Autor Zpráva
BlackD
Profil *
bry, chcel by som sa opytat ci existuje v js nieco ako include suboru alebo je ho nacitanie ako napr fopen
diki
Joker
Profil
Ne. Javascript z bezpečnostních důvodů nemůže přímo číst nebo měnit soubory na disku.
Hooonza
Profil *
BlackD
Viz Joker, pokud potřebuješ načíst data z externího souboru, můžeš to zkusit "obejít" pomocí externího souboru s javascriptem, např. <script src="externi_soubor.txt"></script>. Ten soubor ale musí obsahovat javascript. Teda ne prosté údaje, ale např. var x = "diskuse"; var y = "jakpsatweb.cz";
Leo
Profil
Zalezi na tom, co v tom souboru ma byt? HTML? JavaSript? Text? Leo
BlackD
Profil *
v tom subore je css ale su tam aj php scripty ktore dynamicky generuje to css(hodnoty)
YoSarin
Profil
BlackD
existuje v js nieco ako include suboru
No, jako přímo include asi ne, ale na podobném principu pracuje AJAX, ne? Že získám obsah nějakého souboru ze serveru a pak ho pomocí třeba innerHTML strčím někam do stránky.
Jinak nevím - jestli to chceš vložit do nějakého CSS souboru, tak tam se ti IMHO JS nezpracuje...
Leo
Profil
"v tom subore je css ale su tam aj php scripty ktore dynamicky generuje to css(hodnoty)"

A proc to chcete includovat pres JS? Staci to dat do externiho css souboru ne? Leo
BlackD
Profil *
Leo
ono to totiz nestaci lebo ked dam <link rel="stylesheet" type="text/css" .....> thak mi TIE hodnoty php script nechce nahodit
Leo
Profil
Jake TIE hodnoty? Leo
YoSarin
Profil
BlackD
ono to totiz nestaci lebo ked dam <link rel="stylesheet" type="text/css" .....> thak mi TIE hodnoty php script nechce nahodit
a v atributu href je co? styl.css nebo styl.php?

Leo
Jake TIE hodnoty?
Asi ty co má generovat PHP, ale negeneruje...
Volda
Profil
Zdravim.
Mam podobny dotaz...
Potreboval bych pomoci nejakeho kodu vkladat do stranek jiny kod z jineho serveru.
V kodu by meli byt javascripty i php.
Pokousel jsem se to udelat <script src="http://adresa.cz/script/index.php" type="text/javascript"></script>
ale nic se mi nezobrazi ani kdyz tam napisu pouze text...

Netusite jak na to?
dekuji.
souki
Profil
ani kdyz tam napisu pouze text...

Samozřejmě, že ne. Zkus fo toho index.php dát jenom document.write('Ahoj'); a uvidíš...
Leo
Profil
Samozrejme pokud generujete externi soubor s js nebo css pomoci php, musite posilat i spravne hlavicky content-type, ne tam nechat vychozi, ktera tvrdi, ze jde o text/html, Leo
mandark
Profil *
dynamický include za běhu javascriptu lze přidáním nového tagu script do DOM stromu - lze tak například on demand načítat knihovny apod.
Volda
Profil
Samozřejmě, že ne. Zkus fo toho index.php dát jenom document.write('Ahoj'); a uvidíš...
samorejme, ze jsem zkousel i toto...

Ja potrebuji aby se mi generoval obsah ze vzdaleneho souboru, da se to prirovnat reklame od google
kdy nejaky script da pozadavek na server a ten neco vygeneruje
peta
Profil
Volda
cz.php.net/file
cz.php.net/echo
cz.php.net/implode

Pokousel jsem se to udelat <script src="http://adresa.cz/script/index.php" type="text/javascript"></script>

<script src="http://adresa.cz/script/index.php" type="text/javascript"></script>
to je dobre, ale jakou mas nastavenou header v tom souboru, viz Leo?
type="text/javascript" ?
nebo
type="text/plain" ?
type="text/html" ?
kdyz mas hlavicku plain/text, tak uz ti nepomuze, ze scriptu zadavas type=javascript. Je to chyba prohlizece a ignoruje tvuj prikaz, bohuzel.
cz.php.net/header

BlackD
Zdrojove kody nebo presne popis, ceho bys potreboval docilit. Zatim ti to popisovani nejde. Zkus to nejak jako pro babicku. Nevime nic o JS, PHP, HTML a ted nam rekni, co bys potreboval.

- stranka do stranky: jakpsatweb - HTML - ramy - tag: IFRAME

- vkladani JS do stranky, viz Volda
<script src="URL" type="text/javascript"></script>

- httprequest (JS ajax) - google.com httprequest
tam je JS, ktery na pozadi nacte nejaky soubor a pak jej pomoci JS nejak zobrazi
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub16
zasilani dat = httpRequest / IFRAME.src / SCRIPT.src / IMG.src cookies / JavaApplet
jakpsatweb - heslo (zaheslovani)

- vkladani souboru do souboru, na to staci tyto 3 funkce v PHP
cz.php.net/file
cz.php.net/echo
cz.php.net/implode
Hooonza
Profil *
BlackD
ono to totiz nestaci lebo ked dam <link rel="stylesheet" type="text/css" .....> thak mi TIE hodnoty php script nechce nahodit

Jak, nechce nahodit? Napiš toto, hodnoty stylu do ext. souboru a nahodí je:

<?php
...
echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" .....>';
...
?>
BlackD
Profil *
peta

ide o to:
1. mam stranku kde mi js vybera podla browsera css subor t.j. pre IE a ostatne
2. na podstranke si moze uzivatel vybrat farbu skinu(zmenia sa hodnoty v css)
3. to ze sa tie hodnoty menia robi php ktore podla toho aku farbu vyberie uzivatel vytvori premenne ktore potom vpisuje do css suboru
BlackD
Profil *
dakujem ze ste xceli pomoct ale uz sa mi to podarilo vyriesit...ak by mal niekto zaujem o to ako to ma byt tak piste...
Volda
Profil
dekuju
Mno ja jsem zjistil ze chyba byla jak jinak samorejme ve me:
neuvedomil jsem si ze kdyz volam ten script <scritp src........></script>
ze ten vnitrek je a musi byt JavaScritp a dalsi vymezovani JS je zbytecne (jeste jenou jsem tam vkladal tagy <script .... >)

Tak tedy jak jsem psal potrebuju aby mi ten script sahal do databaze delam to nasledujicim zpusobem document.write("<? php script ?>");
ale nevim jestli to je spravne... kazdopadne to funguje
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0