pomoci JS zpracovat obrazek ulozeny na lokale. radek typu:

img.src = 'file:///C:/www/p1/obrazek.jpg';

nefunguje. Jmeno a a celou cestu obrazku budu tahat z txt souboru pomoci PHP. (Pri vyuziti relativni adresy to funguje.) Ale ja bych potraboval absolutni a na lokalni PC (aby se fotky netahaly na server).

Diky za radu
asd
Profil *
A k čemu ti to bude? Ne každý má ten obrázek v umístění, které zadáš, a i kdyby to byl nějaký windowsový obrázek, tak ne každý má windows.
dedjohn
Profil *
Vsak take by byl "vysledek" pouze pro kazdeho jiny, dle dalsich zadanych parametru
dedjohn
Profil *
a každému by se zobrazovaly jeho vlastní obrázky
habendorf
Profil
JS nemá přístup k lokálním souborům (kromě cookies), naštěstí.
dedjohn
Profil *
a neexistuje nejaky zpusob, jak uvedeny problem vyresit?
roberta
Profil
dedjohn
nechápem, čo chceš... po kliknutí na tvoju stránku chceš, aby sa mi zobrazil obrázok, ktorý mám v mojom PC?
Joker
Profil
dedjohn
neexistuje nejaky zpusob, jak uvedeny problem vyresit?
Tak ono by to teoreticky fungovalo, jediný problém je, jak se ty obrázky dostanou do počítače návštěvníka.

Kdyby ta stránka byla třeba jakési udělátko distribuované společně s nějakou aplikací, která se včetně té stránky nainstaluje třeba do C:/Program files/nějaká aplikace a obrázky by byly třeba v C:/Program files/nějaká aplikace/obrázky/ tak by to nemusel být problém.

edit: kuš, ty zpětný lomítka mi to teda rozhodily. Předělal jsem je na normální lomítka.
habendorf
Profil
dedjohn: To je přece otázka zabezpečení. Jak by se ti líbilo, kdybys přišel na můj web a nějaký JS by měl přístup k tvým souborům? A začal mi je třeba skrytě posílat ...
dedjohn
Profil *
jj, něco na tom bude, dik moc,
peta
Profil
habendorf
Jasne, zabezpeceni chapu. A jak to mam teda udelat, kdyz chci pro hru ve FF nacitat obrazky z disku a ne z webu?
Je mi jasne, ze je to desna dira v zabezpeceni, ale v tomhle pripade by mi to vyresilo spoustu problemu s prenosem kvant dat.

Viz treba takova moje hracka:
http://www.volny.cz/peter.mlich/Pr/xko.htm
(158 smajliku), akorat mi je vsechny nacita z netu.
roberta
Profil
peta
nedá sa to preto, lebo potom by hocikto mohol kopírovať z tvojho počítača všetky súbory. tie obrázky treba dať na web.
habendorf
Profil
tie obrázky treba dať na web

Přesně tak. Ostatně třeba FCK to dělá také tak.
peta
Profil
roberta
mno, mne napada jediny zpusob, jak by se to dalo, asi :)
c:/aaa/aaa.htm
iframe src="http://"
a pak si tam muzu nasoukat obrazky z disku :)
Cili, vypada to, ze si predelam xko chat :)))
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.